Energirenoveringstilskud 2013 og 2014

Energirenoveringstilskud i 2013 og 2014

Skrevet den 13. december 2011 af - 12 kommentarer

I 2013 og 2014 åbner regeringen op for en grøn energipulje, hvor man som boligejer kan søge om et tilskud til energirigtige renoveringer i ens hjem. Det er endnu uvist, hvor stort et tilskud, man kan opnå. I alt er der afsat én milliard kroner til den grønne støtteordning.

Tilskud til energirenovering

Update august 2012:
Ret uventet har regeringen valgt at droppe det planlagte energitilskud, der skulle give én milliard kroner til energirenoveringer i 2013 og 2014. Der er dog stadig et tilskud fra de danske energiselskaber og det kan du læse mere om hér.

Få tilskud til energirenoveringer

I 2013 og 2014 kan man som boligejer få et tilskud, hvis man gennemfører energirigtige renoveringer. Det har regeringen besluttet i dens målsætning om at øge fokusset på det grønne område, heriblandt energirenoveringer.

Foreløbig er der afsat 500 millioner kroner til 2013 og et tilsvarende beløb til 2014. Det er endnu uvist, hvor stort et tilskud, man som boligejer kan opnå. Det vil regeringen beslutte i løbet af 2012. Planen er, at energipuljen skal overlappe boligjobordningen, håndværkerfradraget, der udløber ved udgangen af 2012.

Det kan du blandt andet få tilskud til

 • Udskiftning og energirenovering af eksisterende vinduer
 • Installering af vedvarende energi
 • Fjernvarme
 • Øget isolering af hulmur
 • Øget isolering af tag
Ordningen gælder eksisterende private helårsboliger for både ejere, andelshavere og lejere, herunder lejere i alment byggeri og privat udlejningsbyggeri. Private andelsboligforeninger kan også søge om tilskud til renoveringsprojekter.

Har du spørgsmål om energirenoveringstilskuddet, så smid gerne en kommentar herunder. Du kan også følge med på vores søsterportal Energihjem.dk.

Skriv et svar

Kommentarer

 1. Henning Søndergaard

  Til Michael Müller.
  I vores sogn er dannet en selvejende forening, som har købt sognets nedlagte skole af kommunen. Bygningen skal ombygges og renoveres.
  Foreningen lejer bygningen ud til gymnastikforening, lokale fester og kommunalt SFI
  Kan vi som forening få tilskud til energirenovering

  mvh

  Henning Søndergaard

  Svar
  1. Hej Henning,
   Tak, for din henvendelse. I kan godt søge om tilskud til energirenoveringen. Det er vigtigt at I sørger for at søge om tilskud inden i bestiller materialer og bestiller håndværker. Tilskuddet gives nemlig ikke med tilbagevirkende kræft. Du kan læse meget mere om tilskuddet her: http://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/
   Jeg vil anbefale at I kontakter nogle energiselskaber for at høre nærmere om, hvordan I får tilskud til jeres energirenovering. Du kan finde en liste over selskaber, der yder selskab her: http://www.energihjem.dk/energiselskaber-med-tilskud/

   Svar
 2. JEG har et spørgsmål : det drejer sig om at generalforsamlingen (i en afdeling af et almenytteigt boligselskab hvor jeg bor) har besluttet at der (for at reduscer varmeudgifterne) skal skiftes døre og vinduer hvilket medføre en huslejestingning på 8,5% = 500 kr pr månede hvilket jeg (som førtidspensionist) syntes er meget jeg får højeste boligstøtte og kan derfor ikke få mere der udover pristalsregulering så jeg er igang med at undersøge om der feks findes nogle fonde osv som jeg kan anbefale vores afdelingsbestyrelse
  at søge økonomiske midler til sådanne forbedringer (af boligene) hos og er så støt og er så støt på “den grønne energipulje” via vidre (google)søgning er jeg kommet ind på jeres siden og vil høre om i tror den kan hjælpe og hvem der skal søge om det er hvert enkelt lejer ??? afdelingsbestyrelsen?? eller selskabet eller alle???

  Svar
  1. Hej Kenneth,
   Tak, for din henvendelse.
   Du kan finde svar på alle dine spørgsmål vedrørende energitilskud i denne artikel: http://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/
   Derudover ved jeg at der findes en fond, som hedder Landsbyggefonden, der blandt andet giver tilskud til vedligeholdelse og miljøforbedringer i alment boligbyggeri, som jeg vil anbefale dig at undersøge nærmere:
   http://www.energitjenesten.dk/landsbyggefonden.html
   Jeg håber at I finder en løsning.

   Svar
 3. Hej Michael

  Vi har i vores andelsboligforening Faarupparken, Nykøbing Mors vedtaget, der skal energirigtige vinduer og døre i.
  Det drejer sig om 14 huse i vor forening.
  Kan vi få tilskud til projektet.

  Pfv. Inger K. Dissing

  Svar
  1. Hej Inger

   I kan søge om tilskud hos et energiselskab. En række energiselskaber giver tilskud til boligejere og boligforeninger, der energiforbedrer ejendommen. På vores søsterside, Energihjem.dk, findes en liste over de selskaber, der giver tilskud. I behøver ikke at være kunde hos selskabet. Se listen her: http://www.energihjem.dk/energiselskaber-med-tilskud/

   Svar
 4. Hans Gynther Christiansen

  Hej er der mulighed for at få en mail når og hvis den nye Energirenoveringsordning
  træder i kraf.

  Svar
  1. Hej Hans, du kan følge med på vores Facebook side eller Google+ side – Det er nok her vi først ligger informationen ud.

   Vi ligger naturligvis også information ud her på bloggen, og du kan få emails ved nye indlæg hér (Get 3byggetilbud.dk – Blog delivered by email).

   Til slut kan du manuelt holde øje med vores side Aktuelle tilskud, som altid er opdateret med de aktive tilskud i Danmark.

   Svar
 5. Hej Michael,
  Et enkelt lille spørgsmål, hvordan beregner energiselskaberne, hvor meget kwh man har sparet ved den udførte energiforbedring og derved, hvor meget tilskud man kan få? Feks. Ved forbedring/udskiftning af eksisterende vinduer.
  Mange hilsner
  Melissa

  Svar
  1. Hej Melissa, jeg tillader mig lige at svare for Michael.

   Energiselskaberne udregner en gennemsnitlig årlig besparelse i kWh/m2 udfra et standardkatalog som energistyrelsen har lavet. Derved beregner alle energiselskaber den samme besparelse, men da de enkelte energiselskaber kan have forskellige takster, kan det ofte betale sig at lave lidt fodarbejde og derved opnå et større tilskud.

   Johnny
   3byggetilbud.dk

   Svar
 6. Christina J

  Hej Michael,

  Jeg er i januar måned blevet husejer for første gang. Jeg kan se via denne hjemmeside at man kan søge tilskud til nyt fjernvarmeanlæg samt øget isolering af hulmur.

  Hvordan søger jeg om det?
  Jeg er helt grøn på området, og er i fuld gang med at få tilbud fra tre af jeres firmaer.

  Mvh Christina

  Svar
  1. Hej Christina, jeg tillader mig lige at svare på Michaels vegne.

   Det er korrekt at du kan ansøge om tilskud fra energiselskaberne og proceduren er således:

   1. Indhent tilbud på energirenoveringen (husk at fortælle leverandørerne, at du står for tilskud)
   2. Ansøg om tilskud ved et energiselskab (du kan frit vælge)
   3. Du modtager skriftlig accept på tilskuddet fra energiselskab
   4. Opgaven udføres af din valgte leverandør
   5. Dokumentation af arbejdet sendes til energiselskab
   6. Det aftalte tilskud indbetales på din konto

   HUSK: Du må ikke igangsætte opgaven inden du har fået en skriftlig accept på tilskuddet.

   – Og på vores søstersite Energihjem.dk har vi lavet en liste med de energiselskaber der giver tilskud.

   Jeg håber det hjælper dig videre, ellers er du naturligvis altid velkommen til at skrive igen.

   Svar