Få 3 tilbud

Solceller til sommerhuse og kolonihavehuse

Ved at opsætte solceller på dit sommer- eller kolonihavehus kan du både spare penge på elregningen, øge værdien af din bolig samt gøre dig uafhængig af energiselskabernes svingende priser. Hos 3byggetilbud.dk samarbejder vi med dygtige solcellemontører fordelt i hele Danmark. Få tre tilbud på montering af dit solcelleanlæg i dit sommer- eller kolonihavehus i dag.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Firmaer med speciale i solcelleløsninger
Se hvor enkelt det er
Sommerhus solceller

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Fordele ved at have installere solceller på sit sommerhus 

Stadig flere sommerhusejere vælger at investere i solceller. Og det er ikke uden grund. 

At få installeret solceller på dit sommerhustag eller kolonihavehustag kan have mange fordele. 

Først og fremmest kan det give dig en uafhængighed af det offentlige elnet og bidrage til mindske din elregning. Dette er især relevant, hvis du kun bruger dit sommerhus eller kolonihavehus en del af året og ikke ønsker at betale for strøm i de måneder, hvor huset står tomt. For med et solcelleanlæg kan du producere den strøm, du har brug for, og gemme overskydende energi til senere brug.

At få monteret et solcelleanlæg på dit sommerhus eller kolonihavehus vil også bidrage til at mindske dit samlede CO2-udslip, da der ikke udledes CO2 når man anvender solenergi. Derudover kan solcelleanlæg også øge værdien af dit sommerhus eller kolonihavehus, da det er en bæredygtig og energieffektiv løsning, som mange fremtidige købere vil sætte pris på.

Endelig kan solcelleanlæg også give dig en vis fleksibilitet. Hvis du beslutter dig for at bruge dit sommerhus eller kolonihavehus som en primær bopæl i fremtiden, vil du allerede have en energikilde på plads, som du kan stole på. Og selv hvis du ikke bruger dit sommerhus eller kolonihavehus hele året rundt, kan du stadig producere energi, som du kan bruge, når du er på besøg.

Valg af solcelleanlæg: Batteridrevne solceller eller net-drevne solceller

Før du investerer i et solcelleanlæg, er det vigtigt at vælge den rette type solcelleanlæg. Der findes to overordnede typer af solcelleanlæg: et anlæg tilsluttet elnettet og et uafhængigt anlæg.

Det tilsluttede solcelleanlæg er det mest almindelige, da overskydende strøm kan overføres til det lokale energiselskab og sælges. Således kan du opveje omkostningerne ved den mængde strøm, du køber fra elnettet, når solcelleanlægget ikke dækker dit aktuelle elforbrug. Som regel vil du sælge strøm til elselskabet om dagen, hvor solen skinner, og elforbruget i dit hjem er lavt. Omvendt køber du strøm fra elselskabet om aftenen og natten, når solcelleanlæggets produktion ikke kan dække dit elforbrug.

Et batteridrevet solcelleanlæg gemmer overskudsproduktionen af strøm på batterier, så du kan trække på dem, når solcelleanlægget ikke kan dække dit elforbrug. 

Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet. Men for mange sommerhusejere vil et batteridrevet solcelleanlæg være en god løsning. Dette skyldes særligt at man bruger væsentligt mindre strøm i sit sommerhus end i en traditionel bolig. Derudover anvender man oftest sit sommerhus fra start februar til midt oktober, hvor der typisk er meget dagslys.

Hvad skal du være opmærksom på inden du går i gang?

Selvom det kan være fristede at springe direkte ud i at købe et solcellepanel til sit sommerhus, så er der dog en række ting, som du bør have in mente, før du træffer en endelig beslutning. Nogle af de vigtigste ting du bør tænke over inkluderer: 

 • Placeringen af dine solceller
 • Dit tags tilstand
 • Din tagtype
 • Forhindringer i lokalplaner

Hvor vil du have monteret dine solceller?

Det første du bør gøre dig klart, er hvor du ønsker at få monteret dine solceller. I langt de fleste tilfælde monteres solceller på taget af ens bolig. Men man kan også vælge at montere solceller på f.eks. din carports tag, eller eventuelt på din facade. Årsagen til at mange vælger taget, er både, at solcellerne lettere får adgang til solens stråler, og derudover generer solcellerne ikke en i det daglige. Der kan dog være individuelle tilfælde, der gør, at det ikke kan lade sig gøre at opsætte solceller på dit tag. 

Hvis du vælger at få monteret dine solceller på dit tag, så bør de helst pege mod enten syd, øst eller vest. Det bedste vil dog være mod syd. Derudover anbefales det også at montere sine solceller så de får en hældning på 45 grader. Dette er dog ikke altid muligt, såsom hvis man har et fladt tag.

Dit tags tilstand

Noget af det første du skal have styr på, inden du invester i et nyt solcelleanlæg, er dit tags overordnede tilstand. At montere et solcelleanlæg på et tag, vil medføre øget belastning af taget. Hvis dit tag er meget gammelt, er det ikke sikkert, at det kan tåle denne ekstra belastning. 

Vi vil derfor altid anbefale dig at kontakte en ingeniør der kan lave en samlet vurdering af dit tags aktuelle tilstand. En ingeniør vil efterfølgende kunne sige, om taget eventuelt skal skiftes ud eller forstærkes for at kunne bære solcellerne. 

Hvis du alligevel har tænkt dig at skifte dit tag inden for en overskuelig fremtid, såsom et par år, så bør du overveje at udskyde opsætningen af solcellerne indtil du har fået lagt et nyt tag. Hvis dit tag omvendt er relativt nyt, men har nogle småskader, så skal disse udbedres. Efter denne indledende tagrenovering bør du sikre dig, at dit tag fremadrettet vil kunne bære solcellerne. 

Din tagtype – egner de sig til solcellerne?

Det næste du bør få helt styr på, er hvilket type tag du har på dit sommerhus. Som udgangspunkt kan solceller monteres på alle typer tage – dog ikke stråtage. Dog skal montøren bruge forskellige teknikker, beslag samt skruer. Men så længe tagets stand er i orden, og solcelleanlægget ikke er for stort og dermed for tungt, så er det muligt at montere solceller på alle typer af tage. 

Montering af solceller på tegltag

Er der tale om et gammelt tegltag, fastgøres beslagene til solcellerne til de underliggende taglægter.

Montering af solceller på eternittag

Ved eternittage monterer man først beslagene til solcellerne hvorefter der påsættes skinner, som solcellerne fastgøres til. 

Montering af solceller på flade tage

Er der tale om flade tage, kan der benyttes konsolsystemer, hvor plader af rustfrit stål fastskrues til underlaget, hvorefter skørtet fuldsvejses for at opnå tæthed i gennembrydningen. Herefter kan skinner placeres og solceller monteres.

Forhindringer i lokalplaner

En fjerde ting du bør være opmærksom på, er din lokalplan. Ligesom det er tilfældet med mange andre gør-det-selv-projekter, så bør man altid undersøge sine lokalplaner ofr at sikre sig, at der ikke er nogle forhindringer for at man opsætter solceller på sin bolig. 

Skal 3byggetilbud hjælpe med dit projekt?

Hvad koster det at få monteret et solcelleanlæg 

Prisen for at få installeret solceller på dit sommerhus, afhænger af flere faktorer herunder:

 • Størrelsen på solcelleanlægget 
 • Din tagtype og taget stand
 • Størrelsen og placeringen af din eltavle 

I mange tilfælde vil selve monteringen af solcellerne være inkluderet i prisen, når du køber solcellerne. Priserne på et solcelleanlæg og montering kan variere fra 100.000-200.000 kr., afhængigt af størrelsen på solcellerne. Men som før nævnt så bruger et sommerhus typisk mindre strøm end en traditionel bolig, hvilket også betyder at du ofte vil kunne nøjes med at købe et mindre solcelleanlæg. 

Derfor vil prisen for mange kolonihave- og sommerhusejere ligge tættere på 100.000 kr. end 200.000 kr. Derudover bør solcellerne også bidrage til at øge værdien af dit sommerhus, hvilket du bør tage med i dine overvejelser. 

Ikke mulighed for tilskud til solceller 

Det har tidligere været muligt at få tilskud eller bruge håndværkerfradrag til etablering af solceller. Disse muligheder er dog endegyldigt afskaffet ved udgangen af 2022. 

Kan jeg installere mit eget solcelleanlæg?

Selvom der ikke er nogen regler, der forbyder, at du selv monterer dit solcelleanlæg, vil vi ikke anbefale det, medmindre du har både praktisk og teoretisk erfaring med at arbejde på tage. 

Det er vigtigt at påpege, at tilslutningen af dit solcelleanlæg til dine elinstallationer altid skal udføres af en autoriseret elektriker. Derudover er der formularer, der skal indsendes til dit lokale elselskab efter installationen, så dine solceller kan blive tilsluttet til elnetværket. Alt dette kræver professionelle færdigheder.

Hvilke krav er der til solcellemontøren ifølge lovgivningen?

Det er et lovkrav, at virksomheder, der tilslutter solcelleanlæg, har en el-autorisation. Der er dog ingen krav om, at disse virksomheder skal være VE-godkendte. En VE-godkendelse gives af Energistyrelsen og anerkender firmaets kompetencer inden for montering af solcelleanlæg. 

Det er dog værd at bemærke, at der kun er få solcellemontører i Danmark, der er VE-godkendte, og derfor er det heller ikke et krav.

Sådan får du nemmest det bedste solcelle-tilbud

De forskellige solcellefirmaer har forskellige tilbud på solcelleanlæg – typisk anlæg der passer til den gamle 6kW-grænse og som stadig vil være rigeligt til de fleste husholdninger. Anlæggene er dog oftest opbygget på forskellig måde og med forskellige typer af solceller. Så det kan være noget af en jungle at finde ud af, hvilket anlæg, der er mest rentabelt at investere i.

Vi anbefaler som minimum, at du får 3 forskellige tilbud på solcelleanlæg, og at du får firmaerne til at komme ud og se på din bolig. Så kan I sammen finde den bedste og mest optimale placering af solcelleanlægget, ligesom firmaet bedre kan danne sig et indtryk af, hvad det kræver at montere solcellerne hos dig.

Få uforpligtende tilbud på montering af solceller

Hos 3byggetilbud kan du nemt og hurtigt få et tilbud på montering af solceller. Vi samarbejder med dygtige solcellemontører i hele landet. Bare udfyld vores formular, og så finder vi tre af de solcellefirmaer, når dig, som har tid til at sætte dit solcelleanlæg op. Vi udvælger de enkelte firmaer ud fra vores kendskab til dem, samt ud fra de bedømmelser, vores andre brugere har givet dem.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere