Få 3 tilbud

Udbedring af skimmelsvamp: Få 3 tilbud fra udvalgte firmaer

Skimmelsvamp er sundhedsskadeligt for dig og dine omgivelser – Indhent 3 uforpligtende tilbud på behandling og udbedring af skimmelsvamp.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Både for private boligejere, foreninger og erhverv
Se hvor enkelt det er
Skimmelsvamp

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Skimmelsvamp er en snigende sundhedsfare

Selv om det langt fra er alle, der får problemer, hvis der er skimmelsvamp i boligen, er det en god ide at få behandlet skimmelsvamp, så snart det er konstateret. Den kan nemlig være årsag til alt lige fra hovedpine og koncentrationsbesvær over irriterede øjne og til at give allergi eller forårsage astma.

For oftest opstår helbredsproblemerne først, når du har levet side om side med skimmelsvampen i lang tid. Derfor er det vigtigt, at du får det behandlet, lige så snart du opdager et sted, hvor der er skimmelsvamp i huset – også selv om du ikke har oplevet gener af det endnu. For venter du eller negligerer du det, kan generne komme til dig senere.

Du kan sagtens have et skimmelsvampeangreb, uden at opdage det. For skimmelsvamp kan være svær at opdage. Angrebene opstår oftest der, hvor der er fugtigt og det behøver ikke kun være i badeværelset. Har du f.eks. et skab i soveværelset, der står op mod en fugtig ydervæg, kan der sagtens opstå skimmelsvampeangreb bag skabet, som kan afgive sine sundhedsskadelige spore til indeklimaet i soveværelset.

Hvor kan der gemme sig skimmelsvamp i boligen?

 • Badeværelset og fugtige ydervægge
 • Ved vinduer
 • Langs lofter og i hjørnerne på lokaler med høj luftfugtighed
 • På eller under trægulve
 • I kældre eller krybekældre uden ordentligt ventilation
 • På loftet eller i tagkonstruktionen i loftsrum uden korrekt udluftning

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Hvorfor bliver du syg af skimmelsvamp?

Skimmelsvampe afgiver en række mikropartikler, gift- og duftstoffer, der potentielt kan give dig helbredsproblemer. Mikropartiklerne kan få dig eller andre af husstandens medlemmer til at udvikle allergiske reaktioner, mens de såkaldte glukaner fra skimmelsvampens cellevægge kan fremkalde irritation i øjnene og den øvre del af luftvejene, samt give træthed og trykken for brystet.

Skimmelsvamp udskiller også såkaldte mykotoksiner for at hæmme væksten af andre svampe og bakterier omkring sig. Det er et giftstof, der i høje koncentrationer kan være direkte sundhedsskadeligt for mennesker.

Endelig er der nogle duftstoffer, der giver den karakteristiske muglugt, som oftest er årsagen til, at vi opdager et angreb af skimmelsvampe. Duftstofferne menes dog ikke at være skadelige for mennesker.

Sådan foretages en skimmelsvamp-test

Oplever du eller andre i husstanden nogle ellers uforklarlige symptomer i stil med dem, som vi allerede har omtalt, er det en rigtig god ide at få testet boligen for skimmel- og anden svamp i huset.

Det kan gøres på flere forskellige måder ved hjælp af

 • Luftmåling
 • Aftryksplader
 • Mycometer-test
 • DNA-test

Ved nogle af testmetoderne kan du selv foretage selve prøvetagningen derhjemme. Derefter skal du så sende prøverne ind til et laboratorium for at få konstateret, om der er skimmel på dem.

Det bedste og mest sikre resultat får du dog ved at hyre en fagmand til opgaven. De har prøvet at tage lignede tests i mange andre boliger og har stor erfaring med at finde og teste på de rigtige steder i boligen. Samtidig kan de også rådgive dig om, hvordan du får fjernet skimmelsvampen effektivt og forhindrer, at den kommer igen.

Behandling af skimmelsvamp

Lettere skimmelsvampeangreb kan vaskes af, men oftest er det nødvendigt at fjerne den overflade, som skimmelsvampen har vokset på, for at slippe af med angrebet, samt gøre det muligt at fjerne de synlige spor efter angrebet.

Samtidig er det en god ide, at få forbedret udluftningen i de rum, hvor skimmelsvampen er konstateret, så den ikke komme igen. Er svampeangrebet opstået på en fugtig ydervæg, kan det være nødvendigt at få efterisoleret hulmuren eller fundet og udbedre årsagen til fugtproblemet.

Hvad koster det at finde og fjerne skimmelsvamp?

Skal du have testet for skimmelsvamp eller fjernet et skimmelsvampeangreb, findes der en række firmaer, der har specialiseret sig i netop dette. Desuden kan mange almindelige håndværkere og visse isoleringsfirmaer tilbyde at detektere og fjerne skimmelsvamp, samt installere forskellige former for ventilationsløsninger, der forhindrer, at skimmelsvampen kommer igen.

Der kan dog være stor forskel på, hvad det koster at få testet for og fjernet skimmelsvampeangreb, alt efter hvilket firma du beder om en pris. Derfor er det altid en god ide at få minimum 3 forskellige tilbud på at teste for og fjerne skimmelsvamp.

3 tilbud på den lette og sikre måde

Men i stedet for selv at skulle kontakte forskellige firmaer, kan du bruge vores tilbudstjeneste her på 3byggetilbud.dk og få firmaerne til at komme til dig. Vi samarbejder med en fast række af professionelle og dygtige firmaer over hele landet, som har specialiseret sig i skimmelsvamp.

Disse firmaer kender vi indgående, ligesom vi altid tager de brugeranmeldelser, vi indhenter, med under overvejelse, når vi skal finde tre firmaer, som kan give dig et tilbud på at få fundet eller fjernet skimmelsvamp.

Derved sparer du ikke blot tid på at finde firmaer, som kan tage din opgave nu. Du får også større tryghed for, at de firmaer som kontakter dig, rent faktisk har lavet et ordentligt stykke arbejde hos andre brugere, som de har været tilfredse med. Den tryghed ville du ikke have, hvis du selv havde brugt tid på at finde en løsning på dit skimmelsvampeproblem.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere