Håndværkerfradraget bevares med den nye finanslov
Regeringen freder det grønne håndværkerfradrag i den nye finanslov. Det betyder, at du som boligejer fortsat kan få fradrag på klimavenlige og energieffektive renoveringer af boligen. Få overblikket lige her.
OPDATERING d. 9.11.2020: I regeringens finanslov er det nu slået fast: Både håndværker- og servicefradraget skal hæves til 25.000 kroner per person i 2021. Læs mere om ændringen her.
OBS: Med den nye Finanslov 2022 er håndværkerfradraget afskaffet. Servicefradraget er stadig aktivt.
Trænger boligen til en ny varmekilde? Skal boligens vinduer udskiftes, så varmen ikke fiser ud af de gamle ruder? Eller er det en omgang isolering, der skal holde varmen inde og varmeregningen nede? Ja, så kan du fortsat få fradrag på arbejdet de kommende år.
Fra årsskiftet hæves håndværkerfradraget også fra 12.200 kroner til 12.500 kroner per voksen i husstanden.
Selvom regeringens støttepartier Radikale Venstre (B), Socialistisk Folkeparti (SF) og Enhedslisten (Ø) krævede håndværkerfradraget afskaffet, stod Socialdemokratiet (S) fast og gjorde håndværkerfradraget permanent i den nye finanslov.
Danskerne har ventet en grøn håndsrækning
Grundet den store uvished om håndværkerfradragets fremtid og omfang, har flere danskere holdt igen med de grønne renoveringer.
Faktisk har vi oplevet en ’stop and go-effekt’, når det gælder de grønne byggeopgaver. Helt konkret modtog vi hos 3byggetilbud.dk 34 procent færre energirenoveringer efter regeringsskiftet. En tendens, vi nu forventer vender igen med udmeldingen om, at håndværkerfradraget bevares.
Fakta om håndværkerfradraget
I 2018 blev håndværkerfradraget gjort permanent og grønt. Med håndværkerfradraget kan du i 2020 få fradrag på op til 12.500 kroner per person for energirenoveringer og klimatilpasning af din bolig. Håndværkerydelser, der er fradragsberettiget, er blandt andet: Isolering af ydervægge og tag, varmepumper, ventilation og solceller.
I den nye finanslov står, at håndværkerfradraget videreføres i 2020-2021 som en permanent ordning.
Håndværkerfradraget omtales også som ’Boligjobordningen’, da den udover grønne renoveringer også indebærer et servicefradrag på serviceydelser, så som rengøring og børnepasning i hjemmet.
Til kamp mod sort arbejde
Udover, at håndværkerfradraget giver flere penge i pungen hos de renoveringsglade danskere, så er det også et effektivt middel mod sort arbejde.
Fradraget har nemlig fået 300 personer til at arbejde hvidt i stedet for sort. Det meddeler tidligere Finansminister Kristian Jensen (V). Det skyldes, at der er krav til fakturaen fra håndværkeren, når fradraget skal indberettes hos Skat.
Samtidig er det grønne håndværkerfradrag også positiv for landets mindre håndværkervirksomheder og ansatte, som skal udføre arbejdet. For ikke at nævne, at boligmassen gøres grønnere – til gavn for klimaet.
Fordele ved Boligjobordningen:
- Gulerod til flere grønne boligrenoveringer
- Håndsrækning til håndværkerfirmaer
- Nemmere hverdag for børnefamilier, der kan få hjælp via servicefradraget
- Et godt skridt på vej mod klimamålene
- Effektivt middel mod sort arbejde
Håndværkerfradraget bruges bredt
Ifølge Skatteministeriet brugte knap en halv million danskere Boligjobordningen i 2018. 92 procent af dem, der indberettede et fradrag boede i helårsbolig og hele 77 procent af alle indberettede fradrag gik til håndværksydelser. Den grønne håndsrækning er altså populær blandt de byggelystne danskere, der ind i det nye år nu fortsat kan få fradrag på op til 12.500 kroner for energirenoveringer og klimatilpasning af boligen.
Ser vi nærmere på tallene bag håndværkerfradraget, så viser regnestykket, at af de 464.981 danskere som brugte ordningen i 2018 havde knap halvdelen en indtægt på 29.000 kroner eller derunder om måneden. Håndværkerfradraget bruges altså bredt blandt danskerne.
Husk at indberette 2019-håndværk inden 1 maj
Hvis du har fået lavet fradragsberettiget arbejde i 2019, så skal du ikke vente for længe med at betale og indberette det til Skat. Hvis du vil have håndværkerfradrag for 2019, skal ydelsen nemlig være betalt senest 29. februar 2020. Fradraget skal også indberettes i TastSelv senest 1. maj 2020.
2 kommentarer
Vil der stadig være servicefradrag efter 2020 regler i 2121?
Hej Lotte
Tak for din kommentar. I den nye finanslov står, at håndværkerfradraget videreføres i 2020-2021 som en permanent ordning. Håndværkerfradraget omtales også som ’Boligjobordningen’, da den udover grønne renoveringer også indebærer et servicefradrag på serviceydelser, så som rengøring og børnepasning i hjemmet. Ifølge finansloven vil svaret på dit spørgsmål derfor være ja.
De bedste hilsner
/Nynne – 3byggetilbud.dk
Viser 0 af 2 kommentarer