Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Overlever håndværkerfradraget? Skynd dig at udnytte det

I slutningen af august præsenterede regeringen sit udspil til årets finanslov, der bliver forhandlet på plads i oktober og november. Et af punkterne, der skulle have været forhandlet om, var en grøn støttepulje, der skulle give et energitilskud til boligejere, der energirenoverer. Men ret uventet har regeringen valgt at droppe det planlagte energitilskud, der skulle give én milliard kroner til energirenoveringer i 2013 og 2014.

UPDATE 1.1.2016: Håndværkerfradraget er blevet genindført i 2016-17. Der er kommet nye regler for håndværkerfradraget i 2016. Du kan i denne infografik læse, hvad der gives håndværkerfradrag til og hvordan: Infografik: Håndværkerfradraget 2016-2017 forklaret

Droppet energitilskud

Planen var, at energitilskuddet skulle erstatte det nuværende håndværkerfradrag den 1. januar 2013, men nu lader det til, at begge tilskud frafalder, og dermed er der ingen tilskud at hente som boligejer efter nytår. Dog har Enhedslisten og Venstre meldt ud, at de under forhandlingerne vil kæmpe for et tilskud til boligejerne, da det kan medvirke til en øget vækst og flere personer i arbejde, men umiddelbart er der ikke flertal for det. Venstre har blandt andet sagt, at de vil arbejde for at forlænge håndværkerfradraget, der giver et fradrag på håndværkernes arbejdsløn.

Dette har tilsyneladende lange udsigter, hvorfor det er en god idé at komme i gang med sin bygge- eller renoveringsopgave inden 2012 rinder ud. Gør man det, kan man nemlig udnytte håndværkerfradraget, der giver op til 30.000 kroner i fradrag pr. ægtepar.

Skynd dig at komme i gang

Det kan altså være en god idé at komme i gang med de nye vinduer, solcellerne, isoleringsopgaven eller det nye badeværelse, hvis man fortsat ønsker at få tilskud. Venter man til efter nytår, kan man risikere, at der intet tilskud er at hente.

3byggetilbud.dk samarbejder med omkring 1000 håndværkerfirmaer i Danmark. Firmaer, der er klar til at hjælpe dig med din byggeopgave, som du gratis kan indsende på 3byggetilbud.dk.

Indsend opgave.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *