Få 3 tilbud

Få 3 tilbud på installation af solvarme

Solvarme kan både opvarme dit vand og din bolig. Indhent 3 gratis tilbud på solvarme fra udvalgte leverandører.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Installatører i hele landet
Se hvor enkelt det er
Solvarmearbejde

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Solvarme er en investering i miljøet som hurtigt er tjent hjem

Moderne solvarme er i dag oftest en større investering. For hvor solvarme tidligere primært blev brugt til udelukkende at opvarme brugsvand, anvendes det i dag også til rumopvarmning. Det kræver et såkaldt aktivt solvarmeanlæg, der anvender en cirkulationspumpe til at pumpe solvarmen fra solfangeren og ind i huset til et centralvarmeanlæg, der oftest suppleres med et træpillefyr.

Fakta om solvarme:

  • Et solvarmeanlæg kan producere op til 70 % af energiforbruget til friskt varmt forbrugsvand.
  • En solvarmeinstallation kan dække op til 40 % af energiforbruget til rumopvarmning.

Derfor kan den samlede installation hurtigt løbe op i mange penge. Men alligevel er den oftest tjent hjem i løbet af 6-7 år. For når først anlægget er installeret, fungerer solen som en gratis energikilde. Så selv om oliepriserne er stagneret hen over de seneste par år, forventer eksperter på området fortsat en kraftig stigning i energipriserne set hen over de kommende 20 år. Det er den levetid, du kan forvente på det solvarmeanlæg, du installerer i dag. Derfor vil en investering i solvarme nu, spare dig for flere og flere penge hvert år i hele anlæggets levetid.

Forskellen på solvarme- og solcelleanlæg

Solcelle- og solvarmeanlæg er to forskellige teknologier, der dog begge udnytter energien fra solen. Mens solcelleanlægget omdanner solenergi til strøm, omdanner solvarmeanlægget som sagt solenergi til varme – typisk i form af varmt vand. De to forskellige teknologier udnytter derfor solenergi til forskellige formål.

Solceller, såvel som solfangere, kan man installere på tag, facader eller som anlæg på jorden.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Hvordan virker solvarme?

Et solvarmeanlæg fungerer ved, at solen opvarmer en solfanger, som er opsat udendørs, oftest på en sydvendt tagoverflade. I solfangeren opvarmes en frostfri væske, som løber inden i solfangeren. Den opvarmede væske pumpes derefter fra solfangeren og ind i et centralt anlæg inde i huset. Det består af en varmtvandsbeholder, der opsamler varmen fra væsken. I processen afkøles væsken igen, hvorefter den sendes retur til solfangeren.

Fra varmtvandsbeholderen kan det opvarmede vand dels bruges som brugsvand i husstanden og dels anvendes til rumopvarmning. I sommerhalvåret kan solvarmeanlægget normalt dække husstandens samlede forbrug af varmt vand hele døgnet, men om vinteren skal der suppleres op med andre varmekilder.

Her vælger de fleste i dag at installere et træpillefyr, ligesom nogle vælger at kombinere solvarme med jordvarmeanlæg.

Solvarme er godt for miljøet og for din pengepung

Vælger du en solvarmeløsning som supplement til andre varmekilder, sparer du miljøet for udledning af en masse CO2 og forurening. Solen er ren energi, der via solvarmeanlæg kan omdannes til varme og ved hjælp af solceller kan omdannes til elektricitet – og som allerede nævnt kommer solenergi til at spare dig for flere og flere penge i fremtiden.

Selvom der primært har været fokus på solenergi de seneste år på grund af de gunstige tilskudsordninger, der tidligere var til solenergi, er solvarme lige så stille blevet mere og mere populært. Mange boligforeninger installerer i dag solvarme og hos flere private er det ikke solceller, men solfangere der er kommet på taget de seneste år.

Hvad koster solvarme?

Prisen på et solvarmeanlæg afhænger helt og holdent af kapaciteten. Samtidig afhænger det af, hvorvidt solvarmeanlægget skal installeres som supplement til et eksisterende varmeanlæg, eller skal indgå som en del af en hel ny varmeløsning. Det sidste er langt det dyreste, men vil oftest også være det mest rentable – især hvis du ved samme lejlighed skifter et el- eller oliebaseret varmeanlæg ud med et træpille- eller jordvarme-anlæg.

Prisen på den samlede løsning kan dog variere en hel del, alt efter hvilket firma du beder om et tilbud på opgaven. For oftest er der stor forskel på priserne fra firma til firma, primært fordi timepriserne kan variere en del, ligesom prisen også kan afhænge af kompleksiteten af det løsningsforslag, firmaet har på dit nye solvarmeanlæg.

Derfor anbefaler vi altid, at du indhenter minimum 3 tilbud fra 3 forskellige leverandører af solvarmeanlæg. Ved at vælge 3 i stedet for kun 2 firmaer, er du sikker på, at du ikke kun får en pris på dit solvarmeanlæg fra to af de dyreste leverandører.

Sådan får du en tryg oplevelse med solvarme

Eftersom solvarme er en forholdsvis stor investering – og måske den største du som husejer kommer til at foretage, når vi ser bort fra udskiftning af taget – handler det om, at finde en leverandør, du kan være tryg ved.

Det kan være svært at gennemskue, hvis du selv skal indhente 3 tilbud på solvarme. For selv om firmaerne kan stille med nok så mange referencer, er det først når solvarmeanlægget har kørt i et par år, at du er helt sikker på, at firmaet har leveret en ordentlig løsning.

Vælger du i stedet at bruge vores tilbudstjeneste til at indhente 3 tilbud på solvarme, får du – udover at spare en masse tid på at kontakte solvarmefirmaer – en lagt større tryghed ind i tilbudsprocessen. Hos 3byggetilbud.dk har vi et fast samarbejde med en række dygtige og velafprøvede leverandører af solvarme, som vi har henvist til andre af vores brugere.

Vurderingerne af firmaerne fra disse brugere, tager vi med i overvejelserne, når vi skal finde de 3 firmaer, som vi henviser til at give et tilbud på solvarme til dig. Dermed er du sikker på, at de firmaer som vi henviser, er nogen, som har kunnet levere en tilfredsstillende solvarmeløsning til andre af vores brugere.

Så med 3byggetilbud.dk får du en mere tryg oplevelse, når du skal udpege det firma, som skal opsætte solvarmeanlæg hos dig. Det havde du ikke haft, hvis du selv stå for hjemtagningen af 3 tilbud på solvarme.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere