Få 3 tilbud

Tilskud til solceller – kan solceller betale sig i 2023?

Det danske marked for solceller har været igennem mange op og nedture. På denne side kan du læse mere om, hvorvidt det stadig kan betale sig at investere i solceller i 2023.  

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Firmaer med speciale i solcelleløsninger
Se hvor enkelt det er
Solceller

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Tilskud til solcelleanlæg

Der ydes ikke længere tilskud til etablering af solcelleanlæg i Danmark. 

For ca. 10 år siden var der en særlig tilskudsordning, som gjorde det særdeles attraktivt at investere i solceller. Derfor oplevede Danmark også et regulært boom i antallet at købte solcellepaneller hos både virksomheder og ikke mindst private. Denne ordning er imidlertid blevet afskaffet igen. 

Håndværkerfradrag for installation af solceller i 2023

I de sidste år har man dog kunnet bruge håndværkerfradraget til montering af solceller. Men denne mulighed blev ligeledes lukket i 2022. I 2023 kan man derfor ikke få særlig støtte til at etablere solcellepaneler, hverken som privatperson eller som virksomhed. 

Dette betyder dog ikke, at det ikke er en god ide at anskaffe sig solceller i 2023. Tværtimod. Der er stadig mange gode grunde, til at overveje at få opsat solceller, hvad enten det er til erhvervsmæssigt eller privat brug. 

Kan solceller stadig betale sig i 2023?

Givet at det tidligere har været muligt at få både håndværkerfradrag, samt tilskud fra det offentlige til at opsætte solceller, er det ikke så underligt, at man kan komme i tvivl om, hvorvidt det stadig er en god ide at opsætte solceller på sin bolig eller sommerhus. Vi vil selv mene, at det stadig kan være en god investering. Men det er vigtigt, at man får regnet grundigt på casen i forhold til ens egen situation. 

Der er flere faktorer du skal tage med i dine overvejelser, når du skal regne ud om solceller kan betale sig i dit tilfælde. Nogle af de vigtigste faktorer du bør tænke på, når du laver dit regnestykke, inkluderer:

  • Solceller kan øge værdien af din bolig
  • Du sparer løbende penge på strøm
  • Du kan sælge strøm tilbage til elnetværket

Solceller kan øge den samlede værdi af din bolig

At investere i et solcelleanlæg er en forholdsvis stor investering som typisk ligger på imellem 100-200.000 kr. alt afhængigt at, hvor stort et solcelleanlæg man køber. For manges vedkommende vil et solcelleanlæg øge værdien af ens bolig eller eventuelt sommerhus. Undersøgelser har tidligere vist, at et solcelleanlæg kan øge en boligs værdi med ca. 3%. 

For et gennemsnittelig dansk hus på 145 m2 svarer det til en stigning på ca. 45.000 kr. For et hus til 3 mio. kr. vil stigningen omvendt udgøre 90.000 kr. Hvis man bor i et område med relativt høje huspriser, vil man typisk kunne få dækket hele sin investering ved et salg af boligen. Hvis man omvendt bor i et område med lavere boligpriser, vil man typisk kunne regne med at hente halvdelen af investeringen ind ved et eventuelt salg. Dette er dog kun ved et eventuelt salg, og tager ikke højde for, hvis man bliver boende i boligen.

Dette er derfor kun den ene side af mønten. For udover en eventuel værdistigning på din bolig, så kan du også se frem til at spare penge på din elregning. 

Vil du vide om du kan få solceller på din bolig?

Spar penge på din elregning

Den største enkeltstående grund til at mange vælger at investere i solceller er, at de både ønsker at spare penge på deres elregning og være mere miljøvenlig. Siden et solcelleanlæg sparer dig for penge et sted i dit budget, så kan man udregne en tilbagebetalingstid for dine solceller. 

Tilbagebetalingstiden vil henvise til, hvor mange år der går, før du har ’sparet’ det samme på strøm, som du har investeret i solcellerne. Jo kortere tilbagebetalingstiden er, jo bedre en investering er det for dig. 

Som tommelfingerregel kan man sige, at jo større et solcelleanlæg man investerer i, jo hurtigere vil det tjene sig hjem igen. I gennemsnit skal man dog forvente en tilbagebetalingstid på imellem 8-10 år. 

Dette kan dog både afhænge af hvor stort ens tag er, hvilke muligheder der er for at montere solcellerne, såsom i hvilken retning det er muligt, samt hvor stort ens husstands årlige elforbrug er. 

Men som udgangspunkt bør en gennemsnittelig dansk familie, med et årligt elforbrug på 5.000 kWh, kunne spare omkring 4500 kr. hvert år ved hjælp af et solcelleanlæg på 4 kWp.

Sælg overskudsstrøm tilbage til elselskaberne

Et sidste aspekt du bør have med i dine overvejelser, når det gælder solceller, er den pris du kan sælge din overskudsstrøm tilbage til elselskaberne for. 

I dag er alle solcelleejere forpligtet til at tilmelde sit solcelleanlæg til en elproduktionsleverandør, som efterfølgende kan sælge overskudsstrømmen på vegne af dig som anlægsejer. 

Hvis du ikke gør dette, vil du blive pålagt et gebyr på 1000 kr.

I praksis er det din elproduktionsleverandør, der sælger strøm til den danske elbørs, Nord Pool, til den aktuelle elpris. Prisen kan variere i løbet af dagen. Elprisen er typisk højest i dagtimerne, hvor forbruget også er højest. Dette giver solcelleejere en fordel, da solcelleproduktionen også er højest om dagen. Historisk set har afregningspriserne pr måned i gennemsnit i det seneste år ligget mellem 8 øre pr. kWh og 35 øre pr. kWh. Dette kan dog ændre sig. 

Men hvis dit solcelleanlæg skulle producere 4000 KWh mere end der bliver brugt på årsbasis, vil du kunne tjene imellem 320-1520 kr. Selvom dette ikke lyder af alverden, kan det dog over tid blive til mange penge for en gennemsnittelig husstand. De første 7.000 kr. du tjener, per voksen i husstanden på din strøm er desuden skattefrit. Alle indtægter over 7000 kr. per person, beskattes med 60%. Et ægtepar vil derfor potentielt kunne tjene op til 14.000 kr. skattefrit ved at sælge strøm tilbage til den danske elbørs. 

Skal 3byggetilbud hjælpe med dit projekt?

Sådan får du nemmest det bedste solcelle-tilbud

Hvis du overvejer at investere i solceller, så bør du altid indhente tilbud fra flere forskellige leverandører. De forskellige solcellefirmaer har forskellige tilbud på solcelleanlæg – typisk anlæg der passer til den gamle 6kW-grænse og som stadig vil være rigeligt til de fleste husholdninger. Anlæggene er dog oftest opbygget på forskellig måde og med forskellige typer af solceller. Så det kan være noget af en jungle at finde ud af, hvilket anlæg, der er mest rentabelt at investere i.

Vi anbefaler som minimum, at du får 3 forskellige tilbud på solcelleanlæg, og at du får firmaerne til at komme ud og se på din bolig. Så kan I sammen finde den bedste og mest optimale placering af solcelleanlægget, ligesom firmaet bedre kan danne sig et indtryk af, hvad det kræver at montere solcellerne hos dig.

Få uforpligtende tilbud på montering af solceller

Hos 3byggetilbud kan du nemt og hurtigt få et tilbud på solcelleanlæg. Vi samarbejder med dygtige solcellemontører i hele landet. Bare udfyld vores formular, og så finder vi tre af de solcellefirmaer, nær dig, som har tid til at sætte dit solcelleanlæg op. Vi udvælger de enkelte firmaer ud fra vores kendskab til dem, samt ud fra de bedømmelser, vores andre brugere har givet dem.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at indhente tilbud hos solcellefirmaerne