Få 3 tilbud

Solceller: Fordelene ved en VE-godkendt solcelleinstallatør

Der er en stor fordel ved at vælge en VE-godkendt montør eller installatør til at stå for opsætningen af dit solcelleanlæg – han eller hun har nemlig særlige kompetencer inden for solceller. Vælger du en VE-godkendt montør eller installatør, er du sikret en så optimal løsning som mulig. Bliv klogere på VE her.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Firmaer med speciale i solcelleløsninger
Se hvor enkelt det er

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

En stor fordel ved at vælge en VE-godkendt installatør

Solcelleprojektet er et ikke projekt, du kan klare selv. Først og fremmest fordi det pr. lovkrav lyder, at kun autoriserede installatører må tilslutte solceller. Du må i og for sig gerne montere dem selv, men vi anbefaler kraftigt, at du lader en professionel stå herfor. På den måde er du sikker på, at monteringen sker korrekt og du får det optimale ud af dine solceller. Dog må du som sagt ikke selv tilslutte dem – det er kun autoriserede el-installatører der må det.  

Du skal ikke bare vælge en el-installatørvirksomhed, der har en autorisation – det kan i nogle tilfælde også være fornuftigt at vælge en, der også har en VE-godkendelse. En VE-godkendelse er nemlig dokumentation på, at virksomheden er særlig dygtig til opsætningen af solcelleanlæg. Bliv her klogere på VE.

VE

VE står for vedvarende energi. Der eksisterer forskellige vedvarende energianlæg, såsom solcelleanlæg, solvarmeanlæg, varmepumpeanlæg og biomassefyr.

Et VE-anlæg, et vedvarende energianlæg, er et anlæg, der kører på vedvarende energikilder.

VE-godkendelsesordning

Energistyrelsen står bag VE-godkendelsesordningen som er en ordning for installatører og montører af små vedvarende energianlæg – installatører og montører, som har særlige kompetencer til at opsætte VE-anlæg. For at være del af VE-godkendelsesordningen skal man nemlig gennemgå en særlig uddannelse i en eller flere VE-teknologier.

Ordningen vidner om, at minimum en ansat i virksomheden har dokumenterede kompetencer til at installere et VE-anlæg korrekt. Virksomheder kan være VE-godkendt i en eller flere VE-teknologier. Kig efter et gult VE-ikon på virksomhedens hjemmeside.

Husk: VE-godkendelsen erstatter ikke de krav, der eksisterer ift. installation af el- og vvs-installationer. Så sørg for at virksomheden, du vælger, har en autorisation.

Hos 3byggetilbud.dk har vi et stort netværk af montør- og installatørvirksomheder, der kan stå for dele af eller hele monteringen og installationen af dit solcelleanlæg. Indsender du din solcelle-forespørgsel til 3byggetilbud.dk får du 3 uforpligtende tilbud på dit solcelleprojekt.

Er det lovpligtigt at vælge en VE-godkendt installatør til solceller?

Der eksisterer ikke et lovkrav om, at du skal vælge en VE-godkendt virksomhed til at stå for din installation, men der er en stor fordel ved det. For vælger du en installatør, der er VE-godkendt i solceller, kan du være helt sikker på, at installatøren er ekspert i installationen heraf – og kan sikre dig en så optimal løsning som mulig.

Den helt store fordel ved at vælge en VE-godkendt montør eller installatør er nemlig, at han eller hun har en særlig uddannelse i solcelleanlæg og derfor kan sikre dig en så optimal solcelleløsning som mulig. Der er mange faktorer at tage i betragtning, når det kommer til valg og opsætning af solcelleanlæg.

Placering, retning, hældning, dimensionering er blot nogle af de faktorer, som man skal tage i betragtning, men har du en VE-godkendt montør eller installatør ved din side, kan denne vejlede dig ift. Den rette løsning.

Kan jeg få tilskud til installationen af solceller?

Nej. Det er ikke muligt at få tilskud fra en af Energistyrelsens puljer til at installere solceller. Det betyder dog ikke, at det ikke kan betale sig at få solceller. Et solcelleanlæg kan blandt andet sikre dig besparelser løbende på strøm og øge værdien af din bolig. Det kan også være muligt at gemme solcellestrømmen på et batteri, ligesom du kan tilbagesælge din overskydende strøm.

Solcelleanlægget: Et VE-anlæg

Solenergi er en vedvarende energiform, og eftersom solceller omdanner solenergi til strøm, er solcelleanlægget et VE-anlæg. Det vil sige, at får du et solcelleanlæg, får du strøm fra en vedvarende energiform, der ikke forurener – eller støjer.

Forskellen på en VE-installatørvirksomhed og en VE-montørvirksomhed

Der er forskel på en VE-montør og en VE-installatør, ligesom der er forskel på en VE-montørvirksomhed og en VE-installatørvirksomhed.

En VE-godkendt installatørvirksomhed er en el- eller vvsinstallatørvirksomhed, der har en autorisation og en VE-godkendelse. Det vil sige, at der i virksomheden er ansat en el- eller vvs-installatør, der har en autorisation og har gennemført et særligt kursus inden for en VE-teknologi. Denne kan varetage alt ift. opsætningen af et eller flere VE-anlæg inkl. tilslutningen til el- eller vvs-installationer.

I modsætning hertil kan en VE-godkendt el- eller vvs-montør og el- eller vvs-montørvirksomhed kun stå for en del af opsætningen. En VE-godkendt montørvirksomhed har ikke en autorisation men er VE-godkendt. En VE-godkendt montør må kun montere de dele af et VE-anlæg, som man må montere uden en autorisation. Montøren har gennemført en VE-uddannelse i en eller flere VE-teknologier og kan derfor varetage alt ift. monteringen heraf – men denne må ikke tilslutte VE-anlægget til el- eller vvs-installationer. En VE-montørvirksomhed må gerne samarbejde med en el- eller VVS-installatørvirksomhed med en autorisation for det tilslutningsarbejde, som kun autoriserede installatører må stå for.

Når det angår monteringen af dit solcelleanlæg, vil det typisk være en solcellemontør eller elektriker, der skal hjælpe dig, men når det kommer til installationen, vil det være en elinstallatør, der skal tilslutte dit solcelleanlæg til boligens elinstallationer.

VE-godkendelse af virksomheder

 Der er tre krav, som virksomheder skal imødekomme før, at de kan kalde sig VE-godkendt:

  1. Der skal i virksomheden være ansat minimum en VE-uddannet medarbejder
  2. Virksomhedens KLS-system skal være tilpasset og godkendt af en kontrolinstans
  3. Virksomheden skal ansøge om optagelse i VE-godkendelsesordningen. Det er som sagt Energistyrelsen, der administrerer ordningen, og derfor Energistyrelsen der optager virksomheder i VE-godkendelsesordningen.  

Virksomheder kan få VE-godkendelse i en eller flere VE-teknologier og mere specifikt i de fire teknologier nedenfor:

Skal 3byggetilbud hjælpe med dit projekt?

Få 3 tilbud fra et stort netværk af dygtige håndværkere

Det er altid fornuftigt at få tilbud fra mere end en montør/installatørvirksomhed. På den måde får du ikke kun flere tilbud på en pris, men også flere bud på en løsning. Vi anbefaler, at du får minimum 3 tilbud på dit solcelleprojekt – og at du får de 3 virksomheder til at komme ud og besigtige din bolig. På den måde får du flere professionelles besyv på den mest optimale løsning til din bolig – og de 3 virksomheder kan danne sit et indtryk af projektets karakter og omfang.

Uforpligtende tilbud på opsætningen af solceller?

Hos 3byggetilbud.dk kan du let og nemt få et tilbud på solcelleanlæg. Vi samarbejder med dygtige solcellemontører i hele det danske land. Det eneste du skal gøre er at udfylde vores formular, og så finder vi tre solcellefirmaer i nærheden af dig, som har tid til at sætte dit solcelleanlæg op. Vi udvælger de enkelte firmaer ud fra vores kendskab til dem, samt ud fra de bedømmelser, vores andre brugere har givet dem.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere