Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Danskerne siger ”ja” til nyt håndværkerfradrag

Netop som regeringen overvejer, om håndværkerfradraget skal genindføres, viser en ny undersøgelse, at et stort flertal af danskerne ønsker, at håndværkerfradraget vender tilbage. Fra branchen lyder det, at byggeriet kan stige, hvis håndværkerfradraget bliver genindført.

UPDATE 1.1.2016: Der er kommet nye regler for håndværkerfradraget i 2016. Du kan i denne infografik læse, hvad der gives håndværkerfradrag til og hvordan: Infografik: Håndværkerfradraget 2016-2017 forklaret

Håndværkerfradraget var en politisk og økonomisk succes. Staten fik overskud, boligejerne byggede løs og håndværkerbranchen oplevede fremgang. Ved nytår fjernede man det omtalte fradrag, men ikke uden problemer, og oppositionen råbte op om en genindførelse af fradraget.

80 procent siger “ja”

Nu viser en ny undersøgelse, at danskerne ønsker håndværkerfradraget genindført med det samme. Hele 80 procent siger ”ja” til, at håndværkerfradraget skal genindføres, fem procent siger ”nej” og 15 procent er ”ligeglade”. Undersøgelsen er foretaget af 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver mellem boligejere og firmaets leverandører, og ifølge kommunikationschef Michael Müller, er der stadig et potentiale for vækst i byggeriet.

Mange opgaver på stand by

Vi oplever, at mange boligejere skal have renoveret eller bygget til, men de venter i håbet om, at der igen bliver åbnet op for håndværkerfradraget. Det virker altså til, at der er en masse byggeopgaver derude, som venter på at blive sat i gang. Bliver de sat i gang, kan det få en positiv effekt på byggeriet, men vi kommer nok ikke uden om, at et håndværkerfradrag er vejen frem i disse kriseår.

Undersøgelsen er gennemført med mere end 500 besvarelser på Facebook, og flere af de adspurgte har vedlagt en kommentar. Nogle af dem lyder således:

“Få gang i denne ordning”
”Endelig en ordning der fungerer rigtig godt, og så går der politik i sagen. Se at få gang i denne ordning hurtigst muligt.”
”Ja tak! Vi ville få lavet tag og badeværelse, men kun med håndværkerfradraget.”

En tredje skrev…
”Ville være dejligt, så vi kunne få flere projekter i gang i huset.”

Håndværkerfradraget løb fra sommeren 2011 og til udgangen af 2012. I denne tid brugte mere end hver fjerde danske husstand fradraget, når de skulle have udført en bygge- eller renoveringsopgave. Opgaver, der måske ikke var sat i gang, hvis man ikke kunne få et fradrag fra staten.

Skal du have udført en byggeopgave, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Se 3bygggetilbud.dk på Facebook.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *