Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud på dit terrassearbejde

En velbygget, flot terrasse er skøn – særligt når solen skinner. Vil du anlægge ny træ- eller fliseterrasse, er der hjælp at hente via 3byggetilbud.dk. Vi har nemlig et kompetent netværk af dygtige tømrere og brolæggere, der kan anlægge din nye terrasse.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Kompetente tømrere og brolæggere i hele landet
Se hvor enkelt det er

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Få professionel hjælp til terrasselægningen

En terrasse er det perfekte udgangspunkt for gode stunder udenfor. Morgensol, hyggelige timer og sensommerstunder på terrassen er noget, mange boligejere sukker efter. Men der er mange muligheder, når det kommer til at få en ny terrasse – det helt rette valg for dig afhænger af dine behov og din bolig.

Når man skal anlægge terrasse, vil man ofte enten vælge en terrasse i træ eller i fliser/sten. Der er tale om to ret forskellige materialer, der begge har sine fordele til sig. Vi ser her nærmere på de to terrassetyper.

Om end du ønsker en terrasse i træ eller i fliser, kan du via 3byggetilbud.dk få hjælp til lægningen af din nye terrasse. Bliv klædt godt på her, så du kan igangsætte dit terrasseprojekt på bedste vis.

Skal jeg vælge en terrasse i træ eller fliser?

Det afhænger af flere faktorer, herunder dine ønsker til terrassens udseende, boligens udseende (vil en terrasse i træ eller fliser matche boligen bedst), funktionalitet, vedligehold m.m. Det er muligt selv at lægge begge terrassetyper, men begge processer består af mange faser, og det er derfor fornuftigt at få professionelle til at stå for arbejdet. På den måde slipper du for, at træterrassen synker eller fliserne rokker som følge af et forkert opbygget underlag.

Fordele ved en træterrasse:

  • Behagelig at gå på  
  • Kan bygges højt
  • Typisk mere klimavenlig ift. en flise- og stenterrasse

Fordele ved en fliseterrasse:

  • Lang holdbarhed (længere end træ)
  • Nem vedligeholdelse
  • Et væld af muligheder ift. udseende
  • Skridsikker i vådt vejr (som regel)

Træterrasser

En træterrasse er en klassiker og et populært valg. Mange forbinder træterrassen med hygge, og det forstår man godt. Træterrassen matcher naturen, der omringer den, og det naturlige materiale er rart at gå på. De fleste kan se sig selv bruge skønne dage og sensommeraftenener i solen på en lun træterrasse, men terrassen skal opbygges korrekt – for bygges den forkert, kan den synke og træbrædderne stikke op og gøre skade på de bare fødder, der får ramt dem, og dét billede behager ikke særlig mange. Det er derfor fornuftigt at søge professionel hjælp hos en tømrer.

Tømreren er ekspert i at bygge træterrasser og er derfor den helt rette at spørge om hjælp og til råds. 3byggetilbud.dk har et stort netværk af dygtige tømrere og helt sikkert nogen i nærheden af dig, der kan lægge din nye træterrasse for dig.

At bygge en ny træterrasse kræver ekspertise. Indhent 3 tilbud via 3byggetilbud.dk

Valg af terrassebrædder

Din nye træterrasse skal kunne klare alt, det danske vejr har at byde på. Det er derfor vigtigt, at du vælger en træsort, der kan klare både blæst, sol, vand og frost. Men der er mange typer af brædder at vælge imellem derude, både ift. træsort og kvalitet. Og der er stor forskel på træsorters udseende, hårdhed og holdbarhed. Vil du være sikker på at vælge den rette trætype, kan du forhøre dig hos din tømrer, der er vant til at lægge træterrasser.

Når du skal vælge træterrassebrædder skal du tænke på:

  • Udseende
  • Holdbarhed
  • Vedligehold
  • Pris

Der er et væld af træsorter at vælge imellem, og det er fornuftigt at sætte sig ind i fordelene og ulemperne ved de forskellige sorter. Typisk skelner man mellem trykimprægnerede træbrædder, brædder i blødt træ og brædder i hårdt træ. Vi ser nærmere herunder på populære træbrædder til terrasser.

Trykimprægnerede træbrædder:

Trykimprægnerede træbrædder består typisk af fyrretræ udsat for en kemisk imprægnering. Denne imprægnering gør brædderne modstandsdygtige, men de skal behandles regelmæssigt. Denne type træbrædder er populære, fordi de er billige og har en lang holdbarhed.

Brædder i blødt træ:

Brædder i blødt træ et populært valg blandt mange, fordi de er billigere ift. brædder i hårdt træ, samt fordi de er nemme at bearbejde. Dog holder brædder i blødt træ som regel ikke lige så længe, som brædder i hårdt træ. Træbrædderne bør regelmæssigt behandles, så de beskyttes.

Bløde træsorter:

  • Gran
  • Fyr
  • Lærk
  • Cedertræ

Brædder i hårdt træ:

Brædder i hårdt træ er et oplagt valg til den nye terrasse, i og med at de har en rigtig lang holdbarhed – men brædder i hårde træsorter er typisk en del dyrere ift. brædder i bløde træsorter. Dog trænger brædder i hårdt træ typisk ikke til samme vedligehold som brædder i blødt træ, fordi de naturligt indeholder mere olie, der gør det mere modstandsdygtigt.

Hårde træsorter:

  • Eg
  • Jatoba
  • Cumaru
  • Teak

Har du brug for vejledning ift. dit valg af træterrassebrædder, kan en tømrer fra 3byggetilbud.dk hjælpe dig. Hertil sørger tømreren for, at din nye terrasse lægges korrekt, så du får maksimal udnytte af pengene, du bruger på dine nye terrassebrædder.

Faktorer at tage i betragtning, når du skal anlægge terrasse:

Placering af terrassen: Skal din nye terrasse lægges i forlængelse af dit hus, eller skal den stå frit et solrigt sted i haven? Mange placerer terrassen i forlængelse af en dør fra stuen af, der leder ud til haven, men skinner solen aldrig der, er det formentligt fornuftigt, at terrassen placeres et andet sted? De fleste vil gerne være i solen, når den endelig er fremme, så placerer man terrassen i ren skygge, vil man formentlig ikke bruge den så tit alligevel.

En tommelfingerregel er, at ønsker du at bruge terrassen i dagens løb, skal du gå efter at få en sydvendt terrasse. Kommer du i stedet til at bruge terrassen om aftenen, er det formentlig mere oplagt, at du får en vestvendt terrasse.

Størrelsen på terrassen: Her skal du tænke brug ind. Har du brug for en stor terrasse med plads til, at børnene kan lege rundt der? Eller er terrassen typisk tiltænkt til hyggelige aftenstunder ved spisebordet? For så er der måske ikke behov for så meget plads.

Boligens stil og udseende: Det er en ide at tænke ind boligens stil og udseende, så din nye terrasse matcher boligen. En moderne terrasse matcher måske ikke i samme grad en ældre bolig, som den matcher en mere moderne bolig.

Læs også vores store terrasseguide –>

Få kontakt til kyndige tømrere via 3byggetilbud.dk

Kan jeg selv bygge en træterrasse?

Ja, det kan du som udgangspunkt godt, men det er et større projekt, der tager tid. En ny træterrasse består af flere lag, og bygger man ét af de lag forkert op, kan det føre til en forkert lagt træterrasse, der er ustabil og synker. Det er derfor rigtig fornuftigt at få professionel hjælp til arbejdet, så man er sikker på, at træterrassen bygges korrekt op. Dét kan en tømrer hjælpe med.

Via 3byggetilbud.dk kan du få kontakt til kyndige tømrere i nærheden af dig – parate til at lægge din nye træterrasse.

Hvad koster en ny træterrasse?

Mange faktorer spiller ind, når det kommer til prisen på din nye træterrasse. Særligt terrassens størrelse og dit valg af materialer har stor betydning for prisen. Hertil skal du lægge timeprisen, tømreren tager for at bygge din nye terrasse.

Det er altid fornuftigt at få flere tilbud på sit projekt, for så får man hurtigt en ide om mulige løsninger samt prislag for arbejdet. Via 3byggetilbud.dk kan du gratis få tilbud på dit terrasseprojekt og vælge den tømrer, der tilbyder den bedste løsning for dig.

Vedligehold af træterrasser

Din nye træterrasse skal behandles, og ordentlig, regelmæssig behandling forlænger træterrassens liv. Behandles træterrassen ikke, vil der gå råd og skimmel i den, og da skal brædderne skiftes.

Som sagt afhænger graden af vedligehold af typen af træbrædder, du går med. Hårde trætyper skal ikke vedligeholdes lige så ofte som bløde trætyper, så undersøg inden du vælger brædder, hvor ofte og hvordan du skal vedligeholde din terrasse.

Hvilke regler og love gælder for terrasser?

Der er kun få regler, når det kommer terrasser på under 50 m2. Du skal dog være opmærksom på, at terrassen ikke betragtes som del af bebyggelsesprocessen (det antal m2 på din grund, der må bebygges). Så selvom du har det maksimale antal m2 bebyggelse på din grund, må du gerne bygge en terrasse.

Når det kommer til grunde på under 300 m2 hedder det, at man kun må bygge overdækning af terrasser på maksimalt fem procent af grundens areal. Det betyder, at har du for eksempel en grund på 200 m2, må du højest bygge en overdækket terrasse på 10 m2.

Når det kommer til hævede terrasser, er der krav om afstand til skel. Det hedder, at den ikke må placeres nærmere end 2,5 meter til skel. I sommerhusområder et dette krav 5 meter.

Skal 3byggetilbud hjælpe med dit projekt?

Terrasser i fliser og sten

Flise- og stenterrassen er ligeledes en vaskeægte klassiker. Terrasser i fliser har en lang holdbarhed, fordrer ikke megen vedligehold – og så er der mange fliser og sten at vælge imellem. Fliser og sten kan lægges i forskellige mønstre, som skaber et flot udtryk. På den måde kan du få en flot, unik flise- eller stenterrasse tilpasset lige dine ønsker.

En nylagt fliseterrasse er det oplagte sted til skønne stunder. Få 3 tilbud via 3byggetilbud.dk

Valg af fliser og sten

Der findes et hav af muligheder, når det kommer til fliser og sten. Du kan få fliser og sten i forskellige former, forskellige farver og så kan de lægges i forskellige mønstre, der skaber et smukt, flot udtryk.

Betonfliser

Et yderst populært valg er betonflisen, der ligeledes er en billig løsning ift. andre typer fliser og sten. Der er et væld af muligheder, når det kommer til størrelse, og skønt den klassiske betonflise er firkantet, er det muligt at få fliserne i andre former.

Natursten

Et andet populært valg er natursten, og ligeledes her er der mange muligheder. Blandt de mest populære typer, når det kommer til terrasser, finder man marksten, skifer, granitsten, skærver m.m. Uagtet type af natursten man vælger, vil man få et flot resultat.

Tegl og klinker

Vil du ikke benytte betonfliser eller natursten, kan du vælge en terrasse i tegl eller klinker. Her er der tale om hårdtbrændte mursten, som egner sig godt til de udendørs forhold.

Kan jeg selv bygge min fliseterrasse?

Ja, det kan du som udgangspunkt godt – men det er fornuftigt at få hjælp til arbejdet. For at få et godt resultat, skal terrassens underlag opbygges helt korrekt, og det er en kunst, som uddannede brolæggere mestrer. En fliseterrasses underlag består af 3 lag grus og sand – og det er utrolig vigtigt, at de opbygges korrekt.

Hertil skal man huske på, at jord skal væk og fliser er tunge at arbejde med. Vil du være sikker på, at din nye fliseterrasse opbygges korrekt, bør du få professionel hjælp af en dygtig brolægger, der forstår sig på at lægge de forskellige lag, der skal til for at opbygge en fliseterrasse, der holder i mange år frem. Fliselægning er en kunst, og mestrer du ikke kunsten selv, bør du få professionel hjælp til arbejdet.

Få hjælp til lægningen af din nye fliseterrasse via 3byggetilbud.dk

Vedligehold af fliseterrasser

Som udgangspunkt fordrer fliseterrassen mindre vedligehold ift. træterrassen, men der kan komme for eksempel mos og algebegroninger på fliserne. Det kan man holde væk ved regelmæssigt at feje terrassen med en stiv kost – eller ved brug af algefjerner.

Hertil vil man typisk skulle luge regelmæssigt på grund af ukrudt i fugerne. Vil man luge mindst muligt, skal man gå efter større fliser, for større fliser betyder færre fuger.

Det kan ske, at enkelte fliser sprækker, som tiden går, men det er ret enkelt at udskifte dem. Det vil typisk ske som følge af frostsprængninger – eller ved et forkert opbygget underlag, der gør, at det falder sammen, så fliserne ligger og vipper.

Læs mere –> “Brolæggeren deler ud af tips og tendenser”

Hvad koster en fliseterrasse?

Som det gælder for træterrassen, vil prisen på din nye fliseterrasse afhænge af flere faktorer. Terrassens størrelse og dit valg af fliser og sten har betydning for prisen. Det samme har dit valg af brolægger, som skal stå for arbejdet.

Vil du være sikker på at vælge det rette tilbud, bør du hente flere tilbud ind. På den måde kan du få en ide om løsningsforslag og cirka prisleje. Via 3byggetilbud.dk kan du få 3 gratis tilbud på lægningen af din flise- eller stenterrasse. Sender du en formular ind i dag, går der ikke længe, før du får tilbud fra brolæggere i nærheden af dig.

Er det svært at bygge en terrasse i flere niveauer?

Det er i de senere år blevet meget populært med en terrasse i flere niveauer – særligt træterrasser i flere niveauer er et hit, men det er også muligt at benytte andre materialer til at skabe flere niveauer på terrasser. En terrasse i flere niveauer er ofte bygget op med bede, bænke eller trapper, der danner rammen for en smuk og funktionel udendørs oase, der er perfekt til afslapning, underholdning og et skønt uderum. En terrasse i flere niveauer skabe variation og dynamik i din udendørs plads på, men når terrassen skal være i flere niveauer kræver det ofte professionel sparring om løsningen og også gerne en fagmand, der hjælper med udførslen.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere

Eksempler på terrasse-opgaver, vi giver tilbud på:

  • 100 m2 terrasse og støttemur etableres på græsplæne
  • Lægning af træterrasse med indbygget sandkasse
  • Lægning af ny fliseterrasse
  • Udskiftning af fliseterrasse
  • Terrasse og indkørsel støbt i beton
  • Udskiftning af terrasse og vinduer
  • Lægning af fliser i terrasse (45 kvadratmeter)
  • Etablering af hævet terrasse
  • Udskiftning af terrassebrædder
  • Anlæg af 20 m2 fliseterrasse på ujævn grund