Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Håndværkerbranchen: Vil regeringen bremse væksten?

Håndværkerfradraget har ikke været afskaffet i mange uger, men allerede nu er der spæde tegn på, at byggelysten og den generelle vækst kan falde, hvis der ikke kommer en erstatning for fradraget. Regeringen risikerer simpelthen at tabe et mindre opsving på gulvet, og hos håndværkerbranchen er meldingen klar – der skal ske noget.

UPDATE: April 2013 har regeringen valgt at genindføre håndværkerfradraget for hele 2013 og 2014. Se, hvordan fradraget hænger sammen, og hvor meget man kan få ud af det.

5.000 arbejdspladser. Så mange nye stillinger blev der skabt på baggrund af håndværkerfradraget. Mange boligejere gik i gang med at renovere boligen pga. tilskuddet, hvilket udløste et mindre opsving inden for byggeriet. Nu er håndværkerfradraget afskaffet, og de positive tal kan hurtigt blive vendt til negativ vækst og et fald i byggeriet. I hvert fald, hvis der ikke kommer en erstatning for håndværkerfradrag.

Tilbage med håndværkerfradraget

Hos 3byggetilbud.dk, der repræsenterer mere end 1.000 håndværkerfirmaer i Danmark, oplevede man, at håndværkerfradraget var en stor succes, da firmaets leverandører havde travlt med at servicere boligejerne med deres bygge- og renoveringsprojekter.

”Hvorfor fjerner man en ordning, der var en succes og som skabte arbejde, arbejdspladser og en generel vækst i samfundet? Nu er frygten, at boligejernes byggelyst falder, og derfor må opfordringen til regeringen være, at man enten genindfører håndværkerfradraget eller åbner op for en ny tilskudsordning,” siger kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

Frygt for tomme ordrebøger

”Det vi hører fra vores leverandører, er, at man er uforstående over for Christiansborgs exit til håndværkerfradraget. Hos nogle er ordrebøgerne ved at være tomme, og ser vi for mange af den slags tilfælde, risikerer regeringen af bremse den spæde vækst, vi så under håndværkerfradraget.”

I den borgerlige lejr på Christiansborg ønsker man at genindføre håndværkerfradraget, og statsminister, Helle Thorning Schmidt (S), har ikke afvist idéen om igen at åbne op for det populære fradrag. Kort efter nytår sagde hun blandt andet følgende i folketingssalen:

”Jeg har ikke noget principielt imod boligjobordningen (håndværkerfradraget). Det kan på mange måder være en god ordning, man skal bare finde pengene. Det skal vi diskutere i den kommende tid,” lød det fra statsministeren.

Stor interesse for tilskud

3byggetilbud.dk har efter nytår oplevet mange henvendelser fra boligejere og boligforeninger, der vil høre, om de fortsat kan få tilskud til de opgaver, de skal i gang med.

”Vi ved, at der er mange, især boligforeninger, der skal i gang med diverse bygge- og renoveringsopgaver inden for den nærmeste fremtid, og det er klart, de efterspørger et tilskud, da det kan have en betydning for, hvor hurtigt de går i gang. Byggelysten er der altså, men tilskuddet mangler til at understøtte den.”

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *