TEMA: Alt om badeværelser

Badeværelset er et af de rum i boligen, som vi bruger mest. Det er derfor ekstra vigtigt, at rummet både er funktionelt, men også fiks i designet. I dag er badeværelset nemlig mere end blot et toilet, og netop et velrenoveret badeværelse er i høj kurs hos de danske boligejere.

Tid til renovering af badeværelset

At igangsætte en badeværelsesrenovering sker ikke med et fingerknips. Går man med tanker om at forny badeværelset kræver det planlægning og grundigt forarbejde. Der er nemlig mange regler og love at holde styr på, når badeværelsets skal renoveres og med sin kompleksitet i installationer, er det vigtigt at renoveringen sker korrekt. En fornyelse af badeværelset kan gøre en verden til forskel
og det er skam også fordelagtigt at udskifte det gamle badeværelse. Et velrenoveret badeværelse kan nemlig tjene sig hjem, da det øger boligens værdi. Der er mange måder at indrette og renovere sit badeværelset på. 3byggetilbud.dk dykker ned i badeværelsesuniverset og giver dig indblik i tidens trends, råd til renoveringen og inspiration til indretningen.

Guide: Alt hvad du skal vide om badeværelsesrenovering

Badeværelset er boligens mest komplicerede rum med en lang række tekniske installationer og funktioner – og også det dyreste rum pr. kvadratmeter, når der skal bygges om eller bygges nyt. Der er mange regler, forhold og overvejelser, som du skal være opmærksom på, når du renoverer badeværelset. Vi guider dig her til, hvordan du går igang, når du skal renovere dit badeværelse.
Læs hele artiklenMurermesterens bedste råd til badeværelsesrenoveringen

Går du med overvejelser om at renovere dit badeværelse, så skal du læse med her. Badeværelset er med sin kompleksitet og materialevalg nemlig et af de dyreste rum at renovere, og derfor er en god planlægning og grundighed i processen ekstra vigtig. Badeværelsespecialisten Murermester Jørgen Mikkelsen giver her tre gode råd til badeværelsesrenoveringen.

Læs hele artiklen

Badeværelset gennem tiden

Badeværelset var i sin tid blot et toilet. Man vaskede sig ved køkkenvasken, og børnene badede i baljer – også i køkkenet. I 1930’erne begyndte det at blive populært med mindre badeværelser i boligerne. Der er løbet meget vand gennem rørene siden dag og idag er badeværelset et wellness-rum for hele familien. Vi gennemgår badeværelsernes historiske udvikling her.

Læs hele artiklen


Inspiration til badeværelset

Håndværkere & producenter til badeværelset

Find relevante leverandører til renovering af dit badeværelse her:Badeværelset er uden sammenligning boligens dyreste rum pr. kvadratmeter og også det teknisk mest komplicerede. Til gengæld er et nyt, velrenoveret badeværelse meget højt på ønskelisten hos de fleste boligejere

Relaterede artikler om badeværelser


Fremtidens badeværelse
Tag med 3byggetilbud.dk ind i fremtiden. Sammen tager vi fremtidsbrillen på og kigger på hvilke ekstraordinære og skøre tiltag, fremtidens badeværelse byder på.
Læs hele artiklen


Det siger loven, når du laver badeværelse
Få det store overblik over, hvilke lovbestemmelser du skal overholde, hvad du selv må udføre og hvad du skal have en autoriseret håndværker til at udføre, når du laver nyt badeværelse.
Læs hele artiklen


Tips og råd til et nyt badeværelse
Hvis du skal i gang med at renovere dit badeværelse eller lave et helt nyt, er der flere ting, der er værd at overveje, inden du går i gang. Alt fra materialer til lovgivning.
Læs hele artiklen

Andre temaer fra 3byggetilbud.dk:

Alt hvad du skal vide om den kommende renovering af “husets skal”: Tema om tag og facade –>

Er det tid til en opdatering af udearealerne? Tema: Ud i haven –>