Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud på nyt fundament

Fundamentet er husets bæresten og derfor er det utrolig vigtigt at det er lavet ordentligt.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Firmaer med speciale i fundamenter i hele landet
Se hvor enkelt det er

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Uanset om du skal bygge et helt nyt hus, have nyt drivhus eller måske bygge et nyt udhus eller skur, hvor der er brug for et fast gulv, så starter dit byggeri med et fundament. Det er det, der skal bære den bygning, du bygger. Så derfor skal det være solidt og anlagt korrekt. Ellers risikerer du, at dit byggeri bliver skævt, at der hurtigt begynder at opstå sætningsrevner eller at det måske ligefrem ender med at falde sammen.

Et godt fundament kræver grundigt forarbejde

Skal du sikre dig, at fundamentet holder, skal forarbejdet være i orden. Fundamentets størrelse og hvor langt ned i jorden, det skal gå, afhænger af en lang række forskellige forhold:

 • Bygningens størrelse
 • Terrænforløbet på grunden
 • Jordbundsforholdene på grunden
 • Hvorvidt der skal være kælder under bygningen eller ej
 • Mængden af radon i undergrunden

Hvilke afløb, varme- og elinstallationer, der skal indbygges i fundamentet

Det er vigtigt, at der er taget højde for alle disse parametre, hvis du vil sikre dig et solidt fundament, et holdbart og velfungerende byggeri og et sundt indeklima i den færdig bygning. Derfor er det en god ide at hyre en håndværker eller entreprenør til at etablere fundamentet. De har både den nødvendige viden og de rigtige maskiner til opgaven.

Hvordan laver du et fundament?

Når du har klarlagt de faktorer, som vi har listet herover, kan udgravningen til fundamentet begynde. Det er oftest et større arbejde. For udover selve det støbte fundament, skal der etableres en række lag af forskellige materialer, der sikrer, at fundamentet ligger stabilt i undergrunden og at fugt og eventuelt radon ledes effektivt væk fra fundamentet.

Før udgravningen begynder, er det også vigtigt at danne sig et overblik over, hvilke el-, data-, vand- og kloakinstallationer der eventuelt ligger i jorden, samt om rødder fra høje træer, rester efter tidligere bygningsværker eller andre konstruktioner i undergrunden kan give problemer under udgravningen.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Før fundamentet kan støbes

Når udgravningen er foretaget, skal der først lægges et lag grus og sand i bunden, så fundamentet kommer til at ligge stabilt. Hvert lag stampes, så det bliver stabilt og ligger helt plant. Derefter lægges et kapillarbrydende lag, der sikrer at fugten effektivt ledes fra fundamentet. Her anvendes Leca eller andet materiale, der ikke indeholder grus, sand eller ler, som kan opsuge og holde på fugten.

Herover lægges et isolerende lag af polystyrenplader, der kan tåle at blive fugtigt, så det ikke synker sammen. Oven på det lægges et armeringsnet af jern, hvorpå eventuelle varme-, vand- og elinstallationer påbindes, inden selve støbningen af fundamentet foretages.

Støbning af fundament

Selve støbningen af fundamentet kræver en særlig betonblanding, der passer til den fundamentstype, der er behov for til dit byggeri. Oftest anvendes en såkaldt selvnivellerende beton, der er nemmere at få til at ligge helt plant.

Her er det vigtigt, at støbningen af hele fundamentet sker på en gang. Hvis betonen når at begynde at hærde mellem hver tilføring af ny beton, bliver fundamentet ikke nær så holdbart. Samtidig risikerer du, at der opstår sætningsrevner mellem forskellige dele af fundamentet, så dele af bygningen begynder at synke i jorden eller forskubber sig i forhold til resten.

Derfor skal støbningen planlægges nøje, og der skal bestilles cement fra et cementblanderi, som sørger for at tilkøre cementen i det rigtige tempo.

Hvad koster et nyt fundament?

Som du kan se, kræver støbning af et fundament en hel del specialviden, hvorfor det er sikrest, at få f.eks. en murer eller entreprenør til at stå for opgaven. Prisen afhænger naturligvis af, hvor stort et fundament, du skal etablere, samt kompleksiteten af de installationer der skal være i fundamentet. Det bestemmer, hvor mange materialer der skal bruges og hvor meget tid, entreprenøren og eventuelle underleverandører skal bruge på at etablere det.

Især timeprisen har en stor indvirkning på prisen på dit fundament. Hver enkelt entreprenør og håndværker bestemmer selv sin timepris, hvorimod materialerne koster stort set det samme, uanset hvem du vælger til opgaven.

Hvordan finder du et fundament til den rigtige pris?

Skal du have en god ide om, hvad et fundament koster, skal du minimum have 3 tilbud fra forskellige håndværkere eller entreprenører. I praksis skal du dog oftest have fat i mange flere, fordi firmaerne enten er booket med opgaver langt ud i fremtiden eller ikke udfører den slags arbejde.

Samtidig er det noget helt andet, at skulle ”købe” et fundament, end f.eks. at gå ned i en butik og se på et produkt. For når du skal vælge en leverandør af fundamentet, har du kun deres ord og eventuelt et par referencer fra dem som dokumentation for, at de kan løfte opgaven. Så det kan være svært at gennemskue for dig som lægmand, om det enkelte firma er det rigtige til din byggeopgave.

Kom trygt i mål med dit fundament

Det er her vores tilbudstjeneste både kan give dig tryghed og spare dig tid. Vi har et fast samarbejde med dygtige håndværkere og entreprenører over hele landet, som vi kender indgående. Samtidig bruger vi altid vurderingerne fra andre brugere, når vi skal udvælge de 3 firmaer, som vi sender videre til dig, for at de kan give dig et tilbud.

Det betyder, at du udover at slippe for at skulle ringe forgæves til en masse forskellige entreprenører, også sikrer dig, at de firmaer du får tilbud fra, rent faktisk også er i stand til opføre et holdbart og solidt fundament til dit byggeri. Det er en tryghed, du aldrig ville have fået, hvis du selv skulle have stået for tilbudsrunden til dit fundament.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere

Eksempler på fundamentopgaver, vi giver tilbud på:

 • Vi ønsker at få støbet et fundament med varmerør på 21 m2 til vores tilbygning
 • Jeg skal have etableret et fundament på 100 m2 til et rækkehus med kloak, vand og gulvvarme
 • Støbning af punktfundament på 12 m2 til carport
 • Jeg ønsker at få støbet et stribefundament på 35 m2 til en tilbygning
 • Vi skal have støbt et fundament på 24 m2 til et isoleret skur
 • Støbning af 6 meter langt fundament til en læmur
 • Vi ønsker at få støbt en fundament med isolering på 12 m2 til anneks
 • Støbning af punktfundament med isolering på 40 m2 til tilbygning
 • Jeg skal have etableret et fundament på 144 m2 til en villa med kloak, vand og gulvvarme
 • Støbning af 200 m2 fundament til nybygget helårs træhus i 1 plan med kloak