Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud på en luft til vand varmepumpe

Overvejer du at installere en luft til vand varmepumpe i din bolig og spare på varmeregningen? Få tre uforpligtende tilbud på varmepumper hos 3byggetilbud.dk.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Montører i hele landet
Se hvor enkelt det er
Luft til vand varmepumpe

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Varmepumpen sikrer besparelser på dit energiforbrug

En varmepumpe er en varmekilde, der omdanner varmeenergi fra luften udenfor til varme inde i boligen. Man skelner mellem tre typer af varmepumper, nemlig luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper og jordvarmepumper. De forskellige typer af varmepumper findes i forskellige mærker, modeller og størrelser.

Luft til vand varmepumpen omdanner varmeenergi fra luften udenfor til varme og varmt brugsvand indenfor. Varmepumpen kan derfor en-til-en erstatte varmekilder som gas- og oliefyr. Varmepumpen varmer også boligen op, når der er koldt udenfor – så har du en varmepumpe, kan du være sikker på, at der er behagelig varm temperatur indenfor.

Varmepumpen er en populær varmekilde, fordi den kan erstatte gas- og oliefyr, der som følge af regeringens bestemmelse skal afskaffes. Hertil er den populær, fordi den er miljøvenlig. Varmepumpen udnytter den naturlige varmeenergi, der allerede eksisterer i luften eller jorden, og selv om den bruger el, bruger den kun en lille del ift. gas- og oliefyr.

Varmepumpen er særlig energieffektiv, og det betyder, at den producerer mellem tre og fem gange så megen varmeenergi, som den bruger i el. Eftersom luft til vand varmepumpen er særlig energieffektiv, vil du opnå store besparelser på dit energiforbrug og varmeregning – også selv om den bruger strøm.

Hvordan virker varmepumpen?

Du kan sammenligne en varmepumpe med et køleskab, der har den modsatte effekt. I stedet for at bruge energi på at trække varme ud af køleskabet, så det bliver koldt inde i køleskabet, bruges energien i en varmepumpe til at pumpe varmen ind i din bolig.

Varmepumpen består af fire dele:

  • En fordamper, der opsamler varmen udendørs
  • En kompressor, som hæver temperaturen på varmen
  • En kondensator, der afgiver varmen indenfor
  • En termoventil, som regulerer det kølemiddel, som transporterer varmen ind i varmepumpen

Fordamperen bruges til at optage varmeenergi fra udeluften. Det foregår i en enhed, der står placeret udendørs. Den udendørs varme varmer kølemidlet op, og fordi kølemidlet har et lavere kogepunkt end vand, bliver det hurtigt så varmt, at det begynder at koge og dermed fordamper.

Dampen fra kølemidlet føres så hen til kompressoren, hvor det trykkes sammen. Trykstigningen får temperaturen til at stige og det er denne temperatur, der afgives til kondensatoren i varmepumpens indendørs enhed. Det varmer boligen op og samtidig afkøles kølemidlet, så det igen bliver til væske, der kan løbe tilbage til fordamperen gennem varmepumpens termoventil.

Derefter kan processen starte forfra, så varmepumpen bliver ved med at hente varme ud af udendørsluften og transporterer den indenfor.

Luft-til-vand-varmepumpe
Luft-til-vand-varmepumpe
Luft-til-vand-varmepumpe
Luft-til-vand-varmepumpe

Må man selv installere luft til vand varmepumpen?

Nej, man må ikke selv installere sin luft til vand varmepumpe. Den skal installeres af en autoriseret varmepumpeinstallatør. Installatøren er typisk en autoriseret VVS’er, som har den rette viden og faglige ekspertise til at koble varmepumpen på boligens centralvarmesystem. De fleste installationer af luft vand varmepumper kræver også, at installatøren har KMO certificeringen på plads. Vil du læse mere om krav til KMO, kan du det lige her.

Kunne du tænke dig at få 3 uforpligtende tilbud fra en VVS’er, kan du altid benytte vores tilbudsportal.

Få tilskud til opsætning af din varmepumpe

Vælger du at skifte dit gamle olie- eller naturgasfyr med en luft til vand varmepumpe, kan du få energitilskud til din nye varmepumpe. I 2024 er varmepumpepuljen åben fra 27. maj til og med den 30. november. Det er Energistyrelsen, der administrerer tilskuddet, som løber frem til 2026.

Vil du søge tilskud til opsætningen af din varmepumpe, skal du sikre dig, at din autoriseret installatør er tilknyttet varmepumpeordningen. På Energistyrelsens side om varmepumper finder du en liste af firmaer, der er autoriserede.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Kan en luft til vand varmepumpe erstatte min gamle varmekilde?

Ja, luft til vand varmepumpen kan en-til-en erstatte din gamle varmekilde, eftersom varmepumpen varmer boligen og boligens brugsvand op. Det samme kan jordvarmepumpen, men ikke luft til luft varmepumpen. Luft til vand varmepumpen kobles direkte på din boligs varmesystem, så du får varmen via dine radiatorer eller dit gulvvarmeanlæg.

Er varmepumpen miljøvenlig?

Ja, det er den. Det skyldes, at den udnytter den naturlige varmeenergi, der allerede eksisterer i luften. Den genererer derfor heller ikke i sig selv CO2, men bruger som sagt el. Bruger du el fra sol- eller vindenergi, er varmepumpen en 100 procent vedvarende varmekilde – dog bruger mange el fra afbrænding af fossile brændstoffer, og denne form for elproduktion genererer CO2.

Til trods for dette er luft til vand varmepumpen alligevel en mere miljøvenlig varmekilde set ift. varmekilder som gas- og oliefyr. Det skyldes, at den er særlig energieffektiv og derfor producerer mellem 3 og fem gange så megen varmeenergi, som den bruger i el.

Varmepumper (luft-vand) 5
6 måneder siden

Udskiftning til varmepumpe og varmtvandsbeholder

Meget professionelt virksomhed. Vi følte os godt hold i hånden i da vi skulle have skiftet gasfyret ud med varmepumpe. De klarede opgaven en dag hurtigere end aftalt.

swoop

Varmepumper (luft-vand) 5
1 år siden

Installation af luft til vand varmepumpe

Fra jeg modtog et tilbud fra Riel Energi A/S var jeg klar over, at der var nogen, der havde tænkt sig om. Ud over tilbudets logiske og præsentable opbygning…

Læs mere
swoop

Varmepumper (luft-vand) 5
2 år siden

Luft til vand varmepumpe

Det har været en super god oplevelse, lige fra første møde med Stefan. Steen og Carsten, som installerede anlægget, var søde, rigtig dygtige og omgængelige. Og…

Læs mere
swoop

Varmepumper (luft-vand) 5
2 år siden

Luft til vand varmepumpe

Super anlæg fungere helt perfekt god saglig indkøring

swoop

Varmepumper (luft-vand) 5
2 år siden

Luft til vand varmepumpe

Vi havde besluttet, at skifte gasfyret ud med en luft til vand varmepumpe. Vi havde fået indhentet tilbud fra tre leverandører, fem løsninger i alt, med priser fra…

Læs mere
swoop

Varmepumper (luft-vand) 5
3 år siden

Luft til vand varmepumpe

Meget tilfredse. Kan varmt anbefale P.E. Larsen VVS

swoop

Varmepumper (luft-vand) 5
3 år siden

Luft til vand varmepumpe

Hurtige tilbagemeldinger, pænt arbejde, holder hvad de lover, god service, kan bestemt anbefales

swoop

Varmepumper (luft-vand) 5
4 år siden

Etablering af varmepumpe

Enova får 5. Alt ok

swoop

Varmepumper (luft-vand) 5
4 år siden

Luft til vand varmepumpe

Fin service, overholdt alle aftaler og dejligt at der laves en TOTALpris – altså ALT inkluderet, så vi ikke selv skulle ud og finde elektriker mv.

swoop

Varmepumper (luft-vand) 5
8 år siden

Luft til vandvarmepumpe


Luft til vand varmepumpe pris

Prisen på din luft til vand varmepumpe afhænger af flere faktorer, herunder varmepumpens størrelse, antal mennesker i husholdningen, boligens behov m.m. De varmepumper der kan yde flest kW pr. kW el som de forbruger, er de dyreste.

Som udgangspunkt siger man dog, at prisen på en luft til vand varmepumpe inklusiv installation koster mellem 100.000 og 150.000 kroner. I modsætning til varmepumpens anskaffelsespris, kan timelønnen, som den autoriserede VVS’er tager for installationen variere en del.

Derfor anbefaler vi altid, at du indhenter mindst 3 tilbud på en varmepumpe, før du beslutter dig for, hvilken leverandør du skal vælge. Lad dig ikke forføre af billige pakkeløsninger på de enkelte firmaers hjemmeside. En høj timeløn kan nemt maskeres ved at anvende en varmepumpe med lav effektivitet i den billige pakkeløsning.

Hvilken varmepumpe er bedst?

Der eksisterer et væld af varmepumper at vælge imellem, herunder forskellige mærker, modeller og størrelser, og det er derfor ikke ligetil at vælge den rette varmepumpe til boligen. Nedenfor kan du læse mere om faktorer, du bør tage i betragtning, når du skal vælge varmepumpe.

SCOP-værdi

Det anbefales, at du vælger en varmepumpe, der har energimærkning A++ eller bedre, så du får en så energieffektiv luft til vand varmepumpe som mulig. Hertil anbefales det, at du kigger efter om varmepumpen har en høj SCOP-værdi. En høj SCOP-værdi indikerer nemlig, at varmepumpen er særlig energieffektiv. Du kan spare penge på at vælge en varmepumpe, der har en høj SCOP-værdi, fordi den genererer mere varmeenergi pr. kWh el, den forbruger set ift. en, der har en lav SCOP-værdi.

Har varmepumpen en SCOP-værdi på 5 = varmepumpen producerer 5 kWh varme og forbruger 1 kWh el.

Dimensionering

Din varmepumpe skal dimensioneres, så den kan dække dit varme- og varmtvandsforbrug. Varmepumpens størrelse måles i kilowatt (kW), og det er vigtigt, at varmepumpen dimensioneres, så varmepumpen ret præcist passer til din bolig. Har du en for lille varmepumpe, skal du bruge en yderligere energikilde (for eksempel el), der kan dække dit forbrug, og har du en for stor varmepumpe, vil varmepumpen starte/stoppe mange gange. Det kan være vanskeligt selv at finde en varmepumpe, der har den rette dimensionering, og det anbefales derfor, at du får vejledning og hjælp af varmepumpeinstallatør.

Få hjælp til at vælge den rette varmepumpe

En varmepumpeinstallatør sørger for, at du får den helt rette varmepumpe til din bolig. Foruden at sørge for at din varmepumpe har den rette dimensionering, kan en varmepumpeinstallatør også vejlede ift. de mange mærker, der tilbyder varmepumper. Det er ikke let at vide om det er bedst at vælge en Panasonic, Hitachi, Mitsubishi, Toshiba eller en femte – også det kan en installatøren gøre dig klogere på. 

Vil du slippe for at bekymre dig om, om du finder den rette varmepumpe til din bolig? Så kan du via vores tilbudstjeneste få tre tilbud på dit varmepumpeprojekt. Vi samarbejder med en fast kreds af varmepumpeinstallatører fra hele det danske land, som er autoriserede i at opsætte varmepumper.

Hvor meget strøm bruger en luft til vand varmepumpe?

Varmepumpens strømforbrug afhænger af flere faktorer, herunder husholdningens varmeforbrug, boligens isolering, varmepumpen m.m.  

Det anbefales som sagt at vælge en varmepumpe, der har en høj SCOP-værdi. En varmepumpe, der har en SCOP på 3 kan i gennemsnit skabe 3 kWh varme fra en 1 kWh el. Det estimeres, at et gennemsnitligt hjem årligt bruger 12.000 kWh varme. Så har du en varmepumpe, der har en SCOP-værdi på 3, vil varmepumpen årligt bruge 4.000 kW. Denne beregning er dog et estimat, da flere faktorer som sagt har betydning for varmepumpens strømforbrug.

Ønsker du at høre nærmere om varmepumpens strømforbrug, anbefales det, at du kontakter en varmepumpeinstallatør, der kan gøre dig klogere på dit forventede strømforbrug.

Kan jeg få nedsat min elafgift?

Varmepumpen kører på el, men du kan få nedsat din elafgift. Der er dog en række betingelser, som dit hjem skal opfylde for at du kan nedsat din elafgift. Din bolig skal være et helårshus, sommerhus eller en feriebolig til personligt brug, der primært opvarmes med el. Desuden skal din bolig være registreret i Bygnings- og Boligregistret, BBR, som enten helårshus eller sommerhus med en primært elbaseret opvarmningsform.

Det er kun boligejere, der har et forbrug på mere end 4.000 kWh, som kan få nedsat elafgiften.

Støjer en varmepumpe?

Luft til vand varmepumpen kan støje, og derfor anbefales det, at du ikke placerer varmepumpen tæt på stue- eller værelsesvinduer eller tæt på naboens skel. Varmepumpens støjniveau afhænger af, hvilken varmepumpe du vælger, og hvor du placerer den. 

Det er op til den enkelte kommune at fastsætte støjgrænsen i skel, men mange kommuner vælger at følge Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser. Det er dog en god ide, at du tjekker de gældende regler for din kommune.

Forskellen på luft til luft- og luft til vand varmepumpen

Luft til vand varmepumpen kan i modsætning til luft til luft varmepumpen varme hjemmets brugsvand op. Derfor egner luft til vand varmepumpen sig som en en-til-en erstatning af for eksempel gas- og oliefyr – det gør luft til luft varmepumpen ikke. Luft til luft varmepumpen egner sig især til mindre helårshuse og sommerhuse, der også har anden varmekilde såsom elvarme (for eksempel elradiatorer).

Du kan læse mere om luft til vand varmepumpen og få tre tilbud på varmepumpen her.

Forskellen på luft til vand varmepumpen og jordvarmepumpen

Både luft til vand varmepumpen og jordvarmepumpen kan varme luft og brugsvand op, men den store forskel mellem de to typer af varmepumper, er at luft til vand varmepumpen udnytter varmeenergi fra luften, mens jordvarmepumpen udnytter varmeenergi fra jorden. Hertil er installationen af de to varmepumpeanlæg forskellig.

Luft til vand varmepumpen består af en ude- og en indedel, som monteres udenpå og indenfor i boligen. Jordvarmepumpen henter varme op fra jorden via en lang slange, der nedgraves i jorden. For at få optimalt udbytte af jordvarmen, skal jordvarmeslangen nedgraves på 800 til 1.000 m2 jord – du skal derfor have et stort udeareal.

Skal varmepumpen til syn?

Der eksisterer et lovkrav om, at din luft til vand varmepumpe årligt skal efterses minimum én gang af en fagkyndig. Et årligt tilsyn sikrer, at varmepumpen vedligeholdes, således at den bibeholder sin ydeevne og holder i mange år frem.

Få 3 tilbud på varmepumpe uden grund til bekymring

Køb af en varmepumpe er en noget mere besværlig affære end at gå ned i en hvidevareforretning og se på et køleskab. For selv om du kan få oplyst energiforbruget og effektiviteten af varmepumpen, kræver det stadig, at det er dygtige fagfolk, der sætter den op, hvis du skal have det maksimale udbytte af varmepumpen.

Det er nemlig ikke bare at sætte varmepumpen i stikkontakten. Der skal f.eks. findes den mest effektive placering af varmepumpen, så den kan fordele varmen bedst muligt. Samtidig skal der føres ledninger og slanger ind gennem muren fra udeenheden til varmepumpen indenfor – og udeenheden skal stilles korrekt op.

Derfor kan det være svært at gennemskue, om det billige tilbud er en dårlig løsning, der er pakket lækkert ind, eller om det dyre virkelig er for dyrt, eller rent faktisk er det, der skal til, for at du får den bedste løsning.

Vil du slippe for at skulle bekymre dig om kvaliteten på de leverandører, der giver dig tilbud på din varmepumpe, kan du i stedet bruge vores tilbudstjeneste til at indhente tilbud på varmepumpeopgaven. Vi samarbejder med en fast kreds af varmepumpeinstallatører over hele landet, som er autoriserede til at opsætte varmepumper.

Det er firmaer, vi kender indgående. Fordi vi indhenter brugervurderinger på alle de firmaer, som vinder opgaver gennem vores tjeneste, ved vi også, at de har leveret et stykke arbejde, som andre har været godt tilfredse med.

Derfor spiller netop brugervurderingerne en stor rolle, når vi skal udvælge de 3 firmaer, som vi sender ud for at give tilbud på din varmepumpe. Det giver dig en større tryghed i tilbudsprocessen, som du ikke havde haft, hvis du selv havde indhentet 3 tilbud på varmepumper.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere

Eksempler på varmepumpeopgaver (luft til vand), vi giver tilbud på:

  • Installation af Mitsubishi luft til vand varmepumpe
  • Tilbud på luft til vand varmepumpe (Måske Vaillant?)
  • Ønsker tilbud på støjsvag luft-til-vand varmepumpe – Har kigget på BOSCH
  • Konvertering fra naturgas til luft til vand varmepumpe eller jordvarme
  • Udskiftning af gasfyr til luft til vand (Har hørt godt om Panasonic)
  • Installation og opstart af Metroair 330 og metroair F12 udedel (Vølund)
  • Montering af luft til vand varmepumpe (VE godkendt håndværker)
  • Udskiftning af oliefyr til Luft-Vand Varmepumpe
  • Indkøb og opsætning af Luft til vandvarmepumpe fra Metro Therm
  • Er godkendt til tilskud – skal bruge tilbud på varmepumpe