Få 3 tilbud
Sektion Energirenovering

Stort tilskud til solceller

Kurven for salget af solceller stiger og stiger. Flere og flere boligejere kaster sig over solcellerne, der gennem de seneste år er faldet markant i pris. Derudover viser det sig, at der er et relativ stort tilskud at hente, hvis man investerer i solceller.

UPDATE: Medio november har et enigt folketing valgt at afskaffe regnskabsmetoden/virksomhedsordning. Dermed gælder ordningen kun for de solcelleejere, der har brugt ordningen, inden den blev afskaffet.

Mange husejere har efterhånden indset, at solceller er en rentabel investering. I modsætning til for år tilbage, bliver der ikke længere stillet spørgsmålstegn ved, om solceller er en fornuftig investering. Og faktisk er der økonomisk hjælp at hente, hvis man som boligejer står over for at sætte et solcelleanlæg på taget.

Stort skattefradrag at hente

Det viser sig nemlig, at der i lovgivningen fra 2010 gemmer sig et fordelagtigt skattefradrag på solceller. Ordningen betyder, at man som køber af et solcelleanlæg kan afskrive 25 procent af investeringen år efter år på sin selvangivelse, indtil man kun mangler at betale 12.300 kroner tilbage på sit solcelleanlæg.

Et regneeksempel:

Første år:

  • Køb af solcelleanlæg: 100.000 kroner.
  • Træk 25 procent fra: 25.000 kroner.
  • Restbeløb: 75.000 kroner.

Andet år:

  • Restbeløb: 75.000 kroner.
  • Træk 25 procent fra: 18.750 kroner.
  • Restbeløb: 56.250 kroner.

Sådan fortsætter regnestykket år efter år, indtil du mangler at betale 12.300 kroner tilbage af din solcelle-investering.

Beregningerne viser, at et solcelleanlæg pludselig bliver en attraktiv energikilde. Anlægget vil typisk tjene sig ind på 6-8 år, og herefter vil en almindelig husstand spare op til 10.000 kroner om året på sin elregning.

En udvidet selvangivelse

For at opnå skattefradraget, skal man indtaste sine oplysninger på SKAT’s hjemmeside under en udvidet selvangivelse. Det kan kræve revisorhjælp, men det er ikke et krav fra SKAT’s side.

Har du spørgsmål til tilskuddet, så benyt kommentarfeltet under artiklen.

Få 3 tilbud på solceller

Overvejer du solceller, så kan du få tre uforpligtende priser på et solcelleanlæg. Indsend blot din opgave via knappen herunder så bliver du automatisk kontaktet af tre leverandører.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *