Få 3 tilbud

Montering af solcelleanlæg

Med solceller kan du spare penge på elregningen og gøre dig uafhængig af svingende energipriser. Hos 3byggetilbud.dk samarbejder vi med dygtige solcellemontører fordelt i hele Danmark. Få tre tilbud på montering af dit solcelleanlæg i dag.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Firmaer med speciale i solcelleløsninger
Se hvor enkelt det er

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Flere vælger at få monteret solceller på taget. Solceller er i løbet af de sidste år blevet mere og mere populær hos danske boligejere og virksomheder. Og det er ikke så underligt For der er mange fordele ved at installere solceller på sit tag.

Først og fremmest kan man reducere sit elforbrug betydeligt ved at producere sin egen strøm ved hjælp af solenergi. Dette kan føre til store besparelser på elregningen, især på lang sigt.

Derudover er solenergi en ren og grøn energikilde, der ikke udleder skadelige stoffer eller forårsager luftforurening. Ved at producere sin egen strøm fra solenergi kan man derfor reducere sin påvirkning af miljøet og bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Ved at få installeret solceller på din bolig eller sit sommerhus kan du også øge værdien af din ejendom, da det er en attraktiv funktion for potentielle købere.

Endelig kan solceller på ens tag give en vis uafhængighed i forhold til energiselskabernes svingende energipriser. Derudover vil du også kunne være helt tryg, hvis der skulle opstå strømafbrydelser.

Solcelleanlæg – vælg den rette type solceller

Noget af det første du skal have afklaret, inden du vælger at investere i et solcelleanlæg, er hvilket type solcelleanlæg du er på udkig efter. 

Du kan overordnet vælge mellem to typer solcelleanlæg: et nettilsluttet anlæg eller et batteridrevet solcelleanlæg

Et nettilsluttet anlæg er det mest almindelige, da den overskydende strøm, der produceres, overføres til det lokale energiselskab og sælges. På denne måde kan du trække salget af strøm fra den mængde strøm, du køber fra elnettet, når solcelleanlægget ikke kan dække dit aktuelle elforbrug. Normalt sælger du strøm til elselskabet om dagen, hvor solen skinner, og elforbruget i huset er lavt, fordi du ikke er hjemme. Omvendt køber du strøm fra elselskabet om aftenen og natten, når solcelleanlæggets produktion ikke kan dække dit elforbrug. 

Ved et batteridrevet solcelleanlæg oplagres overskudsproduktionen af strømmen på batterier, så du kan trække på dem, når solcelleanlægget ikke er i stand til at dække dit elforbrug. Batteridrevne solcelleanlæg kan være særligt fordelagtige at montere på sommer- eller kolonihavehuse, da strømforbruget ofte er lavere end i en traditionel bolig. 

Inden selve monteringen: vær opmærksom på dette

Udover at skulle vælge, hvilket solcelleanlæg du skal have, så er der også et par ting, du skal tænke over, inden du får monteret solcellerne. Nogle af de vigtigste ting er:

  • Hvor vil du have monteret dine solceller
  • Dit tags tilstand
  • Din tagtype
  • Placering af solcellerne 
  • Forhindringer i lokalplaner
  • Afstemning med naboen

Hvor vil du have monteret dine solceller?

Det første du bør gøre dig klart, er hvor du ønsker at få monteret dine solceller. 

I langt de fleste tilfælde monteres solceller på taget af ens bolig. Men man kan også vælge at montere solceller på f.eks. din carports tag, eller eventuelt på din facade. Årsagen til at mange vælger taget, er både, at solcellerne lettere får adgang til solens stråler, og derudover generer solcellerne ikke en i det daglige. Der kan dog være individuelle tilfælde, der gør, at det ikke kan lade sig gøre at opsætte solceller på dit tag. 

Dit tags tilstand

Hvis du vælger at få monteret dine solceller på taget, skal du også være opmærksom på dit tags overordnede tilstand. At montere et solcelleanlæg på et tag, vil medføre øget belastning af taget. Hvis dit tag er meget gammelt, er det ikke sikkert, at det kan tåle denne ekstra belastning. 

Vi vil derfor altid anbefale dig at kontakte en ingeniør der kan lave en samlet vurdering af dit tags aktuelle tilstand. En ingeniør vil efterfølgende kunne sige, om taget eventuelt skal skiftes ud eller forstærkes for at kunne bære solcellerne. 

Hvis du alligevel har tænkt dig at skifte dit tag inden for en overskuelig fremtid, såsom et par år, så bør du overveje at udskyde opsætningen af solcellerne indtil du har fået lagt et nyt tag. Hvis dit tag omvendt er relativt nyt, men har nogle småskader, så skal disse udbedres. Efter denne indledende tagrenovering bør du sikre dig, at dit tag fremadrettet vil kunne bære solcellerne. 

Din tagtype – egner de sig til solcellerne?

Det næste du bør få helt styr på, er hvilket type tag du har på din bolig. Som udgangspunkt kan solceller monteres på alle typer tage. Dog skal montøren bruge forskellige teknikker, beslag og skruer. Men så længe tagets stand er i orden, og solcelleanlægget ikke er for stort, og dermed for tungt, så er det muligt at montere solceller på alle typer af tage. 

Montering af solceller på tegltag

Er der tale om et gammelt tegltag, fastgøres beslagene til solcellerne til de underliggende taglægter.

Montering af solceller på eternittag

Ved eternittage monterer man først beslagene til solcellerne, hvorefter der påsættes skinner, som solcellerne fastgøres til. 

Montering af solceller på flade tage

Er der tale om flade tage, kan der benyttes konsolsystemer, hvor plader af rustfrit stål fastskrues til underlaget, hvorefter skørtet fuldsvejses for at opnå tæthed i gennembrydningen. Herefter kan skinner placeres og solcellerne kan monteres.

Selve placeringen af solcellerne

En tredje ting du skal være opmærksom på, er hvor på dit tag, du ønsker at placere dine solceller. Ideelt bør dine solceller pege mod enten syd, øst eller vest. Det bedste vil dog være mod syd. Derudover anbefales det også at montere sine solceller, så de får en hældning på 45 grader. Dette er dog ikke altid muligt, såsom hvis man har et fladt tag. 

Forhindringer i lokalplaner

En fjerde ting du bør være opmærksom på, er din lokalplan. Ligesom det er tilfældet med mange andre gør-det-selv-projekter, så bør man altid undersøge sine lokalplaner ofr at sikre sig, at der ikke er nogle forhindringer for, at man opsætter solceller på sin bolig. 

Afstemning med naboen

En sidste ting, du bør få styr på, inden du installerer solceller på dit tag, er din nabo. Du bør altid rådføre dig med din nabo omkring dette, så du sikrer dig, at du ikke kommer til at genere din nabo, for eksempel i form af genskær fra solcellerne. Derudover bør du også sikre dig, at din nabos bolig ikke kommer til at kaste en skygge over dine solceller i løbet af dagen, da det vil påvirke hvor meget strøm dine solceller kan producere. 

Skal 3byggetilbud hjælpe med dit projekt?

Hvad koster det at få monteret et solcelleanlæg

At få installeret solceller afhænger af flere faktorer herunder, størrelsen på dit solcelleanlæg og dit tag, samt størrelsen og placeringen af din eltavle. I mange tilfælde vil prisen for montering være inkluderet i prisen, når du køber solceller. 

Prisestimat på solcelleanlæg uden batteri (DKK inkl. moms.)

0 0
0 kW

*Vær opmærksom på, at den endelige pris kan afvige en del. Det skyldes blandt andet valg af firma, materialer, opgavens omfang og udførelse.

Typisk koster et solcelleanlæg samt montering fra 100.000-200.000 kr. alt afhængig af, hvor store solceller, der er tale om. Men i andre tilfælde vil selve installationen af solcelleanlægget typisk koste imellem 15-25.000 kr. I mange tilfælde vil solcellemontøren dog foretrække at bese din bolig, før de giver en pris. 

Ikke mulighed for tilskud til solceller 

Det har tidligere været muligt at få tilskud eller bruge håndværkerfradrag til etablering af solceller. Disse muligheder er dog endegyldigt afskaffet ved udgangen af 2022. Det betyder dog ikke, at det stadig ikke kan betale sig at investere i solceller. Du kan læse mere om dette på denne side

Kan man selv montere et solcelleanlæg?

Ja, du kan godt vælge at montere dit solcelleanlæg selv. Der er således ingen regler, der forbyder dette. Vi vil dog ikke anbefale det, medmindre du har praktisk og teoretisk erfaring med at arbejde eller færdes på tage. Selve tilslutningen til dine elinstallationer skal dog altid udføres af en autoriseret elektriker. Efter selve installationen skal der også indsendes formularer til dit lokale elselskab, så du kan få tilsluttet dine solceller til elnetværket. Alt dette skal gøres af fagfolk.

Hvilke lovmæssige krav er der til montøren af solceller?

Der er lovkrav om, at virksomheder der tilslutter solceller, har en el-autorisation. Men det er ikke krav at virksomhederne er VE-godkendte. 

En VE-godkendelse gives af Energistyrelsen og anerkender firmaets kompetencer, når det gælder montering af solceller. Der er dog relativt få virksomheder i Danmark som har en VE-godkendelse, hvilket også betyder, at der ikke er mange virksomheder som har stor erfaring på dette område.

Sørg for at vedligeholde dit tag løbende

Dit tag vil ofte være den dyreste enkeltstående del af dit hus, hvilket gør det nødvendigt at vedligeholde løbende. Dette bliver kun vigtigere, hvis man vælger at installere et solcellepanel på taget. Dette skyldes særligt, at taget, som før nævnt belastes af solcellerne. Men derudover så kan særligt alger og andre former for snavs have en negativ indvirkning på solcellernes ydeevne. Derfor kan man med god grund overveje at få renset sig tag løbende

Sådan får du nemmest det bedste solcelle-tilbud

De forskellige solcellefirmaer har forskellige tilbud på solcelleanlæg – typisk anlæg der passer til den gamle 6kW-grænse og som stadig vil være rigeligt til de fleste husholdninger. Anlæggene er dog oftest opbygget på forskellig måde og med forskellige typer af solceller. Så det kan være noget af en jungle at finde ud af, hvilket anlæg, der er mest rentabelt at investere i.

Vi anbefaler som minimum, at du får 3 forskellige tilbud på solcelleanlæg, og at du får firmaerne til at komme ud og se på din bolig. Så kan I sammen finde den bedste og mest optimale placering af solcelleanlægget, ligesom firmaet bedre kan danne sig et indtryk af, hvad det kræver at montere solcellerne hos dig.

Få uforpligtende tilbud på montering af solceller

Hos 3byggetilbud kan du nemt og hurtigt få et tilbud på montering af solceller. Vi samarbejder med dygtige solcellemontører i hele landet. Barre udfyld vores formular, og så finder vi tre af de solcellefirmaer, når dig, som har tid til at sætte dit solcelleanlæg op. Vi udvælger de enkelte firmaer ud fra vores kendskab til dem, samt ud fra de bedømmelser, vores andre brugere har givet dem.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere