Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Håndværkerfradraget og byggelystne boligejere

Med politisk flertal valgte regeringen d. 21. april at genindføre Boligjob-ordningen - også kaldet håndværkerfradraget. Det genindførte fradrag har sat danskernes byggelyst igang og hos 3byggetilbud har vi fået en stigning i antallet af modtagne opgaver.

Opdatering: I 2021 er håndværkerfradraget grønt. Det betyder, at du kan få fradrag for op til 25.000 kroner, når du energirenoverer og klimatilpasser din bolig. Læs mere om håndværkerfradraget her.

Den 21. april valgte regeringen med et politisk flertal at genindføre Boligjobordningen med håndværkerfradraget, der blev afskaffet ved årsskiftet. Nu kom den attraktive tilskudsordning tilbage, efter at have været afskaffet i fire måneder. Fire måneder, hvor byggelysten i især januar og februar bar præg af, at man som boligejer ikke længere kunne få et skattefradrag på håndværkernes arbejdsløn.

Antallet af bygge- og håndværkeropgaver faldt, og danskerne var afventende i forhold til at gå i gang med byggeprojektet.

Vækst på 100 procent

Men i takt med, at foråret kom og håndværkerfradraget vendte tilbage, steg danskernes byggelyst. Alene den senste måned, efter fradraget blev genindført den 21. april, er antallet af bygge- og renoveringsopgaver hos 3byggetilbud.dk vokset med 100 procent sammenlignet med tiden før, Boligjobordningen vendte tilbage.

Der er ingen tvivl om, at håndværkerfradraget har en effekt på stigningen af byggeopgaver. Hos 3byggetilbud.dk har vi gennem årene altid oplevet en vækst i opgaver, når der har været en fradrags- og tilskudsordning fra staten. Det gælder for eksempel Renoveringspuljen fra 2009, Skrot- dit-oliefyr-ordningen og nu Boligjobordningen.

Boligejere går i gang

Men selv om fradraget er et vigtigt incitament til at komme i gang med diverse byggeopgaver, så oplever vi også en tendens til, at landets boligejere kaster sig over projekter, som de skal have lavet af den ene eller den anden grund, hvilket også har en afsmittende effekt på væksten i det private byggeri, og det betyder, at 3byggetilbud.dk nu oplever, at antallet af byggeopgaver i 2013 er større end på samme tid i 2012, der var det bedste år, siden firmaet blev etableret i 2000.

Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at byggeaktiviteten vil falde i den kommende tid.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *