Få 3 tilbud
Sektion Energirenovering

Energirenoveringstilskud i 2013 og 2014

I 2013 og 2014 åbner regeringen op for en grøn energipulje, hvor man som boligejer kan søge om et tilskud til energirigtige renoveringer i ens hjem. Det er endnu uvist, hvor stort et tilskud, man kan opnå. I alt er der afsat én milliard kroner til den grønne støtteordning.

OBS: Nyt energitilskud i 2021

I 2021 bliver den nuværende energitilskudsordning erstattet af en ny tilskudspulje, hvor boligejere kan opnå tilskud til isolering, varmepumper, mekanisk ventilation samt energimærkning. Læs mere om den nye tilskudsordning her.

Få tilskud til energirenoveringer

I 2013 og 2014 kan man som boligejer få et tilskud, hvis man gennemfører energirigtige renoveringer. Det har regeringen besluttet i dens målsætning om at øge fokusset på det grønne område, heriblandt energirenoveringer.

Foreløbig er der afsat 500 millioner kroner til 2013 og et tilsvarende beløb til 2014. Det er endnu uvist, hvor stort et tilskud, man som boligejer kan opnå. Det vil regeringen beslutte i løbet af 2012. Planen er, at energipuljen skal overlappe boligjobordningen, håndværkerfradraget, der udløber ved udgangen af 2012.

Det kan du blandt andet få tilskud til

  • Udskiftning og energirenovering af eksisterende vinduer
  • Installering af vedvarende energi
  • Fjernvarme
  • Øget isolering af hulmur
  • Øget isolering af tag

Ordningen gælder eksisterende private helårsboliger for både ejere, andelshavere og lejere, herunder lejere i alment byggeri og privat udlejningsbyggeri. Private andelsboligforeninger kan også søge om tilskud til renoveringsprojekter.

Har du spørgsmål om energirenoveringstilskuddet, så smid gerne en kommentar herunder. Du kan også følge med på vores søsterportal Energihjem.dk.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 kommentarer

AvatarHenning Søndergaard

Til Michael Müller.
I vores sogn er dannet en selvejende forening, som har købt sognets nedlagte skole af kommunen. Bygningen skal ombygges og renoveres.
Foreningen lejer bygningen ud til gymnastikforening, lokale fester og kommunalt SFI
Kan vi som forening få tilskud til energirenovering

mvh

Henning Søndergaard

AvatarMaria Carlsen

Hej Henning,
Tak, for din henvendelse. I kan godt søge om tilskud til energirenoveringen. Det er vigtigt at I sørger for at søge om tilskud inden i bestiller materialer og bestiller håndværker. Tilskuddet gives nemlig ikke med tilbagevirkende kræft. Du kan læse meget mere om tilskuddet her: http://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/
Jeg vil anbefale at I kontakter nogle energiselskaber for at høre nærmere om, hvordan I får tilskud til jeres energirenovering. Du kan finde en liste over selskaber, der yder selskab her: http://www.energihjem.dk/energiselskaber-med-tilskud/

Avatarkenneth

JEG har et spørgsmål : det drejer sig om at generalforsamlingen (i en afdeling af et almenytteigt boligselskab hvor jeg bor) har besluttet at der (for at reduscer varmeudgifterne) skal skiftes døre og vinduer hvilket medføre en huslejestingning på 8,5% = 500 kr pr månede hvilket jeg (som førtidspensionist) syntes er meget jeg får højeste boligstøtte og kan derfor ikke få mere der udover pristalsregulering så jeg er igang med at undersøge om der feks findes nogle fonde osv som jeg kan anbefale vores afdelingsbestyrelse
at søge økonomiske midler til sådanne forbedringer (af boligene) hos og er så støt og er så støt på “den grønne energipulje” via vidre (google)søgning er jeg kommet ind på jeres siden og vil høre om i tror den kan hjælpe og hvem der skal søge om det er hvert enkelt lejer ??? afdelingsbestyrelsen?? eller selskabet eller alle???

AvatarMaria Carlsen

Hej Kenneth,
Tak, for din henvendelse.
Du kan finde svar på alle dine spørgsmål vedrørende energitilskud i denne artikel: http://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/
Derudover ved jeg at der findes en fond, som hedder Landsbyggefonden, der blandt andet giver tilskud til vedligeholdelse og miljøforbedringer i alment boligbyggeri, som jeg vil anbefale dig at undersøge nærmere:
http://www.energitjenesten.dk/landsbyggefonden.html
Jeg håber at I finder en løsning.

Viser 0 af 12 kommentarer

Vis flere kommentarer