Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Tips og råd til et nyt badeværelse

Hvis du skal i gang med at renovere dit badeværelse eller lave et helt nyt, er der flere ting, der er værd at overveje, inden du går i gang. Alt fra materialer til lovgivning.

Badeværelset er et af hjemmets vigtigste rum til trods for, at det nok er det rum, hvor vi opholder os mindst. Gennem de seneste år er danskerne blevet mere bevidste om at vælge kvalitetsmaterialer og et flot design til badeværelset, men inden man går i gang med renoveringsarbejdet, gør man klogt i at overveje flere ting.

Flere ting at overveje

Inden man går i gang med at renovere sit badeværelse, skal man overveje, hvad man ønsker. Det gælder alt fra håndvask og toilet til badekar og valg af fliser. Derudover skal man overveje den rigtige indretning af rummet, hvis man ikke blot skal renovere rummet men bygge et helt nyt badeværelse. Det gælder plads til vaskesøjle, døråbningen og en generel praktisk indretning.

Valget af materiale afhænger af ens stil og pengepung. For eksempel valget af fliser, armaturer, skabselementer, WC, håndvask og spejl. Det vigtige er, at din stil slår igennem i rummet.

Husk reglerne

Når man etablerer et badeværelse fra bunden, er der flere regler, man skal overholde som for eksempel vådrumsetableringen, afløb og rørinstallationerne. Derfor skal du hive fat i en uddannet fagmand eller en autoriseret håndværker, der kan guide og hjælpe dig.

Hvis dit badeværelse skal bruges til vaskerum, skal du sørge for ekstra udsugning. Derudover skal du tjekke reglerne for, hvor dit badekar må stå samt kravene til fri afstand.

Tjek bygningsreglementet for at få det store overblik.

Skal du renovere dit badeværelse, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarStefan Sander Grods

Hej Tina,

Held og lykke med projektet. Vi håber, du har fået nogle gode råd og noget inspiration i artiklen. Se eventuelt vores nuværende tema om badeværelser på linket herunder. Der er alt fra gode råd til tidens trends.

https://www.3byggetilbud.dk/tema-badevaerelse/

Bedste hilsner,
/Stefan – 3byggetilbud.dk

Viser 0 af 2 kommentarer