Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Nybyggeri

Mange huskøbere har stået i situationen. Skal vi bygge nyt, eller skal vi finde noget ældre som vi kan sætte i stand? Typisk kan man finde fordele og ulemper ved begge muligheder.

Køber man nyt, kan man selv bestemme indretningen, valget af materialer og samtidig får man et helt nyt, ubrugt hus. Køber man et gammelt hus, er prisen måske lavere, man kan sætte det i stand, som man vil og man kan sætte sit eget præg på huset.

Nybyggeri som en mulighed

Men nuancerer man det lidt, skal man ikke undervurdere muligheden for at bygge et nyt hus. For mange er det ikke en mulighed. Man kigger hos de forskellige ejendomsmæglere, hvilke huse er til salg, og så tager man til en masse fremvisninger. Men det kan være en idé og økonomisk fordel at overveje, om man i stedet skal bygge et nyt hus. Udfordringen er selvfølgelig at finde en grund, der matcher den beliggenhed, man foretrækker, og til den rigtige pris. Men lykkes det, kan der være en række fordele ved at bygge sit eget hus, når man sammenligner med de renoveringer og energiforbedringer, der typisk skal genemføres ved et ældre, nedslidt hus.

Skal du have udført en eller flere opgaver, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre tilbud.

Fordele ved nybyggeri:

Når du går til din bank og præsenterer idéen om at bygge nyt frem for at købe et hus, du skal renovere, er der gode chancer for, at banken er villig til at låne dig et større beløb, end hvis du køber et ældre hus. Det afhænger naturligvis af pris og beliggenhed, men når du bygger et nyt hus, kan der være gode chancer for, at husets værdi enten holder eller stiger, da alt i huset er nyt, udenfor som indenfor, og vedligeholdelsen i de kommende år er minimal.

Ved nybyggeri kan man installere de nyeste former for energirenoveringer og opnå en lav varme- og energiregning. Det er nemmere at få de forskellige energitiltag til at spille sammen for at få et rigtigt energihus.

Lave omkostninger til energi og varme, da der ikke er tale om et gammelt, utæt hus med høje energiudgifter. Her handler det om at installere bæredygtige og langsigtede installationer som isoleringer, solceller, jordvarmeanlæg og lavenergivinduer, hvilket er bekostelige investeringer, men også tiltag, der holder prisen og er med til at sikre et energirigtigt hus.

Man kan være på forkant med udviklingen og få et energioptimeret hus, som bliver mere og mere attraktivt i takt med at olie- og energipriserne stiger.

Har du spørgsmål til nybyggeri eller byggeri generelt, så er du mere end velkommen til at smide en kommentar neden for.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *