Få 3 tilbud

Få 3 tilbud på en varmepumpe

Overvejer du at installere en varmepumpe i din bolig og spare på varmeregningen? Få tre uforpligtende tilbud på varmepumper hos 3byggetilbud.dk.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Montører i hele landet
Se hvor enkelt det er
Varmepumpe

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

En varmepumpe sparer mange penge på energiforbruget

Varmepumper kommer i flere størrelser og modeller, men kan deles op i tre hovedkategorier: Luft til luft, luft til vand og jordvarmepumpe. En varmepumpe er et varmeanlæg, der udnytter varmeenergi fra enten luften eller jorden til at opvarme dit hus.

Med en varmepumpe kan du omdanne udendørsluften til varme i huset – også om vinteren. Varmepumpen fungerer nemlig som et omvendt køleskab eller en omvendt air condition. Derfor kan den konvertere udeluften til varme selv ved meget lave udetemperaturer.

Varmen fra varmepumpen kan bruges både til rumopvarmning og opvarmning af brugsvand. Varmepumpen bruger elektrisk strøm til at drive selve varmepumpefunktionen med og til at fordele varmen i boligen. Men fordi den henter varme ud af udeluften, får du minimum 3 kW ud af hver kW el, som pumpen forbruger. Det reducerer energiforbruget med op til 30 % og de fleste moderne varmepumper har et endnu bedre energiregnskab.

Hvordan virker en varmepumpe?

Som sagt kan du sammenligne en varmepumpe med et omvendt køleskab. Men i stedet for at bruge energi på at trække varme ud af køleskabet, så det bliver koldt indvendigt, bruges energien i en varmepumpe til at pumpe varmen ind i din bolig.

Varmepumpen består af fire dele:

 • En fordamper, der opsamler varmen udendørs
 • En kompressor, som hæver temperaturen på varmen
 • En kondensator, der afgiver varmen indenfor
 • En termoventil, som regulerer det kølemiddel, som transporterer varmen ind i varmepumpen

Fordamperen bruges til at optage varmeenergi fra udeluften. Det foregår i en enhed, der står placeret udendørs. Den udendørs varme varmer kølemidlet op, og fordi kølemidlet har et lavere kogepunkt end vand, bliver det hurtigt så varmt, at det begynder at koge og dermed fordamper.

Dampen fra kølemidlet føres så hen til kompressoren, hvor det trykkes sammen. Trykstigningen får temperaturen til at stige og det er denne temperatur, der afgives til kondensatoren i varmepumpens indendørs enhed. Det varmer boligen op og samtidig afkøles kølemidlet, så det igen bliver til væske, der kan løbe tilbage til fordamperen gennem varmepumpens termoventil.

Derefter kan processen starte forfra, så varmepumpen bliver ved med at hente varme ud af udendørsluften og transporterer den indenfor.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Sørg for at vælge en autoriseret installatør

Når du skal have opsat en varmepumpe, skal du sørge for at vælge en autoriseret installatør, der er tilknyttet varmepumpeordningen. Det er et krav for, at du kan få udbetalt tilskud til opsætningen af din varmepumpe. Du kan finde en liste over, hvilke kølemontører og vvs-firmaer der er autoriserede på Energistyrelsens side om varmepumper. Få 3 tilbud fra autoriserede installatører gennem vores gratis tilbudstjeneste.

Det skal du sørge for, før du installerer en varmepumpe

For at du kan få det største udbytte af varmepumpen, skal du sørge for, at din bolig er velisoleret. Derved opnår du den største besparelse ved at gå over til at opvarme boligen med varmepumpe. Derfor er det en god ide at få foretaget et isoleringstjek og foretaget nødvendig efterisolering i forbindelse med opsætningen af varmepumpen.

Når du vælger varmepumpen, skal du vælge den varmepumpe, der giver den største udnyttelse af den strøm, som pumpen forbruger. Det angives ved hjælp af det såkaldte SCOP-tal, der angiver hvor mange kW varmepumpen yder for hver kW energi, den forbruger. Tallet skal helst ligge så tæt på 4 som muligt ved luft-til-luft varmepumper og mellem 4,5 og 5 for luft-til-vand varmepumper.

Tjek også, at varmepumpen er frostsikkeret, hvilket typisk vil sige, at den kan klare udetemperaturer, der ligger under 20 graders frost.

Få tilskud til opsætning af din varmepumpe

Vælger du at skifte dit gamle olie- eller naturgasfyr med en luft til vand-varmepumpe, kan du få energitilskud til din nye varmepumpe. Det er Energistyrelsen, der administrerer tilskuddet, som løber frem til 2026.

Hvad koster en varmepumpe

Prisen på en varmepumpe afhænger især af kapaciteten og hvor energiøkonomisk varmepumpen er. De varmepumper der kan yde flest kW pr. kW el som de forbruger, er de dyreste. Samtidig afhænger prisen også af den timeløn, som kølemontøren eller vvs-firmaet tager for at sætte varmepumpen op. Denne kan variere en del i modsætning til anskaffelsesprisen for selve varmepumpen.

Derfor anbefaler vi altid, at du indhenter mindst 3 tilbud på en varmepumpe, før du beslutter dig for, hvilken leverandør du skal vælge. Lad dig ikke forføre af billige pakkeløsninger på de enkelte firmaers hjemmeside. En høj timeløn kan nemt maskeres ved at anvende en varmepumpe med lav effektivitet i den billige pakkeløsning.

Støjer en varmepumpe?

I dag er varmepumpemodeller blevet væsentligt mere støjsvage end førhen. Helt konkret er der fastsat regler for, hvor meget en varmepumpe må støje. Støjgrænserne varierer dog alt efter om du bor i et parcelhusområde, etageboligområde, industriområde eller i et helt fjerde område. Støjkravene kan du læse mere om på Energistyrelsens hjemmeside.

Få 3 tilbud på varmepumpe uden grund til bekymring

Køb af en varmepumpe er en noget mere besværlig affære end at gå ned i en hvidevareforretning og se på et køleskab. For selv om du kan få oplyst energiforbruget og effektiviteten af varmepumpen, kræver det stadig, at det er dygtige fagfolk, der sætter den op, hvis du skal have det maksimale udbytte af varmepumpen.

Det er nemlig ikke bare at sætte varmepumpen i stikkontakten. Der skal f.eks. findes den mest effektive placering af varmepumpen, så den kan fordele varmen bedst muligt. Samtidig skal der føres ledninger og slanger ind gennem muren fra udeenheden til varmepumpen indenfor – og udeenheden skal stilles korrekt op.

Derfor kan det være svært at gennemskue, om det billige tilbud er en dårlig løsning, der er pakket lækkert ind, eller om det dyre virkelig er for dyrt, eller rent faktisk er det, der skal til, for at du får den bedste løsning.

Vil du slippe for at skulle bekymre dig om kvaliteten på de leverandører, der giver dig tilbud på din varmepumpe, kan du i stedet bruge vores tilbudstjeneste til at indhente tilbud på varmepumpeopgaven. Vi samarbejder med en fast kreds af køle- og vvs-firmaer over hele landet, som er autoriserede til at opsætte varmepumper.

Det er firmaer, vi kender indgående. Fordi vi indhenter brugervurderinger på alle de firmaer, som vinder opgaver gennem vores tjeneste, ved vi også, at de har leveret et stykke arbejde, som andre har været godt tilfredse med.

Derfor spiller netop brugervurderingerne en stor rolle, når vi skal udvælge de 3 firmaer, som vi sender ud for at give tilbud på din varmepumpe. Det giver dig en større tryghed i tilbudsprocessen, som du ikke havde haft, hvis du selv havde indhentet 3 tilbud på varmepumper.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere

Eksempler på varmepumpeopgaver (luft til vand), vi giver tilbud på:

 • Installation af Mitsubishi luft til vand varmepumpe
 • Tilbud på luft til vand varmepumpe (Måske Vaillant?)
 • Ønsker tilbud på støjsvag luft-til-vand varmepumpe – Har kigget på BOSCH
 • Konvertering fra naturgas til luft til vand varmepumpe eller jordvarme
 • Udskiftning af gasfyr til luft til vand (Har hørt godt om Panasonic)
 • Installation og opstart af Metroair 330 og metroair F12 udedel (Vølund)
 • Montering af luft til vand varmepumpe (VE godkendt håndværker)
 • Udskiftning af oliefyr til Luft-Vand Varmepumpe
 • Indkøb og opsætning af Luft til vandvarmepumpe fra Metro Therm
 • Er godkendt til tilskud – skal bruge tilbud på varmepumpe