Få 3 tilbud
Sektion Energirenovering

Boligejere vilde med tilskud til byggeprojekter

De seneste år har staten åbnet op for den ene tilskudsordning efter den anden, når det gælder økonomisk støtte til bygge- og renoveringsopgaver. Og danskerne har taget imod med kyshånd. Hos 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver, oplever man en stor efterspørgsel på tilskud til byggeprojekter, og ofte viser det sig, at tilskuddet er årsagen til, at hr. og fru Jensen kaster sig over solcellerne, vinduerne og tilbygningen.

Opdateret den 22. juni 2020.
Af den nye klimaaftale fremgår det at, der i 2020 afsættes 290 mio. kroner til udfasning af olie- og gasfyr. Puljen udmøntes med 35 mio. kroner til Skrotningsordningen.

I 2021 kommer også et nyt energitilskud, der skal administreres af Energistyrelsen. Læs mere om energitilskud 2021 her.

Renoveringspuljen, skrot-dit-oliefyr-ordningen og håndværkerfradraget er et udpluk af de seneste tilskudsordninger, som staten har åbnet op for i ønsket om at fremme byggeaktiviteten hos landets boligejere. Støtteordningerne har vist sig som den ene succes efter den anden, da danskerne har taget godt imod de mange tilskudspuljer. For eksempel har det nuværende håndværkerfradrag medført, at antallet af bygge- og renoveringsopgaver i 2011 og 2012 er vokset støt.

Tilskud gør, at man går i gang

Hos 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver for landets boligejere, har man de seneste år oplevet en markant efterspørgsel på tilskud. Hver dag modtager firmaet en række henvendelser fra boligejere, der vil høre, hvad de kan få tilskud til, og især i 2012 har telefonerne kimet hos 3byggetilbud.dk.

”Danskerne er klar til at renovere deres bolig, men den afgørende faktor til, at de går i gang i disse krisetider, er, om de kan få et tilskud til vinduerne, isoleringsopgaven eller solcellerne. Og dermed må man sige, at støtteordningerne virker efter hensigten. Hver dag modtager vi en stribe opkald fra husejere, der vil vide, hvilke tilskudsmuligheder, der findes til deres opgave,” siger kommunikationschef Michael Müller.

Han tilføjer, at mange af 3byggetilbud.dk’s leverandører og samarbejdspartnere er opmærksomme på at hjælpe kunderne med de forskellige tilskudsmuligheder, da de ved, at kunderne vil benytte sig af tilskuddene.

Ukendt tilskud er populært

Et andet tilskud er fra energiselskaberne. En række energiselskaber i Danmark har ved lov forpligtet sig til at købe en vis procentdel af den energibesparelse, der opnås i den danske boligmasse, og det betyder et energitilskud til de boligejere, der energiforbedrer deres hjem. Dette tilskud har været muligt at få siden 2010, hvor energiselskaberne brugte 710 millioner kroner i tilskud til boligejernes energirenoveringer. Siden er beløbet vokset, alligevel oplever 3byggetilbud.dk, at mange ikke kender til energiselskabernes tilskud.

”I forhold til, at energiselskabernes tilskud snart har eksisteret i tre år, er det overraskende så få, der kender til det. Mange ringer ind til os uden at kende til netop det tilskud, men når vi så fortæller dem, at de kan få tilskud fra energiselskaberne, jamen så er de klar til at gå i gang.”

3byggetilbud.dk’s søsterportal Energihjem.dk har været i kontakt med selskaberne, og har på denne baggrund udarbejdet en liste over de energiselskaber i Danmark, der giver tilskud, og det viser sig, at omkring 20 selskaber giver støtte til energiforbedringer.

Udnyt muligheden for tilskud

Hos Dansk Energi, der er brancheorganisation for energiselskaberne, oplever man også, at tilskuddet har en effekt på danskernes byggelyst.

”Vi opfordrer alle, der overvejer at lave energibesparelser i deres hjem til at benytte muligheden for at få tilskud hos energiselskaberne. På den måde kan vi være med til at gennemføre energibesparelser, som danskerne ellers ville have afholdt sig fra at gennemføre,” siger Jacob Høgh, konsulent i Dansk Energi til 3byggetilbud.dk.

Hvis man udnytte håndværkerfradraget, skal man skynde sig, da ordningen formentlig udløber til nytår.

OPDATERING: Fra den 1. april 2013 er reglerne for energiselskabernes tilskud ændret, da der er kommet et nyt værdikatalog, der beskriver, hvor meget man kan opnå i tilskud. Til nogle energiforbedringer er tilskuddet forringet.

Har du brug for en håndværker til din byggeopgave, kan du indsende den på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *