Få 3 uforpligtende tilbud på din nye udestue

Ny udestue – Få 3 uforpligtende tilbud

En udestue kan være en skøn plet om sommeren, og et ekstra rum om vinteren. Samtidig er det nemmere at etablere en udestue i forhold til en tilbygning.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Håndværkere i hele landet

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se hvor enkelt det er

Som omtalt i:

Magasinet Penge DR1

I forbrugerprogrammet Penge er der gode råd til, hvordan man kan få de bedste tilbud fra gode, lokale håndværkere i gennem 3byggetilbud.dk.

TV2 Nyhederne (TV-indslag)

3byggetilbud.dk var med I et indslag i Nyhederne da vi oplevede et stort boost i opgaver i forbindelse med håndværkerfradraget.

BT.dk (avisartikel)

BT.dk lavede en historie om håndværkerfradraget på baggrund af tal fra 3byggetilbud.dk.

BT beretter om håndværkerfradraget og nævner bevarfradraget.dk

DR P4 (Radioinslag)

Vores kommunikationschef Maria Carlsen blev inviteret til et interview hos P4 om håndværkerfradraget. Hør indslaget hér (åbner nyt vindue).

Så nemt kan du få 3 tilbud på udestue

 1. Indsend din opgave

  Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

 2. Opgaven behandles

  Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

 3. Du modtager tilbud

  Tre udvalgte leverandører giver dig et tilbud

 4. Du vælger leverandør

  Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se hvilke opgaver du kan få tilbud på

Forlæng sommeren med en udestue

En udestue kan både fungere som et ekstra rum i boligen eller som en overgangszone mellem boligen og haven. Men dens vigtigste funktion er oftest at forlænge sommeren og den tid, du kan tilbringe ude i lyset og nærheden med de omgivelser, I har omkring jeres bolig. Her kan I nyde de første spæde, varme solstrejf om foråret og sensommerens gyldne øjeblikke om efteråret – eller søge ly for regnen, når en tordenskylle pludselig sætter en stopper for udendørsaktiviteterne på en sommerdag.

Vinterstuen – et andet ord for udestue

Om vinteren kan udestuen fungere som refugium for de af havens planter, der ikke tåler frost. Selv om en af kendetegnene ved en udestue er, at den ikke har indbygget varme, kan den sagtens holde temperaturen over frysepunktet.

Vil du opholde dig mere i udestuen, end bare når solen er på, kan du også vælge at installere en el-radiator, en varmepumpe eller opsætte en brændeovn til at opvarme udestuen. Så kan den f.eks. bruges i de situationer, hvor der ikke er plads nok inde i boligen eller hvis du bare vil sidde og nyde de lyse timer om vinteren, men synes, det er for koldt uden varme.

Vælger du at opvarme udestuen, er det en god ide at sørge for en ordentlig isolering af udestuen, specielt hvis du vælger en el-løsning, der er væsentligt dyrere i drift end andre varmekilder.

Fordele og ulemper ved at opføre en udestue

Udover at forlænge sommeren og kunne bruges til at frostsikre planter med, får du mange andre fordele ved at opføre en udestue. Kort opsummeret vil en udestue:

 • Forhøje boligens værdi
 • Tilføre ekstra kvadratmetre til boligen
 • Være billigere at opføre end en traditionel tilbygning
 • Være hurtig at bygge
 • Give nye muligheder for at trække aktiviteter indendørs, du ellers skulle foretage dig udendørs
 • Give plads til en hobby, du ellers ikke ville have plads til indendørs

Udestuer har dog også nogle ulemper, som du bør være opmærksom på:

 • De forhøjer varmeregningen, hvis de ikke er bygget korrekt
 • De må normalt ikke bruges som egentlig beboelse
 • Der skal søges om byggetilladelse for at opføre en udestue
 • Forkert udført kan udestuen ende med at blive en arkitektonisk øjebæ på boligen

Tjek byggeprocenten før du søger om byggetilladelse

Som allerede nævnt kan du ikke opføre en udestue uden at søge om byggetilladelse. Udestuen opføres jo i forlængelse af det eksisterende byggeri. Så selv om du holder den under de 50 kvadratmeter, som normalt er grænsen for, hvornår der skal søges om byggetilladelse for selvstændige bygninger på grunden, er der ingen vej uden om – med mindre du altså opfører udestuen som en selvstændig bygning, f.eks. i form af en tepavillon.

Før du sender ansøgningen om byggetilladelse, skal du især være opmærksom på, om byggeprocenten på grunden overskrides ved at opføre udestuen. Den vil normalt være 30 % på enfamiliehuse, 40 % på rækkehuse og 20 % på sommerhusgrunde. Overskrides byggeprocenten ikke, skal der være andre tungtvejende grunde til, at kommunen ikke vil udstede byggetilladelse.

Hvad koster en udestue?

Du kan få udestuer til mange forskellige priser. Prisen afhænger bl.a. af, hvor stor udestuen skal være, og hvilke materialer udestue skal opføres af. Kan du ”nøjes” med en udestue, der består af store vindueselementer og et tag af trapez- eller termotagplader, behøver udestuen ikke at løbe op i mange penge. Men ønsker du dig et tag, der ligner det, du har liggende på huset og skal udestuen f.eks. integreres med den eksisterende tagløsning, så der bliver næsten lige så højt til loftet i udestuen, som huset er højt, begynder prisen at løbe deropad.

En anden vigtig faktor for prisen på en udestue er størrelsen på timelønnen for de håndværkere, der skal sætte udestuen op. Her er der oftest stor forskel på timepriserne, alt efter hvilket håndværkerfirma du beder om et tilbud – også selv om du kun forhører dig om priser på udestuen hos de lokale håndværkere.

Derfor anbefaler vi, at du som minimum indhenter 3 tilbud på din nye udestue. Derved får du en god ide om, hvad prisniveauet er på den type udestue, du drømmer om.

3 tilbud på udestue uden at du skal bekymre dig

For de fleste mennesker er det en lidt usædvanlig situation, at skulle indhente tilbud på en udestue. For selv om du måske nok kan se et billede eller måske besøge et eksempel på en udestue, der er stillet op andre steder, får du først et endeligt billede af, hvordan udestuen vil tage sig ud hjemme hos dig, den dag den står færdig.

Så når du skal vælge det håndværkerfirma, der skal sætte udestuen op, skal du være overbevist om, at de kan levere den vare, du har i tankerne. For det er ikke sådan lige at gøre valget om, når først udestuen står der.

Derfor vil det altid være svært at vælge mellem de 3 tilbud på udestue, som du får tilsendt fra håndværkerne, hvis du selv skal forestå tilbudsprocessen. For leverer håndværkeren med er den billigste løsning nu en lige så god udestue som den dyreste håndværker?

Vil du have mere tryghed i tilbudsprocessen, kan du bruge vores tilbudstjeneste. Vi samarbejder med professionelle og dygtige håndværkere over hele landet, som vi ved, har leveret udestuer til andre af vores brugere, som brugerne har været tilfredse med.

Vi indsamler nemlig brugernes vurderinger af de håndværksfirmaer, der vinder tilbudsrunderne. Disse vurderinger plus en række andre udvælgelseskriterier, anvender vi altid, når vi skal finde de håndværksfirmaer, som vi henviser til dig, for at give tilbud på din udestue. Det er din tryghed for, at de håndværkere du modtager tilbud fra, har udført et lignende stykke arbejde til andres tilfredshed.

Det giver lidt mere ro i maven, end hvis du selv havde indhentet 3 tilbud på din nye udestue.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000


 

400.000+

Opgaver siden år 2000

1646

Aktive håndværkere

789

Byer med håndværkere

98%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde dygtige håndværkere Bestil 3 uforpligtende tilbud