Få 3 tilbud

Solceller – Få 3 uforpligtende tilbud

Solceller gør dig uafhængig af elselskabernes svingende priser. Hos 3byggetilbud.dk har vi dygtige solcellemontører fordelt i hele Danmark. Indsend din opgave i dag og få 3 gratis tilbud på elektricitet direkte fra solens lys.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Firmaer med speciale i solcelleløsninger
Se hvor enkelt det er
Montering af solceller på tag

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Hvad er solceller?

Solceller kan producere gratis strøm af det sollys, de modtager. Solcellerne reagerer på alle former for lysindfald, ikke kun direkte sollys. Derfor kan de også producere strøm, selv om det er overskyet og om natten, hvis det er kraftigt måneskin.

Solcellerne er produceret af silicium, der er samlet på paneler med 36 til 72 solceller i hvert panel. En større samling af solcellepaneler kaldes for et solcelleanlæg. Det omfatter også en såkaldt netinverter eller vekselretter, der omdanner strømmen fra solcellerne til 230 volts vekselstrøm, som den du har i dine elledninger. Med et solcelleanlæg kan du selv derfor selv producere strøm, så du kan skære ned på eller helt eliminere din elregning.

Solcellepanelerne fås enten som pladelignende enheder, der kan monteres oven på taget eller i stativer på jorden, ligesom det er muligt at få solcellepaneler, der er indbygget i teglsten, tagplader eller mursten.

Den sidste type solcellepaneler gør det muligt at montere solceller på taget, uden at de er synlige på samme måde som de traditionelle solcellepaneler. Dem er der mange, som synes, er en øjebæ, som ødelægger husets stil og design. Vælger du den mere usynlige type solcellepaneler, kræver det til gengæld, at du udskrifter hele tagbelægningen. Dette kaldes også et solcelletag, og en attraktiv løsning, når man ønsker at bevare det æstetiske udtryk på boligen. Denne løsning fordyrer oplægningen af solceller betydeligt i forhold til den traditionelle løsning.

Udover solceller på boligen, kan det også være en fordel at få solceller til sommerhuse og kolonihavehuse.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Solcelleanlæg – hvilke løsninger er der?

Som udgangspunkt kan du vælge mellem et nettilsluttet solcelleanlæg og et såkaldt off-grid anlæg, der ikke er tilsluttet elnettet. Her oplagres overskudsproduktionen af strøm på batterier. Herfra kan strømmen så hentes om natten eller på andre tidspunkter af døgnet, hvor solcelleanlægget ikke producerer strøm nok til at dække husets forbrug.

Det mest almindelige er et nettilsluttet solcelleanlæg. Her overføres og sælges overskudsproduktionen af strøm til det lokale energiselskab. Salget af strøm trækkes fra den mængde strøm, du køber fra elnettet, når solcelleanlægget ikke kan følge med jeres aktuelle elforbrug.

Det betyder typisk, at du sælger strøm til elselskabet om dagen, hvor solen skinner og der oftest ikke er noget stort elforbrug i boligen, fordi I ikke er hjemme. Tilsvarende køber du strøm fra elselskabet om aftenen og natten, hvor solcelleanlæggets produktion ikke kan dække jeres aktuelle elforbrug.

Solceller til den rigtige pris

Et solcelleanlæg er oftest en større investering, der nemt løber op i mellem 100.000 og 200.000 kroner for en almindelig husstand. Omkostningerne dækker prisen for selve solcellepanelerne, det fornødne montageudstyr, samt arbejdslønnen til det firma, som står for opsætningen.

Kender du dit behov? Beregn et prisestimat for installation og solcelleanlæg ud fra hvor mange kW, anlægget er i stand til at producere.

Prisestimat på solcelleanlæg uden batteri (DKK inkl. moms.)

0 0
0 kW

*Vær opmærksom på, at den endelige pris kan afvige en del. Det skyldes blandt andet valg af firma, materialer, opgavens omfang og udførelse.

*Pssst. Det er vigtigt, at du tager højde for fremtidige grønne investeringer, såsom el-bil eller varmepumpe, da det påvirker dit forbrug af kW. Det er derfor en god idé, at du ikke blot vælger et anlæg, der passer til dit nuværende forbrug, men også medtænker dit fremtidige forbrug.

Tilskud til solceller

Der er på nuværende tidspunkt ikke nogle tilskudsordninger til private, der ønsker at etablere solcelleanlæg.

Der har tidligere eksisteret forskellige former for tilskudsordninger, som eksempelvis netto-afregningsordningen. Denne var dog kun mulig at komme med på, hvis solcelleanlægget var ældre end november 2012.

Det er stadig muligt at sælge overskydende strøm til el-nettet. Bliv klogere på ordningerne for solceller på vores søsterportal Energihjem.dk.

For at kunne finde prisen på dit solcelleanlæg, er du først og fremmest nødt til at vide, hvor stort et elforbrug, du ønsker at dække med solceller. De fleste enfamiliehuse kan oftest få dækket stort set hele deres årlige elforbrug ved at købe et af de 6 kW-anlæg, der tidligere var meget populære, fordi 6 kW førhen var grænsen for, hvor meget strøm en privat husstand fik tilskud for at levere til elnettet. Få tilbud på din solcelleforespørgsel lige her.

LÆS OGSÅ: Tilskud til solceller – kan solceller betale sig i 2023?

Hvilke krav er der til montøren af solceller?

Det er et krav, at virksomheden, der tilslutter solceller har en el-autorisation.

Men for at et firma kan få lov til at opsætte solceller skal de ikke være ve-godkendte. En ve-godkendelse er en blåstempling fra Energistyrelsen af det enkelte firmas kompetencer, men det er ikke et krav. Der er relativt få virksomheder i Danmark, der har valgt at have en ve-godkendelse til installation af solceller. Det betyder ikke, at der ikke er mange virksomheder, der opsætter solcelleanlæg med stor erfaring og af høj kvalitet.

Hvordan virker solceller?

Grundlæggende findes der to forskellige former for solceller, nemlig krystallinske og ikke-krystallinske. Sidstnævnte kaldes også amorfe solceller eller tyndfilmssolceller.

De krystallinske solceller opdeles igen i monokrystallinske og polykrystallinske solceller. Monokrystallinske solceller består af et enkelt siliciumkrystal, der omdanner sollys til elektricitet, mens polykrystallinske består af flere siliciumkrystaller pr. solcelle. Monokrystalliske solceller har en lidt højere virkningsgrad pr. kvadratmeter end polykrystallinske og er derfor de mest populære solceller i solcelleanlæg.

Tyndfilms- eller amorfe solceller består af amorft, pulveriseret silicium, der også bruges i f.eks. lommeregnere med solceller. Denne type solceller har en lavere virkningsgrad end krystallinske solceller, hvorfor de også er billigere i indkøb.

Solceller med batteri

De senere år er solcellebatterier blevet mere og mere udbredte.

Et solcellebatteri, også kendt som et solcellelager eller et solbatteri, er en enhed, der bruges til at lagre den elektricitet, der genereres af solcelleanlæg. Det er en form for batteriteknologi, der er specielt designet til at arbejde sammen med solcellesystemer.

Et solcellebatteri fungerer ved at optage og gemme overskudsstrøm, der produceres af solcellepanelerne, når de genererer mere elektricitet, end der øjeblikkeligt forbruges i hjemmet eller bygningen. Denne overskydende strøm omdirigeres til batteriet, hvor den oplades og gemmes til senere brug.

Når solcellepanelerne ikke producerer nok strøm til at opfylde det aktuelle strømforbrug, kan den lagrede elektricitet i solcellebatteriet trækkes ud og bruges. Dette gør det muligt at udnytte solenergien på tidspunkter uden direkte sollys, som om natten eller på overskyede dage.

Solcellebatterier findes i forskellige størrelser og kapaciteter, og teknologien bag dem kan variere. De mest almindelige typer solcellebatterier er blysyrebatterier, lithium-ion-batterier og saltvandsbatterier. Hver type har sine egne egenskaber og fordele i forhold til kapacitet, levetid, effektivitet og pris. Du kan altid spørge firmaet, der opsætter solceller hos dig ind til mulighederne for at få et anlæg med batteri.

Sådan får du nemmest det bedste solcelle-tilbud

De forskellige solcellefirmaer har forskellige tilbud på solcelleanlæg – typisk anlæg der passer til den gamle 6kW-grænse og som stadig vil være rigeligt til de fleste husholdninger. Anlæggene er dog oftest opbygget på forskellig måde og med forskellige typer af solceller. Så det kan være noget af en jungle at finde ud af, hvilket anlæg, der er mest rentabelt at investere i.

Vi anbefaler som minimum, at du får 3 forskellige tilbud på solcelleanlæg, og at du får firmaerne til at komme ud og se på din bolig. Montering af solceller bør nemlig foretages af en solcelleinstallatør. Sammen kan I finde den bedste og mest optimale placering af solcelleanlægget, ligesom firmaet bedre kan danne sig et indtryk af, hvad det kræver at montere solcellerne hos dig.

Vil du undgå en masse forgæves arbejde, kan du anvende vores tilbudstjeneste. Så finder vi tre af de solcellefirmaer, som vi samarbejder med i nærheden af dig, som har tid til at sætte dit solcelleanlæg op. Vi udvælger de enkelte firmaer ud fra vores kendskab til dem, samt ud fra de bedømmelser, vores andre brugere har givet dem.

Derved undgår du ikke blot at bruge en masse tid på at kontakte forskellige firmaer. Du får også henvendelser fra nogle af branchens bedste og mest seriøse udbydere af solceller.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere

Eksempler på solcelleopgaver, vi giver tilbud på:

  • Solceller til rækkehus med skråtag (omkring 4-6 kWp)
  • Etablering af solcelletag inkl. batteri
  • 8 kW solcelleanlæg til 160 m2 parcelhus med 2 elbiler
  • Opsætning af solcelleanlæg, kombineret med husstandsbatteri
  • Vi ønsker tilbud på et hybrid solcelleanlæg (7-8 kw)
  • Etablering af solceller- Taget er af b7-plader taghældningen er høj og sydvendt
  • Montering af solceller og batteri
  • Prisoverslag: Solceller til boligforening
  • Hybridsolceller til et hus med varmepumpe og el til varmtvand