Håndværkerfradrag 2021: Beløbet hæves i finansloven

Håndværkerfradrag 2021: Beløbet hæves

Skrevet den 9. november 2020 af - 60 kommentarer

I regeringens finanslov er det nu slået fast: Både håndværker- og servicefradraget skal hæves til 25.000 kroner per person. Håndværkerfradraget skal fortsat gå til energirenoveringer og klimatilpasning af boligen.

Håndværkerfradraget

OPDATERING 7.12.2020

Regeringen har sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet indgået aftale om finansloven for 2021, hvori der er vedtaget en midlertidig lempelse af BoligJobordningen i 2021. Det betyder, at både håndværkerfradraget og servicefradraget, ligesom forventet, er hævet til 25.000 kr. per person over 18 år i husstanden i 2021.

En grøn genstart af Danmark

“En grøn genstart af Danmark” – sådan lyder regeringens hovedfokus i finansloven, som finansminister Nicolai Wammen (S) netop har offentliggjort på et pressemøde kl. 10. Her kunne han også fortælle, at regeringen vil udvide håndværkerfradraget og servicefradraget, også kaldet boligjobordningen, kraftigt i 2021.

 • Håndværkerfradraget i 2021 hæves fra 12.800 kroner til 25.000 kroner per person
 • Servicefradraget i 2021 løftes fra 6.400 kroner per person til 25.000 kroner per person

25.000 kroner til håndværkerlønnen i 2021

Regeringen har ikke meldt om nogle ændringer i forhold til, hvem der kan søge håndværkerfradraget i 2021 og hvilke håndværkerydelser, der er fradragberrettiget. Hos 3byggetilbud.dk antager vi derfor, at fradraget for 2021 kommer til at ligne det, vi har i dag.

Den store ændring er fradragets størrelse, som lyder på 25.000 kroner per person over 18 år i husstanden.

Håndværkerfradrag

I 2018 blev håndværkerfradraget gjort permanent og grønt. Du kan få fradrag på håndværkerens løn og ikke materialer. Særligt gives der fradrag til energirenoveringer og klimatilpasning af din bolig. Håndværkerydelser, der er fradragsberettiget, er blandt andet: Isolering af ydervægge og tag, varmepumper, ventilation, omfangsdræn og solceller.

Servicefradraget

Det andet ben af Boligjobordningen er servicefradraget, der indebærer fradrag på serviceydelser, så som rengøring og børnepasning i hjemmet.

Et fradrag der også gælder sommerhusejere

Hvis håndværkerfradraget ser ud som det nuværende er det ikke kun boligejerne i helårsbeboelse, der kan få glæde af at renovere boligen. Håndværkerfradraget omfatter nemlig også fritidsboliger. Foreninger kan desværre ikke benytte fradraget, men bor du til leje kan du godt, hvis du selv betaler for arbejdet.

Vi har samlet en oversigt over fradragsberettiget håndværkerydelser i denne infografik: Håndværkerfradraget forklaret

Her kan du også læse mere om, hvordan du søger om tilskuddet hos Skat.dk. Vær opmærksom på, at det nye beløb på 25.000 kroner først er gældende fra 2021.

Skriv et svar

Kommentarer

 1. Hej
  Vi har fået lavet havearbejde og vil skrive det ind i min forskudsopgørelse.
  Jeg læser mig til at det er kr 25.000 pr person, men jeg kan ikke skrive mere end 19.200?

  Svar
  1. Hej Niels

   Tak for din kommentar. I 2021 er det 25.000 kroner i servicefradrag (hvor anlægsarbejde hører ind under), mens det var 6.200 kr. for serviceydelser i 2020. Måske det er derfor? Ellers kan du kontakte Skat.dk, hvis der er noget teknisk i systemet.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 2. Gitte Kruse Knak

  Hej. Har fået et nyt tag, på et gammelt hus, der er energi isolerert de stedet det var
  nødvendigt, kan jeg skrive arbejdslønnen på det, som håndværker fradrag.?

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Gitte,
   Mange tak for din kommentar. Der er ikke håndværkerfradrag til noget, der har at gøre med etablering af selve tagkonstruktionen, men arbejdsløn på den del, der indebærer isolering kan du får håndværkerfradrag på.
   Bedste hilsner
   Maria – 3byggetilbud.dk

   Svar
 3. Karen-Marie Møller

  Kan jeg få 25000 kr i fradrag på udvendigt malerarbejde på vinduer og døre? I følge skat.dk siger de at det er 12500kr for 2021.

  Svar
  1. Hej Karen-Marie

   Tak for din kommentar. Du har helt ret, men det skyldes, at loven er ikke stemt igennem, men der er lavet politisk aftale om dette. Det er altså en teknikalitet. Du kan altså godt regne med dee 25.000 kroner i fradrag.

   Lovforslaget kan du se her: https://prodstoragehoeringspo.blob.core.windows.net/c892c1b1-3d6f-45f9-a738-7e7e5ed91172/Lovforslag%2022.12.2020.pdf

   Og her kan du af Finansministeriets hjemmeside læse, at aftalen er indgået: https://fm.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2020/december/finanslovsaftalen-for-2021-bringer-danmark-tryggere-igennem-coronakrisen

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 4. Inge Justesen

  Min mand og jeg har 50/50 af vores sommerhus. Vi har lige betalt tilslutningsbidrag til det off. kloaksystem for spildevand. Kan man trække fra under håndværkerfradrag ( ved skat )
  Mvh. Inge Justesen.

  Svar
  1. Hej Inge

   Tak for din kommentar. Desværre går tilslutningsbidrag til det off. kloaksystem for spildevand ikke af listen over fradragsberettigede tiltag.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 5. Hej Nynne
  Kan vi få fradrag for nyt fjernvarmeanlæg ? ( udskiftning af et gammelt fjernvarme anlæg fra cirka 1976
  ( ved godt det ‘ kun ‘ er arbejdsløn )
  På forhånd tak
  Steen

  Svar
  1. Hej Steen

   Tak for dit spørgsmål. Vi har fået følgende uddybning fra Dansk Fjernvarme, hvor de via SKAT har fået oplyst, at der er håndværkerfradrag til følgende ydelser:
   – Etablering af stikledning (arbejdsløn skal fremgå af faktura)
   – Installation af fjernvarmeanlæg ifm. konvertering uanset tidligere opvarmningsform. Inklusiv evt. arbejdsløn ifm. nedtagning af eksisterende varmeinstallation.
   – Reparation eller udskiftning af fjernvarmeanlæg (units, veksler, varmtvandsbeholder, mv.).
   – Installation eller udskiftning af interne vandbårne anlæg som radiatorer inkl. rør
   (dog ikke gulvvarme inkl. rørføring hertil).

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 6. Kim Søgård

  Vi skal ha´ sat nye vindskeder op på ende gavlende, som skal afskærme mod vind og blæst, kan man få tilskud til det?
  Vh.
  Kim Søgård

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Kim,
   Mange tak for din henvendelse. Jeg har desværre ikke hørt om håndværkerfradrag til vindskeder.
   Bedste hilsner
   Maria – 3byggetilbud.dk

   Svar
 7. Peter jensen

  Hej.
  Vi skal til at indhente tilbud på et nyt tag,2 nye VELUX vinduer og efter isolering af tag.
  Kan vi søge tilskud til det hele,eller er det kun nogle at delene.
  Tror det løber op i små 300,000 kr.

  Svar
  1. Hej Peter

   Tak for din kommentar. Du kan få tilskud til både vinduer og isolering af tag. Energitilskuddet administreres af Energistyrelsen og åbner op på et tidspunkt i 1. kvartal. Læs mere om tilskuddet på vores søsterportal her: http://www.energihjem.dk/tilskud

   Man kan ikke kombinere tilskuddet med håndværkerfradraget, men når du ikke at søge om tilskuddet kan du overveje at benytte dig af fradraget i stedet for. Fradraget gælder også på vinduer og isolering. Vær OBS på, at man ikke kan søge tilskuddet på bagkant. Du må altså ikke indgå en aftale med en håndværker eller indkøbe materialer før du har en forhåndsgodkendelse fra Energistyrelsen på hånden.

   Ønsker du at indhente uforpligtende tilbud på arbejdet, så er du velkommen til at benytte vores service: https://www.3byggetilbud.dk/indhenttilbud/

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 8. Dan Hansen

  Hej Maria,
  Vi står og skal til at lave nyt badeværelse.
  I den forbindelse skal der ligges gulvarme – dvs. der skal udgraves, isoleres, ligge gulvvarmeslanger og støbes. Er det fradragsberettiget?

  Mvh Dan

  Svar
  1. Hej Maria

   Tak for din kommentar på artiklen. Du kan få fradrag til isolering af terrændæk og krybekælder op mod gulv. Fradraget omfatter ikke genetablering af konstruktionen. Så du får ikke fradrag for at lægge nyt gulv, selvom det sker i forbindelse med efterisolering. Fradraget omfatter desværre heller ikke installation af gulvvarme og rørføring til gulvvarme.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 9. Peter Larsen

  Hej Jeg har fået efter isoleret mit tag, jeg har indberettet en arbejdsløn på 30128,- for dette arbejde. Skal jeg gøre det sammen ved min kones selvangivelse. Eller er det kun mig der kan trække det fra. Mvh Peter

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Peter,
   Mange tak for din henvendelse.
   Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget. I 2020 kunne I hver i sær få fradrag for op til 12.500 og i år for 25.000 pr. person. Beløbet overføres dog ikke automatisk, så din kone skal selv indtaste sin andel af beløbet.
   Bedste hilsner
   Maria – 3byggetilbud.dk

   Svar
 10. Lenette Andresen

  Er det fradragsberettiget at få lagt nye fliser, eller evt omlægning af eksisterende fliser ( med fliserens).
  Arbejder forventes udført i 2021
  Mvh L Andresen

  Svar
  1. Hej Lenette

   Hej Martin

   Tak for din kommentar. Du kan kun få håndværkerfradrag for de opgaver, der er nævnt i denne artikel. Desværre er der ikke fradrag til nye fliser eller omlægning af dem. Du kan dog få servicefradrag på: “Fliserensning af terrasser, indkørsler m.m. (rensning af tagrender giver ikke fradrag)”

   De bedste nytårshilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 11. ernst bauer højvej 15 8420 knebel

  jeg har ordret en varmepumpe (luft til vand) 60.000 KR
  Jeg har spurgt en om install. Arb løn ca 25000kr
  er dette beløb berettiget til fradrag på min selvangigelse i 2021
  Tak for svar Ernst Bauer

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Ernst,
   Mange tak for din kommentar. Ja, det er berrettiget til håndværkerfradrag, når du får installeret en luft-vand-varmepumpe. Alle 25.000 kroner kan du trække fra i 2021.
   Bedste hilsner
   Maria -3byggetilbud.dk

   Svar
 12. Helge Falkenberg

  Hej,

  Er det muligt at gøre brug af håndværkerfradraget samtidig med at vi har planer om at energirenovere vores hus med tilskud fra sparenergi.dk.

  Mvh
  Helge

  Svar
  1. Hej Helge

   Det er ikke muligt at kombinere håndværkerfradraget og Energistyrelsens tilskudspulje til energirenoveringer.

   De bedste decemberhilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 13. Dorrit Blume Olsen

  Hej

  Hvad menes der med:
  Særligt gives der fradrag til energirenoveringer og klimatilpasning af din bolig.
  Kan man også få fradrag til installation af nyt køkken?

  Hilsen
  Dorrit

  Svar
  1. Hej Dorrit

   Det er helt korrekt. Håndværkerfradraget er grønt og dækker derfor over tiltag der nedsætter energiregningen eller er med til at klimasikre boligen. Et nyt køkken er derfor ikke med i ordningen. Vi har samlet oversigten over tilskudsberettiget ydelser i denne artikel: Du https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/

   God decemberdag.
   Bh Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 14. Jørgen Linde Jørgensen

  Vi har et hus på 162m2 med builduptag, hvor der skal foretages nogle reparationer af tagpap ved skorstenen. Desuden vil vi have udskiftet sternbrædderne hele vejen rundt.
  Kan vi benytte boligjob fradrag for arbejdslønnen?
  Skal der søges tilskud?

  Svar
  1. Hej Jørgen

   Tak for din kommentar. Vi har samlet oversigten over tilskudsberettiget ydelser i denne artikel: Du https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/

   Boligjobordningen er grøn, når det kommer til håndværkerydelser. Det betyder, at det er energirenoveringer og klimatilpasning, du kan få tilskud til. Du kan altså desværre ikke få tilskud til nye sternbrædder eller reparation af tagpap. Angående skortstene kan du få tilskud til: Indsættelse af isolerende foring, indsættelse af filter, montering af røgsuger og ændring af skorstenshøjde.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 15. Marianne L

  Svar til Nils Jacob Madsen
  Du kan få fradrag til selve isolering af gulvet, men ikke til at støbe det nye gulv.

  Svar
 16. Pia Jensen

  En af mine venner har fået tilbudt fjernvarme i huset af varmeværket til kr. 35.500. Prisen er en komplet pris. De siger, at han kan få håndværkerfradrag for ca. 18-20.000. Jeg kan se at det stiger til 25.000 pr. Person i 2021. Men når man skal regne ud hvad det betyder, er det så de 18-20.000 man skal gange med de 27% for at se hvor meget man får udbetalt. Eksempel 18.000 * 27% = kr4.860 han sparer.

  Er det rigtig forstået? Hvor kan jeg læse om indlæggelse af fjernvarme giver håndværkerfradrag.

  Svar
  1. Hej Pia

   Tak for din kommentar. Der er fradrag på “udskiftning eller reparation af fjernvarmeunits”. Jeg vil mene, at forsyningsselskabet har godt styr på det, så umiddelbart virker regnestykket rigtigt. Du kan se flere eksempler på regnestykker i denne infografik om håndværkerfradraget i 2021: https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/

   De bedste decemberhilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 17. Thorkild øster

  I 2021 skal vi have udskiftet vores gamle asbest tag fra 1968 og have efter isoleret loftet kan vi få håndværkerfradrag mvh Thorkild

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Thorkild,
   Mange tak for din henvendelse. Det er muligt at få håndværkerfradrag på arbejdslønnen, der vedrører isolering. Fradraget omfatter ikke genetablering af konstruktionen. Så du får ikke fradrag for udskiftning af tag, selv om det sker i forbindelse med efterisolering.
   Bedste hilsner
   Maria – 3byggetilbud.dk

   Svar
 18. Richardt´s Palleservice

  Hej. – Vi har en mindre landejd. Hvor vi tænker installeret en Luft/vandpumpe. Kan vi få håndværkerfradrag som selskab?.
  Mvh. Poul Jeppesen

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Poul,
   Tak for din kommentar.
   Håndværkerfradraget er til privatpersoner – Arbejdet skal altså betales af en privatperson for at det er muligt at benytte sig af ordningen.
   Bedste hilsner
   Maria – 3byggetilbud.dk

   Svar
 19. Frank Olsen

  Hej,
  Et spørgsmål vedr. det nye fradrag for oplevelser på kr 1200.- Per person.
  Kan jeg fratrække dette hvis jeg køber et ophold nu som julegave og får et “værdi-bevis”, som efterfølgende først vil blive brugt i løbet sf foråret 2021 ?.

  Vh Frank Olsen

  Svar
  1. Hej Frank

   Tak for din kommentar. Hos 3byggetilbud.dk er vi eksperter på håndværkerdelen, jeg vil derfor anbefale dig at søge viden om oplevelsesgavekort et andet sted. Du kan eksempelvis læse mere her: https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-12-06-overblik-det-indeholder-den-nye-finanslov

   Her står, at pakken giver skattefritagelse af oplevelsesgavekort, der er betalt af arbejdsgiveren.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 20. Steen Nepper Larsen

  Kære Nynne,
  Vi har en hjemmeboende søn på 18½ år, og vi sætter en større fritidsbolig på 600 m2 i stand i Vestjylland i 2020 og 2021 (bl.a. kommer der nye vinduer i hele huset, det bliver gennemisoleret, el-systemet bringes up-to-date, og der laves et varmepumpeanlæg og trækkes nye rør under hele huset). Mange af udgifterne går til arbejdsløn til tømrere, VVS’ere, elektrikere m.fl.
  Fruen og jeg kan begge år anvende håndværkerfradragene – men hvad med vores søn? Er fradraget personligt (skal det angives på hans personnummer og hans skattebillet), eller kan vi ‘låne’ det? I sagens natur har han som gymnasieelev ikke brugt sin sparsomme indtjening som køkkenmedarbejder og tiendedelspedel til at betale for husrenoveringen.
  K.h. Steen

  Svar
  1. Hej Steen

   Tak for din kommentar. I betingelserne står at: Fradraget er pr. person i husstanden. Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, uanset hvem der har betalt. Hjemmeboende børn, der er fyldt 18 år, kan få fradrag, hvis de selv har betalt. Læs mere om dette på skat.dk: https://www.skat.dk/skat.aspx?oid=1040

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 21. Ole Hansen

  Hej Nynne,
  Hermed regnestykket for 2021:
  Kr. 40.000,00 plus 25% moms = Kr. 50.000,00 ( 2 personer over 18 år)
  ved en trækprocent på 40 % er besparelsen så Kr.20.000,00
  Nettobesparelsen er så kr.. 20.000,00 minus momsen Kr. 10.000,00 = Kr. 10.000,00
  Er det korrekt forstået?

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Ole,

   Tak for din besked. I 2021 kan man få håndværkerfradrag for 25.000 pr. person. Er I 2 personer, så er det et fradrag på sammenlagt 50.000. Hvis du vil regne ud, hvor meget man sparer, så kan du gøre det ganske simpelt, da håndværkerfradraget er et ligningsmæssigt fradrag og man dermed kan regne med ca. 27 procent. Har I en håndværkeregning, hvor arbejdslønnen udgør 50.000 kroner og I derved kan udnytte fradraget til det maksimale, så vil regnestykket se således ud: 27 % af 50.000 = en besparelse på 13.500 kr.

   Bedste hilsner
   Maria – 3byggetilbud.dk

   Svar
 22. Anne Birgitte Fruelund Jensen

  Hej Nynne
  Jeg skal have udskiftet fuger i mit hus som får positiv betydning for min varmeregning. Er det omfattet hånderværkerfradraget i 2021?

  Svar
  1. Hej Anne

   Mange tak for din kommentar. Desværre er fugning ikke med i håndværkerfradraget. Du kan se den samlede liste over fradragsberettiget ydelser på skat.dk her: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234759

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 23. Steen Hansen

  Hej
  Jeg bor i en andelslejlighed i etageejendom fra 1896, og har vedligeholdelsespligt til lejlighedens gulve.

  Køkkengulv og gulv i et oprindelig kammer, som er indrettet som badeværelse, med brusekabine mv., er nedslidte, og skal renoveres.

  Er det muligt at få håndværkertilskud?

  Mvh Steen

  Svar
  1. Hej Steen

   Tak for din kommentar. Håndværkerfradraget er grønt, hvilket betyder, at gulve desværre ikke er med. Vi har samlet en liste over fradragsberrettiget ydelser her: https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 24. Nils Jacob Madsen

  Hej.
  Jeg bor i et hus fra 1925 med kælder.
  Jeg tænker jeg vil isolere under gulvet, ca 10 cm.
  Gammelt gulv skal op og nyt skal lægges.
  Dækkes det?

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Nils,
   Mange tak for din henvendelse.
   Ja, det vil jeg mene. Der er nemlig håndværkerfradrag til “Isolering af terrændæk og krybekælder op mod gulv”.

   Bedste hilsner
   Maria – 3byggetilbud.dk

   Svar
 25. Rasmus Bendix

  Dækker håndværkerfradraget udskiftning af kolonihavehus.
  Altså nedrivning af det gamle og så opførsel af nyt som energimæssigt er en helt anden kaliber?
  Eller er der visse dele som man i den forbindelse kan få fradrag for?

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Rasmus,
   Tak for din henvendelse.
   Der er desværre ikke håndværkerfradrag til nybyg – kun til renovering af den eksisterende bolig.
   Bedste hilsner
   Maria – 3byggetilbud.dk

   Svar
 26. Bente Lauritsen

  Hej
  Vil gerne have malet hele huset af professionelle maler. Er hændværkerfradraget omfattet det

  Svar
  1. Maria Carlsen

   Hej Bente,
   Tak for din kommentar.
   Der er håndværkerfradrag, når du får malet din bolig udvendigt. Malerarbejde inden for er ikke omfattet af håndværkerfradraget.
   Bedste hilsner
   Maria – 3byggetilbud.dk

   Svar
 27. hans jørn jensen

  Hej
  Jeg skal have udskiftet mit tag i 2021. Det er asbest plader fra 1974, så de er noget medtaget.
  Hvis arbejdslønnen er på 50.000 kr. kan konen og jeg så få håndværkertilskud på 25.000 kr. hver.
  venlig hilsen

  Svar
 28. Hej. Jeg vil gerne have fuget mit hus, men jeg synes ikke jeg kan læse at dette (omfugning) dækkes af håndværkerfradraget? trods at det er energioptimerende hvis i spørger mig…
  Kan i fortælle om det er noget de laver om? i så fald har jeg et hus og vil gerne indhente et tilbud via jer.

  Svar
  1. Hej Niklas

   Det er hos Skat, du skal indberette fradraget og du har ret i, at fugning ikke er med. Se den endelige liste her: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234759

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 29. Tine Dalsgaard

  Jeg har fjernvarme og påtænker at udskifte radiatorerne i køkken/alrummet med gulvvarme. Huset er fra 1978. Kan jeg benytte mig af håndværkerfradrag til det? Vh Tine

  Svar
  1. Hej Tine

   Tak for din kommentar. På Skat.dk kan du se den samlede liste over fradragsberettigede ydelser: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234759 – og udskiftning af radiatorer (ikke el) er fradragsberettiget.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 30. Birger H. Olsen

  Hej Nynne, min hustru og jeg påtænker i 2021 at skifte 6 vinduer (dobbeltglas, samlet ca. 10 kvm glas) til termovinduer med 3 lag glas og Alu. Pris 65.000 kr, heraf er kr. 28.500 excl.moms.
  1/Hvis 2021-året giver hver person kr. 25.000-fradrag, er det sikkert, at man får fradrag, eller skal man ansøge? 2/ Vi har rimelige pensioner, men har begge 38-40% trækprocent. Hvor meget vil fradraget i lettet skat andrage pr. person? 3/ Skal moms medregnes på fradraget? Venligst – Birger

  Svar
  1. Hej Birger

   Tak for din kommentar. Du kan enten vælge at benytte dig af håndværkerfradraget, som I indberetter til Skat og får den vej igennem – eller I kan benytte jer af Energistyrelsens tilskudsordning. Disse to fradragsmuligheder kan ikke kombineres.

   Læs mere om Energistyrelsens tilskud her: https://energihjem.dk/tilskud/
   Læs mere om håndværkerfradraget på Skat.dk her: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234759

   Du kan kun få håndværkerfradrag for arbejdsløn inklusive moms. Fradragets værdi er ca. 26 %. Så hvis dit håndværkerfradrag er 3.000 kr., sparer du ca. 780 kr. i skat.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar
 31. kirsten særmark-thomsen

  Hej, Kan du fortælle mig, hvortil man kan stille spørgsmål om håndværker fradragene ?
  Jeg kan nemlig ikke forstå, hvorfor det ikke er berettiget, at få fradrag på maling af ydre udhæng – det er da mindst lige så vigtigt at disse er vedligeholdt – som for vinduer ? – det kunne jeg godt tænke mig at få svar på – fra èn, som er ansvarlig for beslutningen om, hvilke arbejdsopgaver, som bliver fradragsberettiget.
  På forhånd tak for svar
  HIlsen

  Svar
  1. Hej Kirsten

   Mange tak for din kommentar. Det er på Skat.dk, at du kan søge om fradraget, men fra politisk hold der tages stilling til, hvad der er fradragsberettiget og hvad der ikke er. Du har helt ret i, at det er en besværlig skildring i forhold til, hvilket malerarbejde der er fradragsberettiget – og hvad der ikke er.

   De bedste hilsner
   /Nynne – 3byggetilbud.dk

   Svar