Få 3 tilbud

Få 3 tilbud på opsætning af en ladestander

Spar tid ved at få 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud på opsætning af ladestanderen hjemme hos dig – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud fra dygtige installatører i dit lokalområde.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Installatørere i hele landet
Se hvor enkelt det er
Ladestander

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Elbiler og hybridbiler bliver mere og mere populære. Derfor er der også mange, der har behov for at kunne lade deres bil op, når den bliver parkeret derhjemme. I dag findes der mange former for ladestandere og det er både muligt at få opsat en ladestander i garagen eller indkørslen.

Kan man selv opsætte en ladestander?

Det er altid en god idé at få assistance fra en autoriseret elektriker til opsætning af en ladestander. Dette er ligegyldigt hvilken form for ladestander, som du skal have sat op. En autoriseret elektriker kan sikre, at du får etableret det rigtige ledningsforløb til ladestanderen. Og ligeledes sørge for, at ladestanderen bliver tilkoblet el-tavlen i din bolig.

Når en ladestander skal opsættes tager det typisk et sted mellem 2-5 timer. Når elektrikeren er informeret om hvor ladestanderen skal sidde og hvor eltavlen er placeret, så kan elektrikerens arbejde gå i gang. Elektrikeren trækker herefter et ladekabel mellem din eltavle og og ladeboksen og sætter desuden ladeboksen op.

Anbefaling: Sørg for, at elbilen oplader i et separat system

De fleste elbiler og hybridbiler har et ladekabel med, der kan sættes i en almindelig stikkontakt; en såkaldt nødlader. Men det anbefales ikke, at du benytter dette til at oplade din elbil medmindre, at du benytter en elinstallation, der er beregnet til den store belastning, som det er at lade elbilen op. En elinstallatør kan hjælpe med at etablere en ny fase i din boligs elinstallation, så der er nok strøm til opladningen af din elbil.

Så meget kan du oplade derhjemme: De fleste ladestandere, som står hos private boligejere lader med 11 kW, men det varierer i forhold til elbilens batteri, om det er 22 kW, 85 kW eller noget helt andet.

Hvad koster en ladestander til en elbil?

Prisen på at få opsat en ladestander varierer afhængigt af både ladestandertypen, der skal sættes op og kompleksiteten af opsætningen. Derfor kan det være en god idé at indhente flere tilbud på opsætning af ladestanderen. Prisen på opsætning af en ladestander ligger typisk på 10.000 – 15.000 kroner, men kan variere efter typen af ladestander og kompleksiteten ved selve installationen på bopælen. Har du allerede selv indkøbt ladestanderen er prisen naturligvis lavere, da du kun skal betale for installationen.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Er det bedst at leje eller eje en ladestander?

Det er både muligt at leje eller eje en ladestander. Man kan nemlig leje ladestanderen hos private udbydere og betale et fast månedligt beløb for leje af standeren. Bor du i en lejlighed, hvor der ikke er mulighed for at opsætte en stander, så er et abonnement hos en privat udbyder at foretrække.

Fordelen ved selv at eje sin ladestander er, at du slipper for at betale et månedligt abonnement til udbyderen. Ligesom at du undgår opstartsgebyr og opsigelsesomkostninger. Ejer du selv ladestanderen står du til gengæld selv for service og vedligeholdelse, hvis der skulle være behov for det.

I dag er der rigtig mange, der vælger at helgardere sig, således at de ejer deres ladeboks hjemme og med den dækker de basale behov, men samtidig har et abonnement, så de kan ty til en ladeboks i offentligheden, når behovet opstår.

OBS: Ligegyldigt hvilken løsning, du vælger skal du selv betale for strømmen til din elbil.

Ladestandere i boligforeninger

Bor du i enten ejer-, lejer-, eller andelsboligforening, så vær opmærksom på, at der er gode fordele i form af eksempelvis tilskud til implementeringen. Tilskuddet dækker op til 25 procent af omkostningerne for projektet. Læs mere om opsætning af ladestandere i vores artikel: Bliv klædt på til el-ladestandere i boligforeningen.

Elbilers rækkevidde

I dag kan de fleste elbiler klare bilisters hverdagsbehov på en enkelt ladning. Langt størstedelen af de elbiler, der er på markedet i dag kan køre et par hundrede kilometer, når de er helt ladet op. I følge FDMs opgørelser, hvor elbilers rækkevide er målt efter motorvejskørsel med en hastighed på 110 km/t, så kan de køre et sted mellem 165 km og 525 km på en opladning – alt afhængig af temperatur, biltype og kørselstypen. Elbilens rækkevide afhænger nemlig af om der er tale om by-, landevejs- eller motorvejskørsel. Ligeledes afhænger rækkevidden også af, om det er vinter eller sommer. Som tommelfingerregel kan en elbil køre 20-30 procent længere om sommeren end om vinteren, fordi elbilen om vinteren bruger energi på at holde batteriet varmt.

Tip: Vidste du, at en ladestander kan kombineres med eksempelvis et solcelleanlæg, og dermed fungere som batteri til solcellerne?

Hvilken ladestander skal jeg vælge?

Når du skal vælge hvilken ladestander, du skal have på din bopæl, så er der flere overvejelser at gøre sig inden. Eksempelvis er det værd at overveje hvor ladestanderen skal placeres? I en carport? En garage eller måske i indkørslen?

Skal ladestanderen kunne oplade mere end én bil ad gangen? I så fald skal du være opmærksom på, at ladetiden bliver længere, hvis begge biler oplader samtidigt.

Har du et meget stort forbrug, og behov for flere daglige ladninger, så anbefales det, at du får en ladestander, der kan håndtere 22kWh eller mere.

Du bør desuden også tjekke, at din el- eller hybridbil har et ladestik, der passer til den ladeløsning, som du vælger. I dag er det sådan, at alle elbiler i EU kan bruge en såkaldt type 2 connector.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde installatørere