Få 3 tilbud
Sektion Energirenovering

Tilskud til regnvandsanlæg og faskine

Overvejer du at investere i et regnvandsanlæg, bør du undersøge muligheden for at få et tilslutningsbidrag. Det viser sig nemlig, at en række energiselskaber og forsyningsvirksomheder giver et tilskud, kaldet tilslutningsbidrag, når man investerer i et regnvandsanlæg. Læs her om hvilke regler du skal være opmærksom på.

Denne artikel er fra 2013, men i dag giver flere kommuner og forsyningsselskaber fortsat tilskud til etableringen af regnvandsanlæg. I 2021 kan du også benytte dig af håndværkerfradrag, når du vil klimasikre din bolig. Læs mere om håndværkerfradraget her.

Det bliver mere og mere populært at passe på miljøet og være energibevidst i sin bolig. I den forbindelse er antallet af solgte regnvandsanlæg vokset de seneste år, blandt andet fordi man kan få et lukrativt tilskud, når man køber et anlæg.

Køb regnvandsanlæg og få tilskud

Et regnvandsanlæg er en miljøvenlig måde at genbruge regnvandet på. Det forgår således, at der placeres en tank/faskine i jorden, hvor regnvandet bliver opsamlet, lageret og genbrugt til blandt andet toiletskyl og vaskemaskinen. Derved skåner man kloaksystemet.

I målet om at få flere til at investere i et regnvandsanlæg, kan man som privat boligejer få et tilskud eller såkaldt tilslutningsbidrag fra en række kommuner, energiselskaber og forsyningsvirksomheder. Boligejere kan altså få refunderet en del af tilslutningsbidraget for regnvand, hvis man selv kan håndtere regnvandet på sin egen grund.

10.000-20.000 kroner i tilskud

Det er individuelt, hvor meget de forskellige kommuner og energiselskaber giver i tilslutningsbidrag, men man kan højst få 40 procent af tilslutningsbidraget udbetalt pr. boligenhed. Nogle kommuner kan man få 10.000 kroner for at investere i et regnvandsanlæg, mens man i andre kommuner kan få over 20.000 kroner i tilslutningsbidrag.

Sådan gør du:

  1. Du tager kontakt til din kommune eller forsyningsvirksomhed for at høre, om en af dem giver et tilslutningsbidrag ved etablering af et regnvandsanlæg.
  2. Ansøg hos kommunen om tilladelse til nedsivning af regnvand (se mere neden for).
  3. Få opgaven udført af autoriserede håndværkere (Få 3 tilbud fra aut. håndværkere hér)
  4. Ansøg om tilbagebetaling af tilslutningsbidrag
  5. Tilslutningsbidraget udbetales som et engangsbeløb mod fremvisning af fakturaer for etablering af anlægget.

Tilladelse til nedsivning af regnvand

Inden man investerer i et regnvandsanlæg, skal man have kommunens tilladelse til nedsivning af regnvand. Dette er en forudsætning for at søge om tilskuddet, der behandles individuelt. I den forbindelse skal man udfylde et ansøgningsskema og indsende det sammen med nedsivningstilladelsen til kommunen eller den pågældende forsyningsvirksomhed.

Herefter behandles din ansøgning om et tilslutningsbidrag, som du får refunderet, når ansøgningen er behandlet og godkendt. Frakoblingen af regnvandet fra kloaksystemet skal foretages af en autoriseret kloakmester eller en rørlægger.

Det er vigtigt at huske, at selve refusionsbeløbet aldrig kan overskride anlægsomkostningerne.

VIDEO: Hvad er en faskine?

Skal du investere i et regnvandsanlæg, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 kommentarer

AvatarAnnette Naim

Hej

Jeg går på erhvervsakademi sydvest i Esbjerg på produktionsteknolog udddannelsen og vi er en lille gruppe, som er i gang med vores første projekt, som handler om FN’s 17 verdensmål for miljøet..
Vi har valgt at se på Esbjerg Planteskoles mulighed for at opsætte et regnvandsanlæg – hvordan med økonomi osv..
Ved I noget omkring tilslutningsbidrag til virksomheder eller er det kun til private?.. og kan I evt henvise til en hjemmeside eller skal jeg have fat i Esbjerg Kommune?

Venlig hilsen
Annette Naim

Nynne Groth HallanderNynne Groth Hallander

Hej Annette

Tak for din kommentar. Jeg vil klart anbefale, at I tager fat i Esbjerg Kommune eller spørger en fagmand med speciale i regnvandsanlæg. På vores søsterportal har vi skrevet mere om klimasikring – det er dog til private boligejere: https://energihjem.dk/klimasikring/

Held og lykke med projektet 🙂
/Nynne – 3byggetilbud.dk

AvatarHenrik Nygaard

Hej
som tillæg til dit opslag er jeg ansat hos et firma, der er pioner indenfor genanvendelse af regnvand siden halvfemserne
og rådgiver erhverv og private i etablering af regnvandsanlæg.

MVH Henrik

AvatarRene Larsen

Hej
Gå med tankerne på at få et regnvandsanlæg. Hvis man køber regnvandstank der er demissioneret efter tagflade areal m.m & dermed tilhørende installationer, til toilet, tøjvask, havevanding osv. men stadig forbliver tilkoblet kloaknettet (vi har 2 stregs system, altså adskilt regnvand & kloak) kan man få tilskud til dette?? Bor i Odense…..mvh Rene

Nynne Groth HallanderNynne Groth Hallander

Hej Rene

Mange tak for dit spørgsmål. Da det er et meget teknisk spørgsmål vil jeg anbefale, at du forhører dig hos en kloakmester, der kan hjælpe dig på vej.

Håndværkerfradraget er ikke længere aktuelt, så det er eventuelle tilskud hos kommunen, du skal forhøre dig om.

God dag.
/Nynne – 3byggetilbud.dk

Viser 0 af 10 kommentarer

Vis flere kommentarer