Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Bliv klædt godt på til dit malerprojekt

Faglig ekspertise og præcise penselstrøg skaber de flotte og snorlige resultater, som du drømmer om. Ved at lade en professionel maler varetage malerarbejdet, sikrer du at få det ønskede resultat. Uanset om du skal fraflytte din bolig, renovere eller bare er træt af farverne, så kvikker nymalede vægge dit hjem op.

Maleropgaver er for mange en opgave, de selv udfører, men det undervurderes ofte, hvor tidskrævende det er. Materialer er dyre i indkøb og specielt forarbejdet er vigtigt, og det er også det, som tager længst tid. Få her en masse viden og råd om, hvorfor det kan betale sig at lade en professionel maler stryge penslen.

Lad en professionel maler klare opgaven

Vil du sikre dig at få det ønskede resultat på dit malerprojekt, er det en god ide at få professionel hjælp. Uddannede malere har den rette viden og de rette teknikker til at sikre dig et resultat, der imødekommer dine ønsker og behov. Selvom mange tror de kan spare penge ved selv at male, viser der sig ofte at være besparelser ved at lade en professionel maler varetage opgaven.

At købe materialerne selv kan ikke altid betale sig, og det ender som regel ud i at være dyrere, end hvad en maler kan skaffe materialerne til. Samtidig overrasker det mange, hvor meget tid malerarbejdet tager, og for en del ender det ud i, at folk sjusker eller opgiver projektet, når de er halvvejs, fordi det er så tidskrævende projekt. Flere boligejere kan nok genkende billedet: Man kaster sig ud i et spartling- og selvrenoveringsprojekt, for så at bede om assistance midtvejs, da det alligevel er en større mundfuld end forventet.

En anden væsentlig faktor, der spiller ind, er naturligvis resultatet, som ikke bliver det samme, som fagfolk kan levere. Det der oftest går galt er resultatet, for det kræver nemlig den rette ekspertise og viden at skabe flotte resultater. Opgavens omfang undervurderes, og det er først halvvejs i projektet, at det går op for mange, at arbejdet kræver teknisk snilde og faglig dygtighed, samt at det tager lang tid. 

En hel del er ikke klar over, hvor mange faser der er i eksempelvis et renoveringsprojekt. Det er nemlig ikke bare at opsætte filt. Oftest glemmes underlaget, som skal grundes og spartles flere gange samt slibning af filten. Derfor stemmer resultatet som regel ikke overens med forventningerne, når man gør det selv.

Dette er godt at være opmærksom på ved indendørs og udendørs maling

Når det drejer som indendørs og udendørs malerarbejder, er det vigtigt, at man benytter maling, der egner sig til det. Derudover skal malingen være vejrbestandig, når der males udendørs, da malingen ellers vil falme efter få år.

Vidste du at…

Mange tænker, det er en god ide at male, mens solen skinner så malingen tørrer hurtigere – men det er ikke en god ide. Det mest optimale er at male i skygge, om formiddagen eller om eftermiddagen, så solen ikke står og bager direkte på malingen.
En anden faktor at være opmærksom på er temperaturen. Der skal være en konstant temperatur på over 7-8 grader. Hvis ikke man har det in mente, vil malingen ikke holde i længden og kun give et midlertidigt flot resultat.

De mest optimale sæsoner at male i udenfor er om foråret og efteråret. Når det kommer til indendørs malerarbejde, kan man male i alle sæsoner, da det er muligt at affugte og opvarme lokaler, så man skaber de rammer der skal for at opnå et optimalt indeklima at male i indendørs.
Det, som mange kan misse, når de får udført malerarbejde i forbindelse med et renoveringsprojekt, er restfugt og temperaturen i lokalet. Derfor skal man være påpasselig med selv at kaste sig over et malerarbejde ved renoveringsopgaver.

Dette skal du være opmærksom på ved farvevalg

 • Lysindfald
  Tænk altid rummets lysindfald ind. Her skal du være opmærksom på, hvor meget lys der er i rummet og hvad det skal bruges til. Specielt i opholdsrum er det en fordel at have øje for lysindfald. For jo mere lys, der kommer ind, jo mørkere en farve kan du tillade dig at vælge, men det er stadig vigtigt at have in mente, at meget mørke farver kan virke triste og deprimerende om vinteren.
 • Stemningen i rummet
  Det kan anbefales at bruge varme farver i opholdsrum, da behagelige og jordnære farver kan skabe ro i rummet. Hvis man er til pang- og vilde farve, er det værd at overveje, om det bare er en enkelt væg, så den kan stå i kontrast til hvide vægge. At male et helt rum i én farve som f.eks. mint-grøn, kan godt være ubehageligt at være i over tid, hvorimod en enkelt væg i en anden farve godt kan give en fed effekt og skabe noget kontrast.
 • Vægstruktur
  Jo mere struktur væggen har, jo mere skygge-fald er der også. Det vil sige, at hvis du vælger en mørk farve og har meget struktur, vil nogle områder på væggen syne endnu mørkere, end hvad farven er, grundet de naturlige skygger og huller der er, som vil give et meget mørkere udtryk. Det kan se godt ud på enkeltstående vægge, men kan give et uønsket resultat, hvis hele rummet males i en farve som skaber mørkere effekter end forventet.

Sådan vælger du den rette farve

Inden du påbegynder malerarbejdet, er det en god ide med farveinspiration. Det kan findes fra et online farvekort, hvor det er muligt at lave et 3D print af et hjem og få farver på væggene, så man kan få en ide om, hvordan det vil se ud.

Man kan også gå ned til en malerbutik og få farvekort, som afspejler de rigtige farver. En farve på en skærm kan snyde ift., hvordan den ser ud i virkeligheden. Her kan du på et ark få malet den ønsket farve, så det er ikke en printet farve, men en malet farve, hvor du så kan få det helt rigtige indtryk af, hvordan farven ser ud.

Hvis du stadig sidder med tvivl om farvevalg, kan du altid spørge din maler til råds. Vedkommende besidder en stor viden om de forskellige typer maling på markedet og vil kunne vejlede dig til det rette valg.

Sådan går en professionel maler til værks

Det er ikke til at komme udenom, at uden ordentlig klargøring får man ikke et flot resultat. Maleren vil typisk som det første gå i gang med en grundrens af væggen, så den er helt ren, før det reelle malerarbejde kan påbegyndes. Forarbejdet er utrolig vigtigt, når det kommer til malerarbejde. Er overfladen ikke rengjort og/eller forbehandlet korrekt, er der risiko for, at malingen ikke kan påføres korrekt eller ikke holder særlig længe.

Når forarbejdet er færdigt, kan spartel- og/eller malerarbejdet gå i gang. Hvor lang tid malerarbejdet vil tage, afhænger naturligvis af opgavens omfang og karakter.

Lad en profession varetage opgaven og …

 • Kom i mål med dit malerarbejde
 • Spar tid og undgå halvfærdige projekter
 • Sikr dig selv et godt resultat

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *