Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Her er det grønne håndværkerfradrag for 2016 og 2017

Farvel til maleren og gulvmanden – goddag til energirådgiveren og bredbånd. Aftalen om det nye, grønne håndværkerfradrag for 2016 og 2017 er endelig på plads. Læs her, hvilke håndværkerydelser du kan trække fra i 2016 og 2017, og hvor mange penge du kan få i håndværkerfradrag.

I 2016 og 2017 er der også håndværkerfradrag til fjernelse af bygningsdele med asbest

Et politisk flertal bestående af Regeringen, SF, Dansk Folkeparti, Konservative og Alternativet indgik allerede i juni 2015 en aftale om, at forlænge BoligJobordningen i 2015 med samme vilkår som var gældende i 2013 og 2014. Ydermere blev aftalepartierne enige om, at et nyt og mere grønt håndværkerfradrag skal gælde i 2016 og 2017.

Aftalepartierne er nu nået til enighed om, hvad det nye grønne håndværkerfradrag omfatter og som ventet er der kommet nye “grønne” håndværksydelser med, samtidig med at fradragsretten bortfalder for “ikke-grønne” håndværksydelser.

Nyt grønt håndværkerfradrag i 2016 og 2017:

  • Håndværkerfradraget øges fra 15.000 til 18.000 kr. pr. person over 18 år i husstanden. De 6.000 kroner er øremærket serviceydelser (ex. Lektiehjælp, vinduespudsning eller rengøring i hjemmet), mens 12.000 kroner er til håndværkerydelser. Dette bliver i 2021 hævet til 25.000kr. pr. person.
  • Som noget nyt indføres der fradragsret på en lang række håndværkerydelser, som ikke tidligere var fradragsberettigede. De nye tiltag tæller blandt andet fradrag på energirådgivning, reparation af skorsten, solafskærmning af vinduer og døre, installation af alle former for luft-luft varmepumper, sikring af vinduer og døre mod oversvømmelse, udskiftning af fast belægning til vandgennemtrængende belægning, fjernelse af bygningsdele med asbest, PCB og bly, ladestik til elbiler, afmontering af brændeovne, samt tilslutning til bredbånd.
  • Ydermere fjernes fradragsretten på en lang række håndværkerydelser, som tidligere har været fradragsberettigede, men som ikke har funktion af at være klimatilpasning eller energibesparende. Disse tæller blandt andet indvendig maling af boligen, renovering af køkken og bad, gulvarbejde eller reparation eller fornyelse af elinstallationer.
  • Aftalepartierne er også blevet enige om, at der skal afsættes en halv million kroner til en udredning fra den svenske ROT- og RUT-ordning.

Forligspartierne er enige om at stemme for det lovforslag, der udmønter den endelige aftale. Skatteministeriet forventer at Ændringerne vil få virkning for arbejde, der udføres den 1. januar 2016 og senere.

Du kan se en komplet liste over, hvilke arbejder der er med i det kommende, grønne håndværkerfradrag i vores infografik, der forklarer håndværkerfradraget.

Sidste chance for fradrag til køkken, bad eller gulv

Med det grønne håndværkerfradrags velkomst er det også et farvel til håndværkerfradrag på en lang række arbejder, der tidligere har været fradragsberettigede. I 2015 er det derfor slut med at få håndværkerfradrag til indvending maling af boligen, tagmaling, udskiftning og renovering af køkken og bad og også gulvarbejder er ikke længere fradragsberettigede. Det er derfor ved at være sidste chance, hvis man ønsker håndværkerfradrag for disse ydelser.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 kommentarer

AvatarMajbrit jungslund

Hejsa
Kan man få håndværkerfradrag på udskiftning af tag når de gamle tagplader indholder aspest?

Nynne GrothNynne Groth

Hej Majbrit,

Tak for din henvendelse.

Du kan få fradrag til at fjerne forurenede bygningsdele såsom asbest, hvis der er foretaget en kortlægning af asbest, som du kan dokumentere i form af en rapport eller lignende. Fjernelsen af asbest omfatter nedtagning og bortskaffelse, inklusiv bortkørsel af materialet.

Det betyder, at du ikke kan få fradrag på udskiftning af taget til et nyt, da tagudskift ikke indgår i det nye fradrag.

Du kan læse mere om, hvad fradraget indbefatter på:http://www.energihjem.dk/nye-groenne-haandvaerkerfradrag-2016-2017/

/Nynne – 3byggetilbud.dk

Viser 0 af 18 kommentarer

Vis flere kommentarer