Er du interesseret i tilbygning? - Få 3 gratis tilbud »

Tilbygning – Få 3 uforpligtende tilbud

Kunne du tænke dig mere plads i din bolig? En tilbygning kan løse dine pladsproblemer og samtidigt øge værdien af din bolig.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Håndværkere i hele landet

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se hvor enkelt det er

Som omtalt i:

Magasinet Penge DR1

I forbrugerprogrammet Penge er der gode råd til, hvordan man kan få de bedste tilbud fra gode, lokale håndværkere i gennem 3byggetilbud.dk.

TV2 Nyhederne (TV-indslag)

3byggetilbud.dk var med I et indslag i Nyhederne da vi oplevede et stort boost i opgaver i forbindelse med håndværkerfradraget.

BT.dk (avisartikel)

BT.dk lavede en historie om håndværkerfradraget på baggrund af tal fra 3byggetilbud.dk.

BT beretter om håndværkerfradraget og nævner bevarfradraget.dk

DR P4 (Radioinslag)

Vores kommunikationschef Maria Carlsen blev inviteret til et interview hos P4 om håndværkerfradraget. Hør indslaget hér (åbner nyt vindue).

Så let er det at få 3 tilbud på tilbygning

 1. Indsend din opgave

  Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

 2. Opgaven behandles

  Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

 3. Du modtager tilbud

  Tre udvalgte leverandører giver dig et tilbud

 4. Du vælger leverandør

  Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se her hvad du kan få tilbud på

Med en tilbygning kan din bolig blive ved med at rumme dig og din familie

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil bygge til. Familien er vokset, I har fået andre behov for mere plads, eller I vil bare gerne udnytte de muligheder, som jeres grund giver jer – f.eks. ved at bygge en udestue til, så I kan forlænge sommeren eller nyde udsigten bedre.

Derved kan jeres bolig tilpasses til de behøv eller ønsker, som du og din familie har. På den måde kan I blive boende i den samme bolig, og slipper for at skulle ud og finde et nyt sted at bo. Samtidig sætter du et tydeligt fingeraftryk på boligen, så den bliver mere den bolig, som du har drømt om – måske allerede fra den dag, hvor du flyttede ind.

Kan jeg bygge til?

Bygningsreglementet og diverse lokalplaner og eventuelt tinglyste servitutter på ejendommen stiller forskellige krav, og kan sætte forskellige begrænsninger på dit tilbygningsprojekt. F.eks. dikterer bygningsreglementet specifikationerne på de bygningselementer, som tilbygningen skal bestå af og f.eks. tykkelsen på isoleringen, minimumshøjden indendørs og så videre.

Lokalplaner og tinglyste servitutter kan stille særlige krav til f.eks. tagbelægningen eller den samlede højde på tilbygningen. Derfor bør du altid undersøge både lokalplanerne for det område, du bor i, samt tjekke tingbogen for din ejendom, før du går i gang med din tilbygning.

Hold øje med byggeprocenten

Endelig skal du også være opmærksom på, om en eventuel tilbygning vil gøre boligen så stor, at den overstiger byggeprocenten på grunden. Som udgangspunkt må du ikke bebygge mere end 30 % af din grund, hvis du bor i et parcelhus. De fleste rækkehuse må udnytte op til 40 % af grunden til bebyggelse, mens du kun må bebygge 15 % af din sommerhusgrund.

Som regel. For der kan sagtens være særlige regler i dit lokalområde, der påbyder en større eller – oftest – mindre byggeprocent. Så igen skal du ind på kommunens hjemmeside og finde byggeprocenten i dit lokalområde.

Skal jeg have byggetilladelse til en tilbygning?

Eftersom du føjer kvadratmeter til den eksisterende bolig, skal du altid søge om byggetilladelse til en tilbygning. Kun mindre skure, carporte og andre småbygninger uden fysisk forbindelse til det eksisterende hovedhus kan du opføre helt uden byggetilladelse. Tilsvarende kan du nøjes med at anmelde mindre, selvstændige bygninger på under 50 kvadratmeter til kommunen.

Hvilken type tilbygning kunne du tænke dig?

Når det kommer til den faktiske udformning af tilbygningen, er der straks mere frit spil. Igen kan der være visse lokale påbud og servitutter, du skal overholde med hensyn til materialevalg og udformning. Generelt er det også god skik – og ser bedst ud – at tilbygningen bliver udformet i samme stil som resten af huset.

Typiske tilbygninger skal oftest fungere som:

 • Nye værelser i boligen
 • Udestue eller andet rekreativt område
 • Nyt eller ekstra toilet eller badeværelse
 • Nyt soveværelse, så det eksisterende soveværelse kan bruges til andet formal
 • Carport eller værksted føjet til den eksisterende bolig
Hos nogen kan tilbygningen også udføres ved at tage en uudnyttet tagetage i brug eller bygge en førstesal på huset. Således var det populært i 1980’erne og 1990’erne at bygge oven på de gamle typehuse fra 60’erne og 70’erne, der oftest var udført med fladt tag.

I nogle tilfælde kan du dog også sagtens slippe godt afsted med at udføre tilbygningen i en anden stil end resten af huset. Det ses oftest i forbindelse med tilbygning af en udestue eller hvis der indgår store panoramavinduer i tilbygningen. Oftest vil en tilbygning i træ også kunne bygges til på de fleste hustyper, uden at det kommer til at se alt for forkert eller påklistret ud.

Hvad koster en tilbygning?

Prisen på en tilbygning afhænger naturligvis af størrelsen og materialevalget på tilbygningen. En anden vigtig faktor er timelønnen på de forskellige typer håndværkere, der skal bruges til byggeriet. Den har oftest den største indflydelse på den samlede pris på tilbygningen.

Få din tilbygning til den bedste pris

Hvis du skal sikre dig, at du få udført din tilbygning til den bedste pris, bør du altid som minimum indhente 3 tilbud på din tilbygning. Valgte du kun at få et tilbud fra to firmaer, kunne du jo risikere, at det var de to dyreste firmaer, du havde bedt om en pris.

Det kan dog være sin sag at begynde på, uden at få hjælp fra en sagkyndig rådgiver på området. Især hvis du aldrig har beskæftiget dig med byggeri før. Så kan det være virkelig svært at gennemskue, om tilbuddet forsøger at sælge dig mere, end du har brug for, eller om det er for godt til at være sandt.

3 tilbud på tilbygning på en nem og sikker måde

Derfor kan det være en fordel at bruge vores tilbudstjeneste, når du har brug for at få tilbud på din tilbygning. Vi har et fast samarbejde med professionelle og velafprøvede byggefirmaer og håndværkere over hele landet, der kan hjælpe dig med alle trin i byggeprocessen.

Således kan vi skaffe dig tilbud på:

Under udvælgelsen af de håndværkere, som vi henviser til dig for at give tilbud, medtager vi dels vores eget kendskab til det enkelte firma, og dels de brugeranmeldelser firmaerne har fået af tidligere brugere af vores tilbudstjeneste.

På den måde er du sikker på, at du kun får henvendelser fra seriøse og professionelle håndværksfirmaer, der har leveret tilbygninger til andre af vores brugere, som de har været fuldt ud tilfredse med. Det giver dig en større tryghed og mere ro i maven, end du ville have haft, hvis du selv skulle stå for hele tilbudsprocessen.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000


 

400.000+

Opgaver siden år 2000

1646

Aktive håndværkere

789

Byer med håndværkere

98%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde dygtige håndværkere Bestil 3 uforpligtende tilbud