Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Tre top tips til din facaderenovering – direkte fra byggeentreprenøren

Annoncørbetalt indhold: Trænger facaden på dit hus eller ejendom til en kærlig hånd? Så skal du læse med her. Der er nemlig nogle helt særlige præmisser, der skal være opfyldt, før en facaderenovering er komplet og holdbar. Vi har fået facadefagmændende fra Norsam ApS til at give tre tips, så du undgår at få lavet en lappeløsning af en facaderenovering.

Denne artikel er skrevet i forbindelse med vores tag- og facadetema på 3byggetilbud.dk. Her giver vi dig guides og viden til, hvordan du vedligeholder og renoverer dit tag eller din facade. I samme ombæring giver vi dig guides med al den information, du skal bruge, når du står overfor en tag- eller facaderenovering. Se hele tag- og facadetemaet her.

Facaden og taget er overtøjet på din ejendom. Det skal stå imod dansk vind og vejr, så vi kan sidde trygt og varmt bag de fire ydrevægge med tag over hovedet i ly for regnen. Men det danske vejr bider fra sig med alt fra store mængder regn til frysende frostgrader, og det kan både ses og mærkes på de danske tage og facader. Men hvordan sikrer du, at facaden forbliver vedligeholdt og velisoleret? Og hvad skal du være særligt opmærksom på, når du igangsætter en facaderenovering? Vi har spurgt byggebranchens kodimagnyl Norsam ApS, der årligt løser utallige byggehovedpiner. De giver tre tips til, hvordan en komplet facaderenovering skal håndteres.

Tip 1: Vær altid opmærksom på revner og huller

Inden du igangsætter en facaderenovering er det vigtigt, at du ved, hvor og hvorfor du renoverer. På den måde sikrer du, at du får lavet den korrekte løsning. En facaderenovering kan nemlig udføres på mange forskellige måder og ifølge Kashif Akram, indehaver af Norsam ApS, er den rigtige løsning altafgørende for facadens holdbarhed.

”Det er ikke altid nok bare at pudse facaden op. Det ser flot ud, men det er ikke en holdbar løsning, hvis facaden har revner eller tæthedsskader,” fortæller Kashif Akram, som opfordrer til, at man kommer problemet rigtigt til livs i første omgang. I den forbindelse anbefaler byggemesteren, at eksempelvis armeringsjern eller fibernet bliver indlagt i facaden, før den pudses op. Uagtet om det er en foreningsfacade eller en facade på en privat ejendom. ”En korrekt og komplet facaderenovering er afgørende for facadens levetid. Det kan betyde, om du skal renovere facaden igen om to år, eller om den holder i 10 år,” lyder det stålfast fra Kashif Akram.

2-talTip 2: Drop lappeløsningen – det bliver en dobbeltomkostning

For både foreninger og privatpersoner kan en facaderenovering være en stor omkostning. I dagens Danmark er der en tendens til, at man springer over, hvor prisen er lavest. Men det kan, ifølge facade-fagmanden, blive en større omkostning, end først antaget.

”En lappeløsning holder max i et par år. Derefter står man igen med en byggehovedpine og en dobbeltomkostning, fordi facaden endnu engang skal renoveres,” forklarer Kashif Akram.

Når du skal renovere facaden, er det først og fremmest vigtigt, at du tjekker, hvorvidt der er maling på den nuværende facade. Er der maling på facaden, skal det fjernes, inden renoveringen igangsættes. Det er simpelthen et must, eftersom malingen forhindrer oppudsningen i at vedhæfte. Der findes to gode måder at fjerne malingen fra facaden: Du kan enten sandblæse facaden eller blot slibe malingen væk. Uanset hvilken løsning du vælger, betaler det sig på den lange bane. Derved får du, hvad Kashif Akram og Norsam ApS kalder for ’en komplet facaderenovering’.

”Ved en komplet facaderenovering på et almindeligt parcelhus, skal bygherre forvente en arbejdstid på godt to uger. Det er jo ikke lang tid for en så holdbar løsning,” vurderer Kashif Akram.

3-talTip 3: Tag højde for temperaturen

Facaden kaldes ofte for husets overtøj, hvilket også er en meget sigende metafor. Men overtøjet kan ikke klare al slags vejr. Under en facaderenovering skal man nemlig tage højde for vind og vejr, og Kashif Akram har en gylden tommelfingerregel, som han gerne deler med de danske bygherrer.

”Når facaden skal renoveres, må temperaturen ikke være under fem grader. Heller ikke om natten,” lyder det fra Kashif Akram, der supplerer: ”Hvis det er for koldt, kan materialerne ikke opnå deres fulde styrke og har derfor en risiko for at skalle af.”

Det er derfor en god idé at være opmærksom på, at det er en betydelig fordel at facaderenovere i foråret og til og med sensommeren, da materialet man benytter binder sig bedst til facaden under disse vejrforhold.

Få råd og vejledning til jeres facaderenovering

Norsam ApS er det rette firma at henvende sig til, hvis du har brug for projektleder eller en uforpligtende snak om din facaderenovering. Firmaet varetager alt fra rådgivning til planlægning og udførelse. Samtidigt har byggefirmaet en unik app, der giver di som bygherre et overskueligt overblik over hele processen. Læs, hvorfor Norsam ApS kalder sig selv for et one-stop-firm og hvad de kan hjælpe med på deres profilside.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *