Få 3 tilbud

Solceller med batteri

Spar tid ved at sende din solceller med batteri-opgave ind til 3byggetilbud – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige solcelleinstallatører i dit lokalområde.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Solcelleinstallatører i hele landet
Se hvor enkelt det er

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Hvad er solceller med batteri?

Solceller med batteri eller et hybrid solcelleanlæg, som denne løsning også kaldes, lagrer den overskydende strøm, som solcelleanlægget producerer. På den måde kan du anvende strømmen senere hen, frem for at den skal sendes retur til elnettet.

Solcellebatterier er ofte lithium-ion batterier, som er skabt til at have en høj effektivitet over lang tid. Denne type solcellebatterier har som oftest 5000 cyklusser. Det betyder, at et sådant batteri kan klare 5000 op- og afledninger, før dets levetid løber ud. Det svarer til omkring 14 år.

Prisen på solceller med batteri

Hvis man tager udgangspunkt i et 6kW solcelleanlæg som skal passe til en gennemsnitsfamilie bestående af to voksne og to børn koster det omkring 80.000 kroner at få installeret. Hvis man ønsker solceller med batteri, vil sådan et anlæg koste fra omkring 100.000 – 110.000 kroner. Selve solcellebatteriet kan tilkøbes fra 20.000 kroner, men kan koste op til over 100.000 kroner, alt efter hvor stort man ønsker det skal være.

Skal 3byggetilbud hjælpe med dit projekt?

Solceller med batteri til sommerhus

Sommerhuse bruger mindre strøm end almindelige helårsboliger. Derfor har det ikke været lige så attraktivt at installere solceller på sommerhuse som på helårsboliger. Men der er fordele ved at have solceller på sommerhuset – og især solceller med batteri.

Når du har solceller med batteri, vil strøm som er udvundet via solcellerne, blive lagret i batteriet. Det betyder, at når du kommer frem til dit sommerhus en aften, vil der stadig være selvforsynende strøm lagret, som du kan anvende i boligen.

Hvis du vælger solceller med batteri, har du desuden mulighed for at sælge noget af den overskydende strøm, som solcellerne producerer. Man kan blot vælge sin egen personlige produktionselleverandør, til hvem man sælger sin overskydende strøm til. Det er muligt at tjene 10.000-30.000 kroner i løbet af solcelleanlæggets levetid på cirka 30 år.

Solceller og elbil

Solceller er især fordelagtige, hvis man har et stort elforbrug i boligen. Dette kan være i form af en varmepumpe eller en elbil. Som boligejer kan man snydes til at tro, at det ikke er en fordel at investere i solceller, når man har en elbil, da man tager bilen til job og derfor ikke er hjemme, når solcellerne producerer strøm. I mange tilfælde kan en bil dog godt nå at blive ladet inden solen går ned – og hvis du har et solcellebatteri, betyder det, at du kan bruge den lagrede energi til opladningen.

Solceller når det er overskyet

Et andet almindeligt spørgsmål man kan stille sig selv vedrørende solceller, er om anlægget virker, når det er gråvejr.

Det simple svar er ja, solceller kan godt producere strøm i gråvejr. Det er nemlig lys, der aktiverer solcellerne. Dog er det meget forskelligt, hvor meget strøm de kan producere. Det skyldes både, hvilken type solcelleanlæg der er tale om, samt hvor tykt et skydække der er, da dette hindrer lyset i at komme igennem.

Hvor mange kW skal anlægget være?

Størrelsen, og derved hvor mange kW solcelleanlægget skal være på, afhænger af elforbruget i husstanden. Desuden skal det overvejes, hvor stor en andel af ens forbrug, man ønsker dækket af solcellerne. Nogle ønsker halvdelen af forbruget dækket, mens andre har et lavere behov.

Det kan også være en fordel at tage højde for fremtiden. Har man planer om installation af en ladestander eller en varmepumpe, er det en god idé at tænke det ind, når man skal vælge størrelsen på solcelleanlægget.

Til bestemmelse af hvor stort et solcellebatteri man ønsker, er det de samme tanker, man skal gøre sig. Man kan få solcellebatterier med en kapacitet på mange forskellige størrelser. Det almindelige behov for et solcellebatteri ligger mellem 5-15 kW – men kan sagtens være højere og lavere alt efter, hvordan mønstrene i ens forbrug er.  

Dette kan du bruge 1kWh til:

  • Stream fjernsyn i 7 timer
  • 2 dages strøm til køleskab
  • 1 opvask i opvaskemaskinen eller 1 tøjvask i vaskemaskinen
  • Koge vand i elkedlen 10 gange

Hvor meget strøm producerer solceller?

I Danmark kan man som tommelfingerregel sige, at et 6kW anlæg producerer omkring 6000 kWh om året. Hvis man med et forbrug på 6000 kWh årligt i husstanden, og man ønsker at halvdelen af ens forbrug dækkes af strømmen fra solcellerne, skal anlægget altså være omkring 3 kWh.

Hvilket solcelleanlæg skal jeg vælge?

Der findes forskellige solceller på markedet. De fleste på det danske marked er polykrystallinske eller monokrystallinske solceller, som er opbygget af hhv. flere og blot ét enkelt silicium krystal. Der findes desuden også tyndfilmssolceller. De er mindre effektive i sollys, men er derimod mere effektive end de to andre typer i gråvejr.

Derudover er der også forskellige muligheder i form af solcelleanlæg med batteri. Når man ønsker solceller med batteri, kan det være en fordel at købe en løsning, der kan skaleres med tiden. Fremtiden inviterer nemlig til flere eldrevne løsninger i hverdagen, som også er set med varmepumper og elbiler. Med en løsning, som ikke er låst, kan man udvide med et ekstra batteri i fremtiden. Det er ikke alle løsninger, man kan tilkoble et yderligere batteri, så det kan være en god idé at se ind i det, hvis man vil være fremtidssikret.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere