Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Kom i gang med at brolægge din gårdhave

Når en andelsboligforening skal lægge gårdhaven om, er brolægningsarbejdet en af de største opgaver, og her er der mange muligheder for at skabe en flot og attraktiv gård til foreningens beboere.

Om foråret og sommeren er det lækkert at kunne sætte sig ned i gårdhaven og nyde varmen. I den forbindelse er det attraktivt, i især storbyerne, at have en brugbar gård, og her spiller brolægningen en væsentlig rolle.

Mange muligheder

Der er mange muligheder i valget af brolægning. Man kan både vælge at lægge fliser og træ, og herunder er der mange forskellige typer og muligheder. Fliserne kan blandt andet fås i granit, beton og natursten. Derudover skal man overveje, hvilken størrelse fliserne skal have, og om de skal lægges med brosten som kant rundt om de større 40 x 40-fliser. Mulighederne er mange.

Træ er populært

Flere og flere vælger træbeklædning til deres gårdhaver, blandt andet fordi det er et naturmateriale, der falder ind i naturen. Man kan vælge mange forskellige planker, men ofte vælger man sibirisk lærk, der er et miljørigtigt materiale og nemt at vedligeholde.

Det er klogt at placere træterrassen tæt på jorden, da træet ikke så voldsomt udtørrer, som hvis det var én meter over jorden. Plankerne bør lægges med 3-5 mmmellemrum, så træet kan arbejde med temperatursvingninger. Skruerne skal være rustfri, og planker i hårdttræ holder nemt i 25 år og op til 40 år, hvis de indimellem får olie.

Inspiration til brolægningsfliser:

  • Chaussesten (brosten)
  • Sorte chaussesten
  • Gule klinker (20×20)
  • Grå bohus brosten
  • Earl Red granitfliser
  • Betonfliser i 40×40
  • Grå herregårdssten

Skal din boligforening have brolagt gårdhaven, kan I gratis indhente tre uforpligtende tilbud på jeres opgave på 3byggetilbud.dk.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *