Håndværkerfradrag 2021: Beløbet hæves i finansloven

Håndværkerfradrag 2021: Beløbet hæves

Skrevet den 9. november 2020 af - 6 kommentarer

I regeringens finanslov er det nu slået fast: Både håndværker- og servicefradraget skal hæves til 25.000 kroner per person. Håndværkerfradraget skal fortsat gå til energirenoveringer og klimatilpasning af boligen.

Håndværkerfradraget

“En grøn genstart af Danmark” – sådan lyder regeringens hovedfokus i finansloven, som finansminister Nicolai Wammen (S) netop har offentliggjort på et pressemøde kl. 10. Her kunne han også fortælle, at regeringen vil udvide håndværkerfradraget og servicefradraget, også kaldet boligjobordningen, kraftigt i 2021.

 • Håndværkerfradraget i 2021 hæves fra 12.800 kroner til 25.000 kroner per person
 • Servicefradraget i 2021 løftes fra 6.400 kroner per person til 25.000 kroner per person

25.000 kroner til håndværkerlønnen i 2021

Regeringen har ikke meldt om nogle ændringer i forhold til, hvem der kan søge håndværkerfradraget i 2021 og hvilke håndværkerydelser, der er fradragberrettiget. Hos 3byggetilbud.dk antager vi derfor, at fradraget for 2021 kommer til at ligne det, vi har i dag.

Den store ændring er fradragets størrelse, som lyder på 25.000 kroner per person over 18 år i husstanden.

Håndværkerfradraget

I 2018 blev håndværkerfradraget gjort permanent og grønt. Du kan få fradrag på håndværkerens løn og ikke materialer. Særligt gives der fradrag til energirenoveringer og klimatilpasning af din bolig. Håndværkerydelser, der er fradragsberettiget, er blandt andet: Isolering af ydervægge og tag, varmepumper, ventilation, omfangsdræn og solceller.

Servicefradraget

Det andet ben af Boligjobordningen er servicefradraget, der indebærer fradrag på serviceydelser, så som rengøring og børnepasning i hjemmet.

Et fradrag der også gælder sommerhusejere

Hvis håndværkerfradraget ser ud som det nuværende er det ikke kun boligejerne i helårsbeboelse, der kan få glæde af at renovere boligen. Håndværkerfradraget omfatter nemlig også fritidsboliger. Foreninger kan desværre ikke benytte fradraget, men bor du til leje kan du godt, hvis du selv betaler for arbejdet.

Vi har samlet en oversigt over fradragsberettiget håndværkerydelser i denne infografik: Håndværkerfradraget forklaret

Her kan du også læse mere om, hvordan du søger om tilskuddet hos Skat.dk. Vær opmærksom på, at det nye beløb på 25.000 kroner først er gældende fra 2021.

Skriv et svar

Kommentarer

 1. Tine Dalsgaard

  Jeg har fjernvarme og påtænker at udskifte radiatorerne i køkken/alrummet med gulvvarme. Huset er fra 1978. Kan jeg benytte mig af håndværkerfradrag til det? Vh Tine

  Svar
  1. Hej Tine

   Tak for din kommentar. På Skat.dk kan du se den samlede liste over fradragsberettigede ydelser: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234759 – og udskiftning af radiatorer (ikke el) er fradragsberettiget.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 2. Birger H. Olsen

  Hej Nynne, min hustru og jeg påtænker i 2021 at skifte 6 vinduer (dobbeltglas, samlet ca. 10 kvm glas) til termovinduer med 3 lag glas og Alu. Pris 65.000 kr, heraf er kr. 28.500 excl.moms.
  1/Hvis 2021-året giver hver person kr. 25.000-fradrag, er det sikkert, at man får fradrag, eller skal man ansøge? 2/ Vi har rimelige pensioner, men har begge 38-40% trækprocent. Hvor meget vil fradraget i lettet skat andrage pr. person? 3/ Skal moms medregnes på fradraget? Venligst – Birger

  Svar
  1. Hej Birger

   Tak for din kommentar. Du kan enten vælge at benytte dig af håndværkerfradraget, som I indberetter til Skat og får den vej igennem – eller I kan benytte jer af Energistyrelsens tilskudsordning. Disse to fradragsmuligheder kan ikke kombineres.

   Læs mere om Energistyrelsens tilskud her: https://energihjem.dk/tilskud/
   Læs mere om håndværkerfradraget på Skat.dk her: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234759

   Du kan kun få håndværkerfradrag for arbejdsløn inklusive moms. Fradragets værdi er ca. 26 %. Så hvis dit håndværkerfradrag er 3.000 kr., sparer du ca. 780 kr. i skat.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 3. kirsten særmark-thomsen

  Hej, Kan du fortælle mig, hvortil man kan stille spørgsmål om håndværker fradragene ?
  Jeg kan nemlig ikke forstå, hvorfor det ikke er berettiget, at få fradrag på maling af ydre udhæng – det er da mindst lige så vigtigt at disse er vedligeholdt – som for vinduer ? – det kunne jeg godt tænke mig at få svar på – fra èn, som er ansvarlig for beslutningen om, hvilke arbejdsopgaver, som bliver fradragsberettiget.
  På forhånd tak for svar
  HIlsen

  Svar
  1. Hej Kirsten

   Mange tak for din kommentar. Det er på Skat.dk, at du kan søge om fradraget, men fra politisk hold der tages stilling til, hvad der er fradragsberettiget og hvad der ikke er. Du har helt ret i, at det er en besværlig skildring i forhold til, hvilket malerarbejde der er fradragsberettiget – og hvad der ikke er.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar