Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Tv-inspektion af kloak

En Tv-inspektion er et oftere og oftere benyttet kloakarbejde, der er med til at lette selve kloakarbejdet, da en tv-inspektion lokaliserer eventuelle brud i kloaksystemet. Se en video af, hvordan det virker.

Hvornår har man brug for en tv-inspektion?

Hele kloaksystemet er en usynlig del af vores hverdag, og mange tænker ikke over, hvor spildevandet havner henne i systemet, og hvad det har af konsekvens for kloaksystemet. Indimellem bliver kloakkerne overbelastet, og der kan opstå fejl og brud, blandt andet på grund af rotter.

Over jorden kan kloakproblemer for eksempel være et toilet, der ikke skyller ordentligt ud, kloaklugt inde i huset eller ved sammenstyrtning af udendørs jord.

I den forbindelse er en tv-inspektion en god idé, fordi den kan lokalisere eventuelle fejl og skader så som forskydninger, tæringer, sammenstyrtninger og ikke mindst rotter og rødder. Efter at skaden er fundet, bliver stedet lokaliseret ved hjælp af en indbygget sender i kameraet.

Hvordan gennemfører man en tv-inspektion

Konkret foregår det således, at en lille sender bliver skubbet ind i kloakrøret med ned til en rørdiameter på 20 mm. Signalerne fra senderen afslører nøjagtigt, hvor skaderne og rotterne befinder sig. Optagelserne med kameraet bliver optaget på en DVD, så de eventuelle skader kan dokumenteres over for forsikringsselskaberne.

Optagelserne hjælper samtidig med at vurdere, hvad der bedst kan betale sig, altså om der er tale om en opgravning af kloakken, eller om det ikke er tilfældet.

Tv-inspektion gennemføres typisk følgende steder:

  • Kloakledninger
  • Luftkanaler
  • Faldstammer
  • Skorsten
  • Fjernvarmeledninger
  • Procesrør
  • Vandledninger
  • Brøndboringer
  • Gasledninger
  • Stikledninger

Hvad koster tv-inspektion?

Prisen på en tv-inspektion koster omkring 800-900 kroner i timen. Dog kan det blive dyrere, hvis arbejds- og adgangsforholdene kræver en ekstra person. Tv-inspektion udføres typisk af kloakmestrer og entreprenørfirmaer.

VIDEO: Se hvordan kameraet virker

Hos 3byggetilbud.dk har vi samlet nogle af Danmarks bedste tv-inspektører og kloakmestre, indsend derfor din opgave til os, så finder vi tre leverandører som kan hjælpe dig med tv-inspektion.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

Afløbsrør under håndvasken er til stoppet i køkkenet. Har brug for at rense afløbet ud til kloaken.

Viser 0 af 2 kommentarer