Spar tid ved at sende din jordvarmeopgave ind til 3byggetilbud – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige håndværkere i dit lokalområde.
Jordvarme kan give dig en kæmpe besparelse på varmebudgettet, især hvis du skifter fra elvarme. Således skal du forvente, at varmeregningen bliver minimum halveret, hvis du skifter fra oliefyr til jordvarme. Skifter du fra elvarme, løber besparelsen hurtigt op i 65-70 %.
Besparelsen på varmeregningen indtræder med det samme, jordvarmeanlægget er installeret og sat i drift. Samtidig reducerer du også boligens CO2-udslip med helt op til 75 %. Så det er ikke kun din pengepung, der kommer til at opleve en besparelse.
Fordele ved jordvarme
De vigtigste fordele ved jordvarme kan kort opsummeres således:
Billig energiform – halverer varmeregningen
Dit hus stiger i værd
Du sparer miljøet for en masse CO2
Din varmeregning afhænger ikke af energiprisernes udvikling
Værd at vide om jordvarme
For at du kan få det mest optimale udbytte af jordvarmen, skal du helst have omkring 800 til 1.000 kvadratmeter til nedgravning af jordvarmeslangen. Det er nemmest at installere ved nybyg eller i forbindelse med en gennemgribende ændring af jeres have eller andet udenomsanlæg. Samtidig skal du sikre dig, at boligen er velisoleret, så du får det største udbytte af den varme, du henter op af jorden.
Jordvarme udmærker sig ved, at være meget energivenligt i drift, selv om varmepumpen kræver strøm for at fungere. De fleste jordvarmeanlæg producerer nemlig 3-4 kW i varme, for hver kW anlægget bruger i strøm.
Skal 3byggetilbud hjælpe med dit projekt?
Hvad er jordvarme
Et jordvarmeanlæg udnytter varmen i jordlagene til opvarmning af boligen og jeres forbrugsvand. Varmen hentes op fra jorden via en lang slange, der graves eller skydes i jorden. Slangen bliver så varmet op af jordlagene, der igen varmes op af solen. Så på sin vis er jordvarme et solvarmeanlæg, du har gravet ned i jorden.
Jordtypen har stor betydning for, hvor godt jordlaget kan lede varmen. Her skal du helst have en god, fugtig jordtype i undergrunden. Da det har stor betydning for, hvor meget effekt der kan trækkes ud af jordvarmeanlægget, er det noget af det første, der bliver undersøgt, når du skal have installeret jordvarme.
Når først jordvarmeslangen er gravet ned, kan du tilplante arealet oven over jordvarmeslangen igen. Så du behøver ikke tage specielt hensyn til, at der er gravet jordvarme ned under f.eks. din have. Dog bør du nok undlade at plante træer og andre store vækster med kraftigt rodnet, der kan skubbe rundt på slangerne.
Sådan virker jordvarme
Inde i boligen opsættes en varmepumpe, som pumper den væske rundt i systemet, som opsamler varmen. Væsken pumpes fra varmepumpen og ned i slangen i jorden, hvor væsken opvarmes af varmen i jorden. Jo længere slangen er, jo mere varme kan den trække med op af jorden.
Når væsken kommer tilbage til varmepumpen, afgives den opsamlede varme til husets varmeinstallation. Her bruges den til rumvarme og opvarmning af forbrugsvand. Derefter sendes væsken retur til jordslangen på ny, hvor den atter bliver varmet op.
jordvarme5
7 måneder siden
Udskift af oliefyr til jordvarme
Professionelle, kompetente, effektive. På kun 3 dage, hjælp de med rådgivning ift. til valg af anlæg – det blev luft til vand varmepumpe fra DVI Energi – til…
Meget professionelle både i tilbudsfasen og ved udførelse
Kan anbefales
K
Kent L.
Sønder Omme
jordvarme5
2 år siden
Etablering af jordvarme
Godt og gedigent arbejde.
Der er tale om varmepunpe og ikke jordvarme.
J
Jens F.
Tjele
Hvad koster jordvarme
På grund af gravearbejdet kræver det en del at installere jordvarme, da der skal nedgraves en slange i jorden og installeres en varmepumpe, som kan konvertere jordvarmen til varme i boligens radiator- eller gulvvarmeanlæg. Varmepumpens pris afhænger især af, hvor mange kW den kan hive ud af jordvarmen, for hver kW den bruger i strøm. Jo mere effektiv varmepumpen er, jo dyrere er den oftest.
Generelt skal du regne med, at et jordvarmeanlæg koster i omegnen af 100.000 kroner at etablere. Du kan dog søge om energitilskud hos dit energiselskab, som udbetaler et tilskud i forhold til den besparelse i kW, som jordvarmeanlægget giver. For at du kan få energitilskud, kræver det dog, at varmepumpen i anlægget er optaget på Energistyrelsens varmepumpeliste.
Konkurrencen mellem de firmaer, der installerer jordvarme er forholdsvis stor. Derfor bør du altid få tilbud fra flere leverandører, inden du beslutter dig for, hvem der skal installere jordvarmen hos dig. Som minimum skal du indhente 3 tilbud, for at du kan få et retvisende billede af prisniveauet for at installere jordvarme på din grund.
Her bør du især lægge mærke til hvilken varmepumpe, der indgår i tilbuddet og slå dens effektivitet op i varmepumpelisten fra Energistyrelsen. Jo højere effektivitet du kan få for pengene, jo bedre.
Med et prisskilt i omegnen af 100.000 kroner, skal tilliden til din leverandør være i orden. Men som almindelig lægmand på området, kan det være svært at gennemskue, hvilken leverandør som er den bedste, og om vedkommende nu også leverer et ordentligt stykke arbejde. Jordvarmeinstallationen skal jo gerne holde i mange år, for at du kan få det største udbytte af din investering.
Her kan vores tilbudstjeneste give dig større tryghed i tilbudsprocessen, samtidig med at du sparer tid på at finde de 3 jordvarmefirmaer, som skal give tilbud på installationen. Vi samarbejder nemlig med en række dygtige og professionelle jordvarmefirmaer over hele landet. Så vi kan nemt finde nogen i nærheden af dig, som har tid til din opgave.
Samtidig tager vi andre brugeres vurderinger af firmaerne med i overvejelserne, når vi udvælger de 3 firmaer, som vi henviser til dig. Dermed er du sikker på, at du kun få henvendelser fra jordvarmefirmaer, som har bevist, at de kan levere en jordvarmeløsning, du kan være tilfreds med mange år frem i tiden. Det er en god tryghed at have med i baghovedet, når du skal vælge mellem de 3 tilbud på jordvarme.