Få 3 tilbud
Sektion Energirenovering

Få tilskud fra dit energiselskab

Mange er ikke klar over det, men som boligejer kan man få et tilskud fra sit energiselskab, hvis man gennemfører energirigtige renoveringer såsom energivinduer, solceller og hulmursisoleringer. Du skal blot kunne dokumentere en energibesparelse, så vil energiselskabet ”købe” din besparelse.

OBS: Nyt energitilskud i 2021

I 2021 bliver den nuværende energitilskudsordning erstattet af en ny tilskudspulje, hvor boligejere kan opnå tilskud til isolering, varmepumper, mekanisk ventilation samt energimærkning. Læs mere om den nye tilskudsordning her

Det er vigtigt med denne ordning at du husker at ansøge om tilskuddet inden du igangsætter opgaven. Det kan ofte godt svare sig at kontakte flere forskellige energiselskaber for at høre hvor man kan få mest tilskud.

Hvor meget tilskud yder energiselskaberne?

Det svinger meget fra selskab til selskab hvor stor ydelsen ligger på, men typisk ligger tilskuddet i mellem 20 til 40 øre per sparet kilowatttime det første år efter den energibesparende foranstaltning er udført. Det kan godt være en lidt kringlet affære, derfor har vi lavet en udførlig artikel om at få tilskud fra energiselskaberne.

Har du spørgsmål om tilskud fra energiselskaber, er du velkommen til at benytte kommentarfeltet herunder.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 kommentarer

Jeg giver Peter fuldstændig ret i det han siger.
Det er sådan lidt, pfff. :/

Hej Michael / Johnny,

Det er prægtigt godt I promovere denne statslige tilskudsordning, men jeg synes det er synd at enkelte energiselskaber tager adm.gebyr for ulejligheden. For det er staten der udbetaler tilskuddet, men det administreres bare af energiselskaberne. Jeg har kun tjekket DONG og de tager kr. 120 på ansøgning, hvilket for de fleste ansøgningers vedrørende andrager en relativ meget stor andel (læs 5-20 %)

Dermed når budskabet fra Energistyrelsen ikke rigtig ud til anvendelse hos boligejerne, da mange vil droppe ansøgningen.

AvatarJohnny Krogsgård

Hej Peter, det er korrekt at der er nogle af energiselskaberne der tager et “administrationsgebyr”, og jeg kan godt følge din betragtning. Omvendt kan man jo sige, at det står dig frit for, at vælge et energiselskab som ikke har sådan et gebyr.

AvatarJohnny Krogsgård

Undskyld den lange svartid.

Det kan muligvis betale sig at forsøge hos et andet selskab, jeg har ikke tidligere hørt om at energiselskabet skulle have et administrationsgebyr for at håndtere tilskuddet. På vores søsterside Energihjem.dk har vi lavet en liste med de danske energiselskaber som yder tilskud til energirenoveringer – Se listen hér.

Nu har jeg undersøgt og få tilskud hjem på mit gamle hus og det er simpelthen ikke besværet værd med de håndører man får og så efter adminstration gebyr.

AvatarJohnny Krogsgård

Hej Tazzi, tilskuddets størrelse afhænger naturligvis af hvilken energirenovering du udfører. Men du har ret i at det typisk ikke er noget der vælter en af stolen, omvendt så kan man vel ligeså godt tage det med.

Du nævner et administrationsgebyr, hvem kræver det?

Viser 0 af 7 kommentarer