Få 3 tilbud
Sektion Energirenovering

Isoleringsbranchen jubler over kølig sommer

Typisk isolerer man sit hus om vinteren, når kulden siver ind i boligen, men sådan er det ikke i år. Selv om det er sommer, er landets boligejere i fuld gang med at isolere huset, og hos et af de store isoleringsfirmaer oplever man i øjeblikket en vækst på 50 procent. De mange isoleringsopgaver begrundes med attraktive tilskudsmuligheder og en kold og våd sommer.

Gennem de seneste år er antallet af energirenoveringer vokset markant, og husejerne kaster sig i stigende grad over solceller, jordvarmeanlæg, lavenergivinduer og ikke mindst isoleringsopgaver. Netop isoleringsopgaver er blevet populære i takt med stigende energipriser og håndværkerfradraget, men typisk isolerer boligejerne om vinteren, når kulden siver indenfor.

En overraskende udvikling

Men sådan er det ikke i år. Nye tal viser overraskende nok, at en del husejere også isolerer om sommeren. Hos 3byggetilbud.dk, der formidler boligejeres bygge- og renoveringsopgaver, har man oplevet en vækst på 20 procent i isoleringsopgaverne fra maj til midten af juli 2012 sammenlignet med samme periode i 2011.

”Normalt får vi aldrig så mange isoleringsopgaver ind om sommeren, men i år er det helt anderledes. Det kan skyldes den regnvåde og kolde sommer. Når det er sagt, er det også en god idé at isolere om sommeren, så varmen holdes udenfor, hvilket skaber et godt indeklima. Men det er en overraskende udvikling, vi ikke er vant til at se,” siger kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

Attraktive tilskudsmuligheder

Isoleringsbranchen har de seneste år oplevet en markant vækst, blandt andet i takt med forskellige tilskudsmuligheder fra blandt andre energiselskaberne. Derudover er der håndværkerfradraget, der giver et skattefradrag på håndværkernes arbejdsløn. Dette betyder, at man med en klassisk hulmursisolering kan spare op mod 50 procent af udgifterne med et energitilskud og håndværkerfradraget.

Hos Papiruld Danmark A/S, der er et større isoleringsfirma i Danmark, oplever man også den usædvanlige vækst i isoleringsopgaver – taget årstiden i betragtning.

Vækst på 50 procent

”Vores isolatører har gennem de seneste tre måneder i foråret og sommeren haft en vækst på 50 procent flere isoleringsopgaver sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket er en rigtig pæn stigning. Vi har aldrig før oplevet en så kraftig vækst, som tilfældet er nu. Gennem de seneste vintre har vi haft mange isoleringsopgaver pga. kulden, men med den nuværende sommer med regn, kulde og blæst er der stadig godt gang i isoleringsopgaverne, fordi kulden kommer ind,” siger salgschef Michael Petersen.

Michael Petersen fra Papiruld Danmark A/S fortæller samtidig, at firmaets isolatører i stigende grad oplever, at boligejere i dag hellere vil have en velisoleret bolig frem for et nyt køkken, hvilket ikke var tilfældet for få år siden. Det skyldes dels de stigende energipriser, et generelt fokus på energirenoveringer og tilskudsmulighederne.

Er du husejer, og skal du have isoleret din bolig, kan du indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud fra vores netværk af landsdækkende leverandører.

Få gratis tilbud på isolering

Skal du have isoleret din bolig, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *