Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Murermesterens bedste råd til badeværelsesrenoveringen

Annoncørbetalt indhold: Går du med overvejelser om at renovere dit badeværelse, så skal du læse med her. Badeværelset er med sin kompleksitet og materialevalg nemlig et af de dyreste rum at renovere, og derfor er en god planlægning og grundighed i processen ekstra vigtig. Badeværelsespecialisten Murermester Jørgen Mikkelsen giver her tre gode råd til badeværelsesrenoveringen.

Denne artikel er skrevet i forbindelse med vores badeværelsestema på 3byggetilbud.dk. Her giver vi dig guides og viden til, hvad du skal være opmærksom på, når du renoverer badeværelse. I samme forbindelse giver vi også gode inputs og inspiration til indretningen af dit badeværelse. Se hele badeværelsestemaet her.

Badeværelset er et meget komplekst rum at renovere, da den mindste utæthed kan koste dyrt. Rummet udsættes dagligt for vand og fugt derfor stilles mange krav til både udførsel og valg af materialer. Men hvad er det konkret, man skal være opmærksom på, når man igangsætter en badeværelsesrenovering? Vi har spurgt den erfarne murermester Jørgen Mikkelsen, som giver tre gode råd til, hvordan du griber badeværelsesrenoveringen an.

HåndværkerRåd 1: Vælg en hovedentreprenør, der kan løfte hele renoveringen

En badeværelsesrenovering indebærer mange forskellige faggrupper. En murer skal nedrive det eksisterende badeværelse, støbe gulve, påføre vådrumsmembran, lægge fliser og fuge. En VVS ‘er skal etablere rør og afløb og montere de tekniske installationer som amartur, vask og toilet. Elektrikeren skal føre el og derudover skal der også bruges en tømrer og maler til lofte og vægge. Det kræver derfor koordination og planlægning at få det hele til at spille. Derfor er rådet fra Murermester Jørgen Mikkelsen også klart:

Når du renoverer badeværelset, skal du renovere det som en enhed. Det er vigtigt, at rækkefølgen sker rigtigt og man får det bygget op trin for trin.

Jørgen Mikkelsen, Murermester

Den erfarne badeværelsesspecialist anbefaler derfor, at man finder en hovedentreprenør, der kan stå for hele projektet. På den måde videregives ansvaret til én fagmand, som skal holde styr på tidsplan og økonomi på tværs af faggrupperne og kan sikre, at badeværelset overholder alle regler og retningslinjer.

”Der er mange regler, når man skal renovere et badeværelse. Jeg har som badeværelsesentreprenør styr på alle reglerne, som jeg sætter bygherrerne ind i. Et helt nyt badeværelse er ikke ramt af ligeså mange regler som en renovering, men i begge sager, er der meget at tage stilling til. Det kan en hovedentreprenør hjælpe med at holde styr på,” lyder det fra Jørgen Mikkelsen, der selv har mange års erfaring med at levere badeværelsesentrepriser i alle størrelser og former.

Og ved badeværelsesrenoveringer er der mange specifikke love og regler, der gælder for vådrum, hvor der blandt andet er krav til indretning, materialer, ventilation og indeklima.

Råd 2: Overvej nøje din indretning og materialevalg

Vigtige ord i badeværelsesrenoveringen er indretning og stil, derfor bruges der ofte mange kræfter på at finde de helt rette materialer. Valg af materialer har en stor betydning for prisen på renoveringen, da det eksempelvis er væsentligt dyrere med specialfliser som marmor og natursten fremfor standard fliser. Det samme gælder valg af kvalitet og design på armatur, toilet, vaske og badeværelsesmøbler.

”Som fagmand er jeg klar over, hvilke løsninger der passer godt til indretningen og boligen. Jeg ved også, at det vigtigste er den rette kvalitet. Men derfor er det bygherrens ønske, der i sidste ende gælder, når materialerne skal vælges,” fortæller Jørgen Mikkelsen, som har oplevet, hvordan flere badeværelsestrends har påvirket bygherrerens krav til materialerne gennem tiden: ”Nu er NewYorker gulve eksempelvis den sidste nye trend i vådrum, så må vi jo også lave det”.

Når man skal vælge materialer til badeværelset, er det væsentligt at gøre sig tanker om blandt andet vådzonen og rengøring. Vådzonen er den zone, der jævnlig udsættes for vand og derfor skal materialerne og overfladerne være helt vandtætte her. Her vælger de fleste fliser, men det er vigtigt at underlag og samlinger også holder helt tæt. Derfor skal man ikke gå på kompromis med den fugemasse og spartel, der anvendes under fliserne. Man skal også gøre sig tanker om rengøring, da badeværelset er et af de rum, hvor der bliver rengjort med flest stærke rengøringsmidler. Vælger man eksempelvis marmorfliser er disse mere sarte at rengøre end almindelige fliser. Det handler også om at vælge materialer, der er nemme at rengøre. Eksempelvis kan glasvægge være flotte, men svære at renholde, da kalken nemt sætter sig på de blanke overflader.

Da der er mange elementer i materialevalget anbefaler Jørgen Mikkelsen, at man som bygherre allierer sig med entreprenøren, så man sammen kan finde den løsning, der matcher i både holdbarhed og æstetik.

Råd 3: Forbered dig på 6 uger uden toilet og bad

En typisk badeværelsesrenovering kan tage alt fra to til seks uger. Derfor understreger murermester Jørgen Mikkelsen, at bygherrerne skal væbne sig med tålmodighed, når badeværelset skal fixes:

En badeværelsesrenovering kan tage sin tid og man skal væbne sig med tålmodighed. Skal du have nyt gulv, går der i hvert fald 1 uge før end det er tørt og man derefter kan arbejde videre i rummet.

Jørgen Mikkelsen, Murermester

Man skal derfor gøre sig overvejelser inden renoveringen, hvor man skal tage sit bad og gå på toilet henne mens renoveringen står på. Man kan leje et toilet, men det er de færreste, der gør brug af dette. Flere bruger nemlig naboer, arbejdspladser, svømmehaler og venner når de skal søge toiletmuligheder andre steder.

Få gratis inspiration og vejledning til et flot badeværelse

Murermester Jørgen Mikkelsen er den rette at kontakte, hvis du søger en uforpligtende snak eller et tilbud på dit badeværelsesprojekt. Find inspiration til badeværelsesdesign og læs mere om, hvad Jørgen Mikkelsen kan hjælpe med på hans profilside.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarTina Blom Hansen

Jeg skal have renoveret mit gamle badeværelse på 1,67 x 2,00.

Nynne GrothNynne Groth

Hej Tina

Tak for din kommentar. Vi vil meget gerne hjælpe dig med gratis og uforpligtende tilbud på din badeværelsesrenovering. Du skal blot indsende din forespørgsel via denne opgaveformular: https://www.3byggetilbud.dk/indhenttilbud/ – så tager vores serviceafdeling sig godt af den.

De bedste hilsner og god fredag.
/Nynne – 3byggetilbud.dk

Viser 0 af 2 kommentarer