Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Bliv klædt godt på til dit malerprojekt

Faglig ekspertise og præcise penselstrøg skaber de flotte og snorlige resultater, som du drømmer om. Ved at lade en professionel maler varetage malerarbejdet, sikrer du at få det ønskede resultat. Uanset om du skal fraflytte din bolig, renovere eller bare er træt af farverne, så kvikker nymalede vægge dit hjem op.

Maleropgaver er for mange en opgave, de selv udfører, men det undervurderes ofte, hvor tidskrævende det er. Materialer er dyre i indkøb og specielt forarbejdet er vigtigt, og det er også det, som tager længst tid. Derfor har vi forhørt os hos ASR & SØNNER, der deler en masse viden og råd om, hvorfor det kan betale sig at lade en professionel maler stryge penslen.

Lad en professionel maler klare opgaven

Vil du sikre dig at få det ønskede resultat på dit malerprojekt, er det en god ide at få professionel hjælp. Uddannede malere har den rette viden og de rette teknikker til at sikre dig et resultat, der imødekommer dine ønsker og behov. Selvom mange tror de kan spare penge ved selv at male, viser der sig ofte at være besparelser ved at lade en professionel maler varetage opgaven.

At købe materialerne selv kan ikke altid betale sig, og det ender som regel ud i at være dyrere, end hvad en maler kan skaffe materialerne til. Samtidig overrasker det mange, hvor meget tid malerarbejdet tager, og for en del ender det ud i, at folk sjusker eller opgiver projektet, når de er halvvejs, fordi det er så tidskrævende projekt. En anden væsentlig faktor, der spiller ind, er naturligvis resultatet, som ikke bliver det samme, som fagfolk kan levere.

ASR & SØNNER, der er eksperter i malerarbejde, forklarer:

”Ved folk, der kaster sig ud i spartle og selvrenoveringsprojekter, oplever vi ofte, at de midtvejs i projektet beder om assistance, da det alligevel er en større mundfuld end forventet.”

Steffen Steen Rasmussen, indehaver af ASR & SØNNER
Steffen Steen Rasmussen, indehaver af ASR & SØNNER

Det der oftest går galt er resultatet, for det kræver nemlig den rette ekspertise og viden at skabe flotte resultater. Opgavens omfang undervurderes, og det er først halvvejs i projektet, at det går op for mange, at arbejdet kræver teknisk snilde og faglig dygtighed, samt at det tager lang tid. 

En hel del er ikke klar over, hvor mange faser der er i eksempelvis et renoveringsprojekt. Det er nemlig ikke bare at opsætte filt. Oftest glemmes underlaget, som skal grundes og spartles flere gange samt slibning af filten. Derfor stemmer resultatet som regel ikke overens med forventningerne, når man gør det selv.

Det er godt at være opmærksom på ved indendørs og udendørs maling

Når det drejer som indendørs og udendørs malerarbejder, er det vigtigt, at man benytter maling, der egner sig til det. Derudover skal malingen være vejrbestandig, når der males udendørs, da malingen ellers vil falme efter få år.

Vidste du at…

Mange tænker, det er en god ide at male, mens solen skinner så malingen tørrer hurtigere – men det er ikke en god ide. Det mest optimale er at male i skygge, om formiddagen eller om eftermiddagen, så solen ikke står og bager direkte på malingen.
En anden faktor at være opmærksom på er temperaturen. Der skal være en konstant temperatur på over 7-8 grader. Hvis ikke man har det in mente, vil malingen ikke holde i længden og kun give et midlertidigt flot resultat.

De mest optimale sæsoner at male i udenfor er om foråret og efteråret. Når det kommer til indendørs malerarbejde, kan man male i alle sæsoner, da det er muligt at affugte og opvarme lokaler, så man skaber de rammer der skal for at opnå et optimalt indeklima at male i indendørs.
Det, som mange kan misse, når de får udført malerarbejde i forbindelse med et renoveringsprojekt, er restfugt og temperaturen i lokalet. Derfor skal man være påpasselig med selv at kaste sig over et malerarbejde ved renoveringsopgaver.

Dette skal du være opmærksom på ved farvevalg

 • Lysindfald
  Tænk altid rummets lysindfald ind. Her skal du være opmærksom på, hvor meget lys der er i rummet og hvad det skal bruges til. Specielt i opholdsrum er det en fordel at have øje for lysindfald. For jo mere lys, der kommer ind, jo mørkere en farve kan du tillade dig at vælge, men det er stadig vigtigt at have in mente, at meget mørke farver kan virke triste og deprimerende om vinteren.
 • Stemningen i rummet
  Det kan anbefales at bruge varme farver i opholdsrum, da behagelige og jordnære farver kan skabe ro i rummet. Hvis man er til pang- og vilde farve, er det værd at overveje, om det bare er en enkelt væg, så den kan stå i kontrast til hvide vægge. Ekspert Steffen Steen Rasmussen, som er indehaver af ASR & og SØNNER udtaler sig her om, hvad man skal være opmærksom på: ”At male et helt rum i en farve som f.eks. mint-grøn, kan godt være ubehageligt at være i over tid, hvorimod en enkelt væg i en anden farve godt kan give en fed effekt og skabe noget kontrast.”
 • Vægstruktur
  Jo mere struktur væggen har, jo mere skygge-fald er der også. Det vil sige, at hvis du vælger en mørk farve og har meget struktur, vil nogle områder på væggen syne endnu mørkere, end hvad farven er, grundet de naturlige skygger og huller der er, som vil give et meget mørkere udtryk. Det kan se godt ud på enkeltstående vægge, men kan give et uønsket resultat, hvis hele rummet males i en farve som skaber mørkere effekter end forventet.

Sådan vælger du den rette farve

Inden du påbegynder malerarbejdet, er det en god ide med farveinspiration. Det kan findes fra et online farvekort, hvor det er muligt at lave et 3D print af et hjem og få farver på væggene, så man kan få en ide om, hvordan det vil se ud.

Man kan også gå ned til en malerbutik og få farvekort, som afspejler de rigtige farver. En farve på en skærm kan snyde ift., hvordan den ser ud i virkeligheden. Her kan du på et ark få malet den ønsket farve, så det er ikke en printet farve, men en malet farve, hvor du så kan få det helt rigtige indtryk af, hvordan farven ser ud.

Hvis du stadig sidder med tvivl om farvevælg, forklarer Steffen Steen Rasmusen, hvordan de vejleder folk på vej, hvis ovenstående værktøjer ikke gør dig klogere:

”Når vi tager ud til en kunde, vil vi altid arbejde mod den ønsket farve gennem disse værktøjer og så vil vi efterfølgende give nogen farveprøver på væggen. Når vi så er enige med kunden om den endelige farve, påbegynder vi opgaven.”

Denne farve er ’in’

Mangler du inspiration til dit næste malerprojekt, forklarer eksperterne her, hvad der in for tiden. Og hos danskerne er det den grønne farve, som er et hit lige nu.

”Støvede grønne farver er meget in. Grøn er en rolig og ikke en temperamentsfuld farve. Der er lavet undersøgelser om, hvordan farver påvirker psyken og ens dagligdag. Flere undersøgelser viser, at nogle farver kan gøre folk deprimeret, mens andre kan bringe glæde.”

Steffen Steen Rasmussen, indehaver af ASR & SØNNER

Hvis man bruger meget tid indenfor i løbet af dagen, er det ikke det naturen, man ser meget til. Så at få naturen indenfor, bringer glæde hos mange, og der er den grønne farve god at have i spil, da det også bringer liv indenfor i vinterperioderne.

Typisk vil det være børneværelser, hvor hele rummet males i en farve. Ellers vil det oftest kun være en enkelt væg som males i en farve.

Sådan går en professionel maler til værks

Det er ikke til at komme udenom, at uden ordentlig klargøring får man ikke et flot resultat. Maleren vil typisk som det første gå i gang med en grundrens af væggen, så den er helt ren, før det reelle malerarbejde kan påbegyndes. Grundig rådgivning og vejledning er også parametre, der spiller ind når resultatet skal forventningsafstemmes.

Hos malerfirmaet ASR & SØNNER er det vigtigt med grundig vejledning, før dit malerarbejde startes op. Eksperterne forklarer her, hvordan de går til værks i deres arbejde.

’Vi undersøger grundlaget for arbejdet, og hvad kundens ønske er. Kunden har som regel en ide om, hvad der skal udføres på de forskellige vægge. Det afstemmer vi med virkeligheden, for at se om ønskerne kan realiseres. Så vejleder vi om, hvad der skal til for at få de resultater som de ønsker.”

Steffen Steen Rasmussen, indehaver af ASR & SØNNER

Fleksibilitet er en kerneværdi hos ASR & SØNNER, og de tilpasser altid deres arbejde efter kundernes adfærdsmønstre. Der planlægges efter, hvornår familierne skal ud af døren. Derudover er det vigtigt for dem at holde folks hjem brugbart, mens der arbejdes. Det betyder, at der altid dækkes og ryddes væk mellem de forskellige processer, så det ikke er en hindring for familierne at bruge deres hjem, mens der er håndværkere.

ASR & SØNNER forklarer, at det er essentielt med kundekontakten undervejs, så man sikrer sig, at aftaler og deadlines der er indgået overholdes.

Når malerarbejdet er færdigt, kan projektet afsluttes med en eventuel gulvafslibning inden fodpanelerne som det sidste ordnes. For ASR & SØNNER vil et almindeligt hus, hvor alt skal males, typisk tage 2-3 dage. En flyttelejlighed vil derimod tage en dags tid. Hvis det er et meget stort hus, kan man tillægge et par dage oveni – specielt hvis det er i forbindelse med større renoveringsprojekter. Alt dette vil stadig gøres på væsentlig kortere tid, end hvis man skal kaster sig ud i så store opgaver.

Lad en profession varetage opgaven og …

 • Kom i mål med dit malerarbejde
 • Spar tid og undgå halvfærdige projekter
 • Sikr dig selv et godt resultat

ASR & SØNNER

ASR & SØNNER er 3byggetilbud.dks branchepartner indenfor malerbranchen og er derfor eksperter i alt der omhandler malerarbejde. Skal professionelle malere varetage dit projekt, så kan ASR & Sønner hjælpe. Hos dem er:

 1. Kundens ønsker og behov er alfa og omega
 2. Deadlines og aftaler overholdes
 3. Altid grundigt og gennemført arbejde

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *