Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Hvad er den sidste frist for indberetning af håndværkerfradraget?

Find ud af hvornår du senest skal indberette dit håndværkerfradrag, og hvordan du skal udfylde forskuds- og årsopgørelsen.

Lige nu er der to håndværkerfradrag, som folk forholder sig til. Der er det “gamle” håndværkerfradrag og det nye grønne håndværkerfradrag, som gælder fra 1. januar 2016. Du kan få et overblik over dem begge her i vores infografik om håndværkerfradraget.

Skatteåret 2015

For skatteåret 2015 kan det være lidt rodet mht. indberetning af håndværkerfradraget. Grunden er simpelthen, at håndværkerfradraget blev genindført i juni 2015.

Der har siden oktober været åbnet for forskudsopgørelsen, og du kan selvfølgelig registrere dit håndværkerfradrag her. Dog skal du være opmærksom på, at de oplysninger, du giver på din forskudsopgørelse, ikke kommer med i din årsopgørelse. Derfor er der ikke nogen grund til at være stresset på nuværende tidspunkt.

Det vigtigste er, at du får registeret håndværkerfradraget på årsopgørelsen, som formentlig vil kunne registreres omkring marts. Der er endnu ikke fastlagt en nøjagtig dato for, hvornår du kan registrere din årsopgørelse. Mit råd til dig er at følge med på SKATs hjemmeside omkring starten af marts for at finde oplysninger om årsopgørelsen.

Indtil da er det dog en god idé, at du har styr på de andre ting, der skal ordnes i forbindelse med håndværkerfradraget. For eksempel er det vigtigt, at du husker at betale for det udførte arbejde senest 29. februar 2016. Hvis ikke du når det, kan du risikere, at din ret til håndværkerfradraget bliver ophævet. Det ville være ærgerligt, for du har faktisk mulighed for at trække en del fra i skat (se her, hvor meget du kan spare med fradraget).

Se også dine dokumenter igennem og vær sikker på, at du har styr på papirerne, som du skal bruge til dokumentation til indberetningen. Du skal huske, at du i visse tilfælde også kan bruge håndværkerfradraget til din andelsbolig eller sommerhus.

Skatteårene 2016 og 2017

Fra 1. januar 2016 gælder det grønne håndværkerfradrag. Eftersom det ikke bliver introduceret midt i skatteåret, skal du regne med, at forskudsopgørelsen og årsopgørelsen kommer til at fungere, som de plejer. Med andre ord betyder det, at du fremover kan regne med, at din forskudsopgørelse bliver medregnet i din årsopgørelse.

Det er en god idé at overveje, hvad det grønne håndværkerfradrag dækker. Vi har talt om begge håndværkerfradrag her, og det er en god idé, at du tjekker, at det, som du gerne vil have lavet, er med på listen over de ydelser, som det grønne håndværkerfradrag tilbyder.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentarer

Viser 0 af 1 kommentarer