Solceller – et billigt tilskud til elregningen. Få 3 tilbud på solceller

Solceller – 3 uforpligtende tilbud

Solceller gør dig uafhængig af elselskabernes svingende priser. Hos 3byggetilbud.dk har vi dygtige solcellemontører fordelt i hele Danmark. Indsend din opgave i dag og få 3 gratis tilbud på elektricitet direkte fra solens lys.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Montører i hele Danmark

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se hvor enkelt det er

Som omtalt i:

Magasinet Penge DR1

I forbrugerprogrammet Penge er der gode råd til, hvordan man kan få de bedste tilbud fra gode, lokale håndværkere i gennem 3byggetilbud.dk.

TV2 Nyhederne (TV-indslag)

3byggetilbud.dk var med I et indslag i Nyhederne da vi oplevede et stort boost i opgaver i forbindelse med håndværkerfradraget.

BT.dk (avisartikel)

BT.dk lavede en historie om håndværkerfradraget på baggrund af tal fra 3byggetilbud.dk.

BT beretter om håndværkerfradraget og nævner bevarfradraget.dk

DR P4 (Radioinslag)

Vores kommunikationschef Maria Carlsen blev inviteret til et interview hos P4 om håndværkerfradraget. Hør indslaget hér (åbner nyt vindue).

Så let er det at hente tilbud på solceller

 1. Indsend din opgave

  Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

 2. Opgaven behandles

  Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

 3. Du modtager tilbud

  Tre udvalgte leverandører giver dig et tilbud

 4. Du vælger leverandør

  Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud Læs mere om solceller

Hvad er solceller

Solceller kan producere gratis strøm af det sollys, de modtager. Solcellerne reagerer på alle former for lysindfald, ikke kun direkte sollys. Derfor kan de også producere strøm, selv om det er overskyet og om natten, hvis det er kraftigt måneskin.

Solcellerne er produceret af silicium, der er samlet på paneler med 36 til 72 solceller i hvert panel. En større samling af solcellepaneler kaldes for et solcelleanlæg. Det omfatter også en såkaldt netinverter eller vekselretter, der omdanner strømmen fra solcellerne til 230 volts vekselstrøm, som den du har i dine elledninger. Med et solcelleanlæg kan du selv derfor selv producere strøm, så du kan skære ned på eller helt eliminere din elregning.

Solcellepanelerne fås enten som pladelignende enheder, der kan monteres oven på taget eller i stativer på jorden, ligesom det er muligt at få solcellepaneler, der er indbygget i teglsten, tagplader eller mursten.

Den sidste type solcellepaneler gør det muligt at montere solceller på taget, uden at de er synlige på samme måde som de traditionelle solcellepaneler. Dem er der mange, som synes, er en øjebæ, som ødelægger husets stil og design. Vælger du den mere usynlige type solcellepaneler, kræver det til gengæld, at du udskrifter hele tagbelægningen. Det fordyrer oplægningen af solceller betydeligt i forhold til den traditionelle løsning.

Solcelleanlæg – hvilke løsninger er der?

Som udgangspunkt kan du vælge mellem et nettilsluttet solcelleanlæg og et såkaldt off-grid anlæg, der ikke er tilsluttet elnettet. Her oplagres overskudsproduktionen af strøm på batterier. Herfra kan strømmen så hentes om natten eller på andre tidspunkter af døgnet, hvor solcelleanlægget ikke producerer strøm nok til at dække husets forbrug.

Det mest almindelige er et nettilsluttet solcelleanlæg. Her overføres og sælges overskudsproduktionen af strøm til det lokale energiselskab. Salget af strøm trækkes fra den mængde strøm, du køber fra elnettet, når solcelleanlægget ikke kan følge med jeres aktuelle elforbrug.

Det betyder typisk, at du sælger strøm til elselskabet om dagen, hvor solen skinner og der oftest ikke er noget stort elforbrug i boligen, fordi I ikke er hjemme. Tilsvarende køber du strøm fra elselskabet om aftenen og natten, hvor solcelleanlæggets produktion ikke kan dække jeres aktuelle elforbrug.

Hvordan virker solceller

Grundlæggende findes der to forskellige former for solceller, nemlig krystallinske og ikke-krystallinske. Sidstnævnte kaldes også amorfe solceller eller tyndfilmssolceller.

De krystallinske solceller opdeles igen i monokrystallinske og polykrystallinske solceller. Monokrystallinske solceller består af et enkelt siliciumkrystal, der omdanner sollys til elektricitet, mens polykrystallinske består af flere siliciumkrystaller pr. solcelle. Monokrystalliske solceller har en lidt højere virkningsgrad pr. kvadratmeter end polykrystallinske og er derfor de mest populære solceller i solcelleanlæg.

Tyndfilms- eller amorfe solceller består af amorft, pulveriseret silicium, der også bruges i f.eks. lommeregnere med solceller. Denne type solceller har en lavere virkningsgrad end krystallinske solceller, hvorfor de også er billigere i indkøb.

Solceller til den rigtige pris

Et solcelleanlæg er oftest en større investering, der nemt løber op i mellem 100.000 og 200.000 kroner for en almindelig husstand. Omkostningerne dækker prisen for selve solcellepanelerne, det fornødne montageudstyr, samt arbejdslønnen til det firma som står for opsætningen.

For at kunne finde prisen på dit solcelleanlæg, er du først og fremmest nødt til at vide, hvor stort et elforbrug, du ønsker at dække med solceller. De fleste enfamiliehuse kan oftest få dækket stort set hele deres årlige elforbrug ved at købe et af de 6 kW-anlæg, der tidligere var meget populære, fordi 6 kW forhen var grænsen for, hvor meget strøm en privat husstand fik tilskud for at levere til elnettet.

Tilskud til solceller

På trods af den høje pris, var solcelleanlæg alligevel meget populære for nogle år siden. Det skyldtes en særlig gunstig tilskudsordning, der gjorde det endog særdeles gunstigt at sætte solcelleanlæg op for alle størrelser af husstande. Denne tilskudsordning er dog blevet udfaset siden 2012, ligesom afregningspriserne for solcellestrøm er blevet mindre gunstige.

Det er dog stadig muligt at få tilskud til etablering af solcelleanlæg i dag. Men i modsætning til tidligere, er det kun muligt at ansøge om tilskuddet i en kort tidsperiode på et par måneder hvert år. Denne periode løber typisk fra starten af marts og til slutningen af maj. Her fordeles årets tilskudspulje til ansøgningerne efter først til mølle-princippet. Det vil sige, at når den afsatte tilskudspuljer er brugt, lukkes der for flere tilskud.

Den nye tilskudsordning til solcelleanlæg

Den nye tilskudsordning til solcelleanlæg gælder både private, virksomheder og udlejningsejendomme. I modsætning til tidligere er der ingen 6 kW-grænse på anlægsstørrelsen. Samtidig er der tale om et etableringstilskud, der udbetales umiddelbart efter etableringen af anlægget. Her blev tilskuddet efter den gamle ordning udbetalt fordelt over en 10-årig periode.
Se mere hos Energistyrelsen.

Samtidig kan du også udnytte håndværkerfradraget i forbindelse med etableringen, hvilket i en almindelig husstand med to voksne giver et skattefradrag på op til 24.000 kroner på arbejdslønnen til etableringen af solcelleanlægget. Det kræver blot, at du har fået en regning, hvor arbejdslønnen er udspecificeret separat.

Ligesom under den gamle ordning, kræver den nye, at du har indgået en betinget købsaftale med en leverandør af solcelleanlæg, før du kan søge om tilskuddet. Købsaftalen er betinget af, at du får andel i den årlige tilskudspulje.

Sådan får finder du nemmest det bedste solcelle-tilbud

Så for at kunne ansøge om tilskud til opsætning af solcelleanlæg, skal du først indgå en betinget købsaftale med en leverandør. Som følge af det store boom i opsætningen af solcelleanlæg efter den gamle tilskudsordning, findes der i dag mange firmaer, der konkurrerer om din gunst.

Hvert enkelt firma har forskellige tilbud på solcelleanlæg – typisk anlæg der passer til den gamle 6kW-grænse og som stadig vil være rigeligt til de fleste husholdninger. Anlæggene er dog oftest opbygget på forskellig måde og med forskellige typer af solceller. Så det kan være noget af en jungle at finde ud af, hvilket anlæg som er mest rentabelt at investere i.

Vi anbefaler som minimum, at du får 3 forskellige tilbud på solcelleanlæg, og at du får firmaerne til at komme ud og se på din bolig. Så kan I sammen finde den bedste og mest optimale placering af solcelleanlægget, ligesom firmaet bedre kan danne sig et indtryk af, hvad det kræver at montere solcellerne hos dig.

Men selv om der er mange firmaer om buddet, kræver det oftest, at du kontakter lang flere firmaer end de tre, du har brug for tilbud fra. For oftest har firmaerne ikke tid til  nye projekter inden for en overskuelig fremtid. For de færreste private opsætter solcelleanlæg uden tilskud. Derfor dikterer størrelsen på årets tilskudspulje oftest, hvor mange anlæg de enkelte firmaer sætter op det pågældende år. Resten venter så for det meste til næste år, hvor de så forsøger at få andel i årets tilskudspulje. Kun meget få opsætter solcelleanlæg uden tilskud.

Vil du undgå en masse forgæves arbejde, kan du i stedet anvende vores tilbudstjeneste. Så finder vi tre af de solcellefirmaer, som vi samarbejder med i nærheden af dig, som har tid til at sætte dit solcelleanlæg op, hvis du kan få andel i næste års tilskudspulje. Vi udvælger de enkelte firmaer ud fra vores kendskab til dem, samt ud fra de bedømmelser, vores andre brugere har givet dem

Derved undgår du ikke blot at bruge en masse tid på at kontakte forskellige firmaer. Du får også henvendelser fra nogle af branchens bedste og mest seriøse udbydere af solceller.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000


 

400.000+

Opgaver siden år 2000

1646

Aktive håndværkere

789

Byer med håndværkere

98%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde dygtige håndværkere Bestil 3 uforpligtende tilbud