Få 3 tilbud på omfangsdræn og undgå fugtskader

Omfangsdræn – Få 3 uforpligtende tilbud nu

Et omfangsdræn leder overskydende vand væk. Du kan betragte det lidt som en tagrende, der er gravet ned i jorden.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Entreprenører i hele landet

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se hvor enkelt det er

Som omtalt i:

Magasinet Penge DR1

I forbrugerprogrammet Penge er der gode råd til, hvordan man kan få de bedste tilbud fra gode, lokale håndværkere i gennem 3byggetilbud.dk.

TV2 Nyhederne (TV-indslag)

3byggetilbud.dk var med I et indslag i Nyhederne da vi oplevede et stort boost i opgaver i forbindelse med håndværkerfradraget.

BT.dk (avisartikel)

BT.dk lavede en historie om håndværkerfradraget på baggrund af tal fra 3byggetilbud.dk.

BT beretter om håndværkerfradraget og nævner bevarfradraget.dk

DR P4 (Radioinslag)

Vores kommunikationschef Maria Carlsen blev inviteret til et interview hos P4 om håndværkerfradraget. Hør indslaget hér (åbner nyt vindue).

Så nemt kan du få omfangsdræn

 1. Indsend din opgave

  Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

 2. Opgaven behandles

  Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

 3. Du modtager tilbud

  Tre udvalgte leverandører giver dig et tilbud

 4. Du vælger leverandør

  Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud Lær mere om dræn

Et omfangsdræn holder grund og kælder fri for fugt

Kan du se og mærke, at soklen, fundamentet og måske væggene i kælderen er fugtige eller har suget fugt til sig, er det en god ide at få nedlagt et omfangsdræn rundt om grunden på huset. Det kan også være med til at afværge vand i kælderen, selv ved skybrud.

Fugt i fundamentet skaber risiko for, at der opstår råd og svamp inde i huset, både i gulvkonstruktionen og i de enkelte værelser. Det medfører et dårligere indeklima i boligen, der igen giver større risiko for at udvikle astma og andre sygdomme i luftvejssystemet. Samtidig bliver kælderrummene oftest på det nærmeste ubrugelige, fordi fugten går i alt, hvad I sætter ned i kælderen, ligesom der nemt dannes jordslåede skjolder på tingene.

Hvad er et omfangsdræn

Et omfangsdræn fungerer lidt ligesom en tagrende, du har gravet ned langs fundamentet på dit hus. Ligesom tagrenden leder omfangsdrænet regn- og andet vand væk fra grunden, så vandet ikke har mulighed for at trænge ind i fundamentet eller soklen på huset. I stedet føres vandet til en regnvandsbrønd og derfra videre i kloakken eller til en faskine nedgravet et andet sted på grunden, hvor vandet kan sive ned i jorden.

Et omfangsdræn mindsker risikoen for:

 • Vandskader i kælderen
 • Sætningsskader på huset
 • Skimmelsvamp, mug og andre følger af fugt i kælder
 • Dårligt indeklima

Omfangsdrænets opbygning

Omfangsdrænet graves ned langs fundamentet af huset og etableres en meter af gangen, så du ikke risikerer, at huset eller fundamentet får sætningsskader.

Selve omfangsdrænet består af lag af sten, Leca-nødder og stabilgrus, som der er lagt et drænrør ned i. Langs fundamentet kan eventuelt sættes et tykt fugtspær eller en fugtsikker plade, som kan holde vandet væk fra grunden.

Drænrøret samler vandet op og videre væk fra huset i et kloakrør. I hjørnerne af huset, hvor omfangsdrænet fra to sider af huset mødes, placeres rensebrønde, så det er muligt at rense omfangsdrænet.

Få isoleret ydervæggen på kælderen, når du er i gang

Er der kælder under huset, kan det være en god ide at få efterisoleret ydervæggen, nu du alligevel har grundstykket gravet fri i forbindelse med etableringen af omfangsdrænet. Til det formål anvendes der polystyrenplader, der samtidig kan fungere som dræn.

Fordi gravearbejdet allerede er udført, er der tale om en meget lille ekstraudgift, der primært går til isoleringsmaterialerne og den tid, det tager at montere polystyrenpladerne. Derved mindsker du risikoen for, at kældervæggene stadig virker kolde og en smule klamme, selv om der er etableret omfangsdræn. Så alt i alt er det altid en god ide at få efterisoleret ydervæggen på kælderen, når du etablerer omfangsdræn.

Hvad er reglerne for omfangsdræn?

Der er stor forskel på, hvorvidt du skal søge kommunen om at etablere et omfangsdræn eller du bare skal anmelde etableringen. Men uanset proceduren, så skal kommunen godkende omfangsdrænet og en eventuelt tilkobling til kloaksystemet skal foretages af en autoriseret kloakmester.

Kloakmesteren er også den fagmand, som er i stand til at etablere omfangsdrænet. For selv om du godt selv kan udføre arbejdet, kræver det en del ekspertise omkring opbygningen af drænlaget omkring huset. Det afhænger nemlig meget af terrænforløbet omkring huset og jordbundens beskaffenhed lige op til grundstykket.

Hvad koster et omfangsdræn?

Rent prismæssigt kan der dog være en del forskel på, hvad den ene og den anden kloakmester skal have for at etablere omfangsdræn. Derfor anbefales det, at du altid indhenter minimum 3 tilbud på etablering af omfangsdræn. Så er du sikker på, at du ikke kun får priser fra de dyreste kloakmestre.

Vælger du selv at indhente tilbud, vil du hurtigt opdage, at du skal have fat i væsentligt flere kloakmestre end 3. For mange har ikke tid lige på det første og andre foretager ikke den slags arbejde.

Den trygge måde at finde et omfangsdræn til den rigtige pris

Samtidig kan det være rigtigt svært at vurdere, hvorvidt det er den ene eller den anden kloakmester, du skal give opgaven. Selvfølgelig kan du vælge bare at gå efter den billigste pris. Men bliver det nu lige så godt, som hvis du havde en af de andre to. Eller bliver der skåret nogle genveje og sjusket med udførelsen, for at kunne holde den lave pris?

Det er svært for dig at gennemskue og det er ærgerligt at stå tilbage med, hvis omfangsdrænet først er lagt og ikke virker efter hensigten. For det er et stort arbejde, at udbedre fejl eller mangler. Det kræver oftest at meget af omfangsdrænet skal graves op igen.

Det er her, du kan få ekstra glæde af vores tilbudstjeneste. For ikke alene sparer den dig tid på at indhente tilbud. Den giver også tryghed omkring valget af firma til opgaven. For vi samarbejder med en fast række af kloakmestre over hele landet, som vi kender indgående og derfor ved, kan udføre opgaven ordentligt.

Samtidig bruger vi andre brugeres vurderinger, når vi skal udvælge de kloakmestre, som vi henviser til dig. Det betyder, at du er sikker på, at de kloakmestre som kommer og ser på din opgave, har etableret omfangsdræn til andres tilfredshed. Det giver ro i maven, når du skal vælge, hvilket firma der skal etablere omfangsdræn omkring dit hus – en ro du ikke havde haft, hvis du selv havde indhentet tilbuddene.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000


 

400.000+

Opgaver siden år 2000

1646

Aktive håndværkere

789

Byer med håndværkere

98%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde dygtige håndværkere Bestil 3 uforpligtende tilbud