Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Regeringen lockouter også landets håndværkere

Regeringen ønsker at genindføre håndværkerfradraget, men siden udmeldingen i februar er der intet sket, og det påvirker nu byggeaktiviteten i landets håndværkerbranche. Kunderne er klar til at skrive under, men venter på, at der åbnes op for fradraget, og det har skabt en negativ stop and go-effekt. Et firma står for eksempel med mere end 100 opgaver, der endnu ikke kan sættes i gang.

Opdatering: I 2021 er håndværkerfradraget grønt og lyder på 25.000 kroner per person over 18 år i husstanden. Vi har samlet alt om håndværkerfradraget her.

For 1,5 måned siden relancerede regeringen håndværkerfradraget, da man i slutningen af februar præsenterede en ny vækstplan, der lægger op til at genindføre boligjobordningen med håndværkerfradraget. Siden er intet sket, og det mærker man nu i landets bygge- og håndværkerfirmaer.

Billedet er, at boligejerne er klar til at gå i gang med opgaverne, forespørgslerne er sendt ud men de afventer at sætte arbejdet i gang, inden regeringen får håndværkerfradraget forhandlet på plads. Meget tyder på, at fradraget snart vender tilbage, men da det endnu ikke er vedtaget med et politisk flertal, er danskerne usikre på at gå i gang. Sådan er meldingen fra 3byggetilbud.dk – landets største formidler af byggeopgaver.

200 opgaver på standby

”Vi har lavet en rundringning til nogle af vores leverandører og samarbejdspartnere, og billedet er klart. Mange af dem står med en liste af opgaver og en kø af kunder, der er klar til at komme i gang, men stadig afventer. Vi har ringet til seks tilfældige samarbejdspartnere, og samlet set har disse firmaer en venteliste med mere end 200 opgaver, der er klar til at blive sat i gang, men først når fradraget genindføres, hvilket skaber en bekymrende opbremsning i det private byggeri,” siger kommunikationschef Michael Müller.

Et af firmaerne er det landsdækkende isoleringsfirma Papiruld Danmark A/S. Her har man ca. 100 opgaver, der først kan sættes i gang, når håndværkerfradraget igen er muligt.

Tilbageholdne kunder

Lige nu oplever vi en tilbageholdenhed hos nogle af kunderne. De venter på, om fradraget bliver genindført, og det har skabt en nedgang i antallet af ordrer. Aktiviteten er faldet, og vi kan mærke kundernes tilbageholdenhed på vores salg. Men når fradraget kommer, forventer vi, at der igen kommer gang i den. Det er det, vi hører i branchen.

Rikke Henningsen Herrguth, Papiruld Danmark A/S

Håndværkerfradraget giver et ægtepar op til 30.000 kroner i skattefradrag på håndværkernes arbejdsløn, og 15.000 kroner pr. person over 18 år. Hos 3byggetilbud.dk oplevede man i 2011 og 2012 en markant vækst i antallet af opgaver, hvilket blandt andet skyldtes det daværende håndværkerfradrag.

Split aftalen op

”Vi ved af erfaring, at en tilskudsordning som håndværkerfradraget har en positiv effekt på byggeriet, og derfor er det på tide, at man får genindført fradraget. Vi kan se, at boligejerne er klar til at komme i gang, men de venter blot på regeringen. Derfor opfordrer vi på det kraftigste, at man hiver håndværkerfradraget ud af vækstplanen, da denne del har et flertal med Venstre og De Konservative, og så hurtigt får det genindført,” siger Michael Müller.

3byggetilbud.dk’s rundringning til forskellige leverandører:

  • Papiruld Danmark – 100 kunder på venteliste
  • FRB vinduet – 25 kunder på venteliste
  • Lysgaard Vinduer & Døre – 20 kunder på venteliste
  • TÆT TAG Danmark – 12 kunder på venteliste
  • Dansk Tagrens & Isolering – 25 kunder på venteliste
  • Lander Byg – 15 kunder på venteliste.

Skal du have udført en opgave, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre tilbud.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *