Sådan får du tilskud til regnvandsanlæg

Tilskud til regnvandsanlæg og faskine

Skrevet den 12. juni 2013 af - 3 kommentarer

Overvejer du at investere i et regnvandsanlæg, bør du undersøge muligheden for at få et tilslutningsbidrag. Det viser sig nemlig, at en række energiselskaber og forsyningsvirksomheder giver et tilskud, kaldet tilslutningsbidrag, når man investerer i et regnvandsanlæg. Læs her om hvilke regler du skal være opmærksom på.

Det bliver mere og mere populært at passe på miljøet og være energibevidst i sin bolig. I den forbindelse er antallet af solgte regnvandsanlæg vokset de seneste år, blandt andet fordi man kan få et lukrativt tilskud, når man køber et anlæg.

Køb regnvandsanlæg og få tilskud

Et regnvandsanlæg er en miljøvenlig måde at genbruge regnvandet på. Det forgår således, at der placeres en tank/faskine i jorden, hvor regnvandet bliver opsamlet, lageret og genbrugt til blandt andet toiletskyl og vaskemaskinen. Derved skåner man kloaksystemet.

I målet om at få flere til at investere i et regnvandsanlæg, kan man som privat boligejer få et tilskud eller såkaldt tilslutningsbidrag fra en række kommuner, energiselskaber og forsyningsvirksomheder. Boligejere kan altså få refunderet en del af tilslutningsbidraget for regnvand, hvis man selv kan håndtere regnvandet på sin egen grund.

10.000-20.000 kroner i tilskud

Det er individuelt, hvor meget de forskellige kommuner og energiselskaber giver i tilslutningsbidrag, men man kan højst få 40 procent af tilslutningsbidraget udbetalt pr. boligenhed. Nogle kommuner kan man få 10.000 kroner for at investere i et regnvandsanlæg, mens man i andre kommuner kan få over 20.000 kroner i tilslutningsbidrag.

Sådan gør du

 • Du tager kontakt til din kommune eller forsyningsvirksomhed for at høre, om en af dem giver et tilslutningsbidrag ved etablering af et regnvandsanlæg.
 • Ansøg hos kommunen om tilladelse til nedsivning af regnvand (se mere neden for).
 • opgaven udført af autoriserede håndværkere (Få 3 tilbud fra aut. håndværkere hér)
 • Ansøg om tilbagebetaling af tilslutningsbidrag
 • Tilslutningsbidraget udbetales som et engangsbeløb mod fremvisning af fakturaer for etablering af anlægget.

Tilladelse til nedsivning af regnvand

Inden man investerer i et regnvandsanlæg, skal man have kommunens tilladelse til nedsivning af regnvand. Dette er en forudsætning for at søge om tilskuddet, der behandles individuelt. I den forbindelse skal man udfylde et ansøgningsskema og indsende det sammen med nedsivningstilladelsen til kommunen eller den pågældende forsyningsvirksomhed.

Herefter behandles din ansøgning om et tilslutningsbidrag, som du får refunderet, når ansøgningen er behandlet og godkendt. Frakoblingen af regnvandet fra kloaksystemet skal foretages af en autoriseret kloakmester eller en rørlægger.

Det er vigtigt at huske, at selve refusionsbeløbet aldrig kan overskride anlægsomkostningerne.

VIDEO: Hvad er en faskine?

Skal du investere i et regnvandsanlæg, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Skriv et svar

Kommentarer

 1. Søren Riber

  Hej Dorthelill

  Du må som udgangspunkt lave det meste selv, det er dog sådan, at hvis du frakobler dit regnvand fra spildevandsnettet, så skal dette foretages af en kloakmester.

  Der er som udgangspunkt ikke tilskud at få, men en del kommuner tilbagebetaler 40% af tilslutningsbidraget for spildevand, hvis du frakobler dit regnvand fra spildevandsnettet, det kan du spørge din kommune om.
  Artiklen er fra 2013 og lidt forældet, du kan sagtens få mere i refusion end dit anlæg koster.

  Se i øvrigt denne vejledning omkring genbrug af regnvand.
  Skal du kun bruge dit regnvand til havevanding o.lign., så er det dog langt mere enkelt end beskrevet i nævnte vejledning.

  Svar
 2. Steen Kressner

  Hej.
  Jeg har netop selv etableret et regnvandsanlæg i min byhave i Frederiksværk.
  En nedgravet 3000 liters tank , en faskine og alle rørforbindelser under jorden fra tagnedløb til tank , overløb til faskine , og rør- og slangeføring til pumpe i min kælder.
  Alt det må man gerne lave selv , så længe der ingen fysisk forbindelse er mellem dit regnvand og vandværksvandet.
  Jeg skulle kun søge kommunen om placeringen af faskinen.

  Hvis regnvandet skal bruges til noget hvor det ender i kloaken , så skal der måler på der.

  Men tjek dette link :

  Mvh Steen

  Svar
 3. Dorthelill Marisha Petersen

  Hejsa.
  Vi har lige overtaget en ejendom, som har stalde, maskinhus og bolig. Så der er mange kvm tag som man kunne samle regnvand fra, og vil vi høre, hvad vi skal gøre for at kunne få etableret det ?
  Tilladelse, tilbud på anlæg, tilskud, kan man selv grave hullet til tanken og lave andre ting?
  Mvh Dorthelill Petersen

  Svar