Julekalenderen 2019: Håndværkere der gør en forskel – håndværkere, der gør en forskel

Julekalenderen 2019: Håndværkere der gør en forskel

Skrevet den 29. november 2019 af - Ingen kommentarer endnu

Traditionen tro har vi igen i år lavet en julekalender inde hos 3byggetilbud.dk, hvor hver låge gemmer på en af vores håndværkere. Vi har i år valgt at sætte fokus på de håndværkere, der gør en ekstra forskel. Det betyder, at du hver dag vil blive præsenteret for en ny håndværker med en særlig historie om, hvad netop de gør af forskel for kunder, medarbejdere, miljøet eller noget helt fjerde.

1. december

Knudsens Træfældning

Siden 2010 har Morten fra Knudsens Træfældning været krigsveteran, og udover sin store indsats for landet tog han desværre også PTSD med hjem. Han har selv oplevet at være ansat mange steder efter sin hjemkomst, da arbejdsgiver havde svært ved at håndtere de udfordringer, PTSD giver. Held i uheld fik Morten stjålet sin motorcykel, hvilket gav kapital til, at han i år kunne starte sin egen træfældervirksomhed.

Morten udtaler: “Jeg valgte at gå selvstændig for at hjælpe andre og for at åbne døren for dem, som står i samme situation. Firmaet blev startskuddet til, at andre krigsveteraner i dag får en chance for at være aktive og ikke føle sig uundværlige, hvilket er hele medaljen i sig selv for indehaveren.”

Hos Knudsens Træfældning er det ikke noget kunderne bemærker, at de ansatte har PTSD. Det er kun når de sender regningen, at de ved, at firmaet donerer 4% af deres omsætning til krigsveteranerne.

2. december

Blaaberg El

Da Blaaberg El i 2012 startede som virksomhed var det ikke en målsætning i sig selv, at det skulle være en grøn virksomhed. Det er det blevet til, da det at tænke grønt er i stor udvikling verden over. Som Brian, der ejer Blaaberg El, udtaler er der sket en interessant udvikling i varmepumper de seneste år. Efterspørgslen på varmepumper er nemlig steget så meget, at en typisk arbejdsdag er fra kl. 03-21 for firmaets to ansatte, da de gerne vil nå alle deres kunder.

Hos Blaaberg El er troværdighed i højsædet. Når Brian er ude ved kunderne ser han det kun som en fordel, at han selv kan sige, at han har varmepumper derhjemme. Personligt går Brian nemlig også med en grøn vision. Dette er med til at styrke troværdigheden, da han hurtig ved en besigtigelse kan vise, hvordan hele systemet fungerer. Når han kommer et år senere for at lave servicetjek kan kunderne hurtigt genkende det han lovede dem.

3. december

Nissens Malerfirma

Indehaver af Nissens Malerfirma hedder Anders og han beskriver sig selv som en rigtig nørd, når det kommer til hans arbejde. Han kan godt lide at lære nye ting og teknikker og anbefaler alle andre firmaer i branchen at bruge noget ekstra tid på at være opdateret på de nyeste metoder og teknikker. For det er ikke en selvfølge.

“Der er nogle, der godt kan lide at læse krimier om aftenen, jeg kan godt lide at læse datablade,” siger fagmanden Anders.

Anders nævner at det i dag er blevet meget populært at få sprøjtemalet, hvilket ikke er noget han selv gør sig i. Han gør nemlig meget ud af at lave alle tingene selv og male på den gammeldags måde med rulle og pensel i hånden. Det er hans opfattelse at kunderne er rigtig glade for den måde det bliver gjort på.

Indehaveren ser ikke sig selv som en der gør en ekstra forskel, da han ser det som en naturlighed, at gå så meget op i sit fag. Men spørger du os og hans kunder gør han en stor forskel. For Anders har masser af gå-på mod og vil altid have viljen til at skabe gode resultater – nu og i fremtiden.

4. december

Wils A/S

“Man frygter naturligvis, at skulle ringe hjem til et familiemedlem og fortælle at personen ikke kommer hjem den pågældende dag.”

Sådan indleder Lasse fra Wils A/S, da han fortæller hvorfor det bl.a. er vigtigt for dem at sikre et godt arbejdsmiljø. For som han påpeger er det vigtigt, at alle medarbejdere holder mange år endnu, og samtidig skal det være sjovt at gå på arbejde. Er en af deres tømrer eksempelvis ude på en opgave, hvor der skal løftes et vindue eller gipsplader skal fragtes op i en etageejendom, så skal medarbejderen ikke tøve med at ringe til en vinduesløfter eller leje en kran.

Hos Wils A/S bliver der derfor også sørget for, at medarbejderne har alle de nødvendige kurser. Er der et kursus de mangler, tøver Wils A/S ikke med at sende dem af sted, så de kan blive endnu stærkere i deres fag. Medarbejderne er meget positive overfor den tilgang, der er til arbejdsmiljøet – og den ekstra forskel firmaet gør. At Wils A/S er gode til deres medarbejderpleje er tydeligt, og samtidig er de også eksperter i at få deres virksomhed til at vokse. Det kan ses på de priser de har vundet, som bland andet tæller 4 Gazelle priser, 7 AAA Kreditvurderinger og flere gange nomineret i EY Entrepreneur of the year.

5. december

Hjælp Og Fiks V.H Hartkopf

At gøre en forskel kan tage mange former. I multifirmaet Hjælp Og Fiks V.H Hartkopf er de glade for at hjælpe alle slags kunder både med små opgaver, men også de større projekter. For som indehaveren Henning siger er det ikke alle, der har muligheden for at hænge en gardinstang op. Man kan være sikker på, at der aldrig bliver gået på kompromis med hverken service eller håndværk hos Hjælp Og Fiks V.H Hartkopf.

Henning er oprindeligt læreuddannet og har derfor altid været menneskeorienteret derefter lærte han sit håndværk, og i dag har han mere end 18 års erfaring i branchen.

“Min tilgang til hver opgave er at møde kunden med en positiv indstilling. Det gør også, at jeg oplever at de samme kunder henvender sig igen,” lyder det fra den hjælpende indehaver Henning.

6. december

Hother CPH ApS

I 2018 blev Simon fra Hother CPH ApSfærdiguddannet tømrer. Allerede imens han var lærling var han sikker på, at han ville starte sit eget firma. I sit andet læreår startede han derfor sin egen virksomhed Hother CPH ApS ved siden af uddannelsen, for langsomt at få bygget en kundebase op.

Den ambitiøse indehaver er vokset op som spejder, og han har langt fra glemt sine rødder. Derfor kom samarbejdet med spejderne til Folkemødet i stand. Spejderne har nemlig hvert år en stand til Folkemødet, der finder sted på Bornholm. Her startede Simon som økonomiansvarlig, men dét at han blev udlært tømrer gjorde, at de hurtigt spurgte ham, om han ville være pladsansvarlig. Det takkede han ja til, og har nu været det for andet år i træk og han har bestemt planer om at forsætte til næste år.

“Der er ikke noget økonomisk i det, det er ren fritid. Det er for at se alle de gamle igen og også for at hjælpe. Det skal ikke være arbejde det hele,” fortæller Simon.

7. december

Cahba.DK

Siden Cahba.DK, startede op har det altid været vigtigt for gulvfirmet at tænke miljørigtigt. Det er både med omtanke for miljøet og med kunden i fokus. De går nemlig meget op i at kunne tilbyde deres kunder det mest miljøvenlige der findes på markedet, så kunderne ikke kommer i kontakt med de forkerte kemikalier. Derfor bruger de for eksempel ikke lakker til bordplader, men kun naturlige olier da der kan være en risiko for, at de farlige stoffer kommer i kontakt med fødevarer.

Det er vigtig for Cahba.DK at tænke grønt, da de mener, at der selvfølgelig skal være en planet til vores børn. Udover olier og lakker bruger de derfor papirsposer mest muligt frem for plastik. “Bare fordi det ikke lugter, betyder det ikke, at lakken er sund. Producenten har formegentlig bare kommet kemikalier i, så det ikke lugter.”

Man skal man ikke være i tvivl om, at Cahba.DK hele tiden er opdateret på hvad der er det mest miljøvenlige på markedet netop nu. Sådan prioriterer de, at gøre en forskel.

8. december

Ropeaccess.dk

At indehaveren Allan fra Ropeaccess.dk ApS skulle ende med at hænge ned fra byens tage og facader er ikke helt tilfældigt. Han beskriver, at han i sine unge dage var lidt af en parkour-dreng, der kravlede på diverse bygninger. Dette har været et af de små skridt mod at starte RopeAccess.dk tilbage i 2002.

Det har været et spændende marked at komme ind på, men samtidig udfordrende, da ingen herhjemme kendte til denne metode. ”Når man er den første på et marked skal der tænkes kreativt,” fortæller Allan

Når man arbejder på denne måde er der en masse sikkerhed, der skal være styr på inden man begiver sig ud i at hænge ned fra Marmorkirken, som kræver en masse ekstra sikkerhedskrav. Når man arbejder på denne måde, hægter man sig på oppe fra taget og på den måde kan man sænke sig ned til stedet, hvor der skal renoveres. En øvelse der kræver en hel del erfaring og teknik.

9. december

Trebbien Electric ApS

Det er ikke tilfældigt, at Trebbien Electric ApS i år har støttet Ungdommens Røde Kors. At støtte den gode sag er nemlig noget de har gjort fast hvert år siden 2012. De har blandt andet også støttet Hospitalsklovnene og mange lokale projekter i Brøndby, hvor firmaet også selv har hovedsæde. I år faldt valget som sagt på Ungdommens Røde Kors, hvor nogle af de børn der ikke selv havde råd til at komme på sommerferie fik muligheden igennem firmaets bidrag. Efterfølgende fik Trebbien Electric ApS tilsendt nogle billeder fra børnenes ferie, hvilket var til stor glæde for både indehaveren Mads og hans dygtige medarbejdere.

Man er ikke i tvivl om hvorfor, at Trebbien Electric ApS støtter så mange lokale projekter. For firmaet lægger stor vægt på, at man har et fælles ansvar for samfundet:

“Jeg synes at når man driver en virksomhed i Danmark og har en vis størrelse, så må man også bidrage socialt for at hjælpe dem der ikke har så meget,” siger indehaverend Mads, som understreger, at det handler meget om glæden ved at støtte andre.

10. december

Nordisk Papirisolering ApS

“Når det er sommer er det ikke sjovt at ligge på et loft og isolere,” fortæller Peter der er indehaveren af Nordisk Papirisolering ApS. Derudover får kunderne ofte først isoleret, når den første frost rammer og de opdager, hvor kold boligen egentligt er. Derfor er det vigtigt for isoleringsfirmaet, at der også er noget at begive sig til, når isoleringsopgaverne er færre.

Her har Nordisk Papirisolering ApS flere tiltag på programmet. De renser blandt andet tagrender for boligforeninger og behandler overflader. Men listen stopper ikke her. For da Peter fandt ud af, at de havde det rigtige udstyr til også at fjerne graffiti, var han ikke i tvivl om, at firmaet skulle gøre en forskel her.

Det er måske de færreste der ved, at man kan tegne et abonnementsordning på at få fjernet graffiti.

“Vi har blandt andet haft Tivoli som kunde, hvor vi hvert 14. dag kørte ud for at tjekke hele bygningen for graffiti,” siger indehaveren Peter.

Det er ofte noget der bliver tilbudt større ejendomme, hvor man ikke altid kommer forbi og opdager, hvis der skulle være lavet noget graffiti. Så dette en løsning de klart vil anbefale.

11. december

Entreprenørfirmaet Nordkystens A/S

At vi samarbejder med firmaer, der også går op i deres medarbejderes trivsel og glæde er vi meget glade for – og en af disse firmaer er Entreprenørfirmaet Nordkystens A/S. Faktisk har de en hel arbejdspolitik omkring værdier for et godt arbejdsmiljø. Firmaet bestræber sig på at være en rummelig og udviklende arbejdsplads, så de kan sikre alle deres medarbejder et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Dette gør de blandt andet fordi de vægter højt, at de har sunde og glade medarbejdere.

Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S’s arbejdspolitik, er ikke noget de bare hurtigt har formuleret og skrevet ned. De evaluerer løbende deres arbejdsmiljøpolitik for at sikre, at virksomheden lever op de standarter der bliver sat.

Alle deres medarbejderne har ret til 14 dages efteruddannelse, hvis det er noget de er interesseret i. Og når man også er specialister i VVS-arbejde er efteruddannelse vigtig. Dette sørger Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S for, at medarbejderne bliver tilbudt, så det ikke bare bliver lagt i glemmebogen.

12. december

Drud & Davidsen IVS

Selvom man er døv, behøver det ikke at holde en fra at udleve sine drømme. Det gjorde det i hvert fald ikke for de to indehavere fra tømrerfirmaet Drud & Davidsen IVS. At se et projekt udvikle sig fra start til slut i samarbejde med sin makker og samtidig udfordringen i at skulle køre en selvstændig virksomhed var drivkraften for at opstarte Drud & Davidsen IVS, fortæller en af de to indehavere.

En af udfordringerne der tænkes at kunne være ved at dialogen ikke sker mundtligt, ser Drud & Davidsen IVS ikke som noget problem. Firmaet vælger nemlig at se fordelen ved, at de ikke skal aftale et fast tidspunkt for at kunne tale med bygherren, men at bygherren selv kan bestemme, hvornår de vil læse og besvare de mails og SMS’er, som firmaet sender. Hvis det en sjælden gang skulle blive nødvendigt med en samtale, så har Drud & Davidsen IVS mulighed for at ringe bygherren op via en fjerntolk igennem videosamtale på telefonen.

For at sikre den samme høje kvalitet som andre firmaer bestiller Drud & Davidsen IVS en tegnsprogstolk, hvis de skal ud på en kompliceret opgave og det er for at sikre, at der ikke sker misforståelser. En af de to indehavere Tobias afslutter:

“Jeg kan tale fint og jeg forstår kunderne ved at mundaflæse. Min makker og lærling er også døve, så hvad der bliver sagt imellem kunden og mig selv tolker jeg videre til dem direkte under samtalen.

Det er med andre ord ikke et problem at drive et sundt håndværkerfirma, som døv.

13. december

Vendsyssel Loft- og Hulmursisolering ApS

14. december

Rønbyg v/ Frank Rønne Nilsson

15. december

Halling Gulvservice

16. december

16. december

17. december

Norplan Entreprise A/S

18. december

Mx Gulvteknik

19. december

RB Totalservice

20. december

Medalje Gulve

21. december

ZM Group

22. december

MyHeart Byg ApS

23. december

Karmdal Tagdækning

24. december

Malermester Kærsner

Skriv et svar