Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Vandskuring

En vandskuring af huset har altid været en populær form for facaderenovering, og samtidig en måde at omdanne et ældre parcelhus til et nyt og moderne hjem. En vandskuring er en ældre måde at behandle facaden på, men også en populær, holdbar og stilsikker investering.

En vandskuring foregår ved, at man påfører muren et tyndt og jævnt lag mørtel. Mørtlen, der består af sand og kalk, jævnes ud på murens overfalde, hvorefter det skal tørre, indtil facaden næsten er tør. Herefter vandskurer ved at benytte et såkaldt filtsebræt med vand på, som man kører rundt i roterende bevægelser på muren. Til sidst har man kørt vandskuringen sammen i én overflade, der er ens og jævn.

Herefter skal mørtlen tørre i 2-3 dage, inden man kan vandskure, og det er meget vigtigt, at fugerne er helt tørre. I øvrigt skal man sikre sig, at de oprindelige fuger ikke er faste. Er de ikke det, skal man putte en ny fuge ind, inden man går i gang med vandskuringen.

Fordele ved vandskuring

 • For at få en ny, moderne og holdbar facade.
 • Hvis de oprindelige mursten er misfarvede og grimme.
 • Hvis huset er blevet omfuget så mange gange, at fugens farver ikke er ens.
 • Hvis murstenen er i dårlig stand.
 • Man kan bevare underlagets struktur.
 • Pudsen kan yde en vis beskyttelse af facaden mod vejr og vind.

Få gratis tilbud

Her på 3byggetilbud.dk kan du gratis og uforpligtende indsende din opgave, hvorefter du bliver kontaktet af 3 udvalgte leverandører. Du kan indhente tilbud på alle byggeopgaver dvs. også facaderenovering eller vandskuring. 3byggetilbud.dk er landsdækkende, har eksisteret siden år 2000 og vi har mere end 1000 udvalgte leverandører som er klar til at hjælpe dig.

Inden man får vandskuret, skal murstenene gås igennem, så man sikrer sig, at de er i tilstrækkelig stand til at blive vandskuret på. Er fugerne ikke i god stand kan det skade murens holdbarhed, efter at vandskuringen er gennemført. I øvrigt kan man selv gå fugerne igennem og tjekke dem for mangler, inden håndværkerne går i gang med selve vandskuringen.

Vigtigt inden man vandskurer

 • Beregn 4-5 kilo mørtel pr. kvadratmeter alt efter hvor ujævn muren er.
 • Muren og luften skal have en temperatur over fem grader.
 • Vand muren inden vandskuringen og lad den tørre.
 • Muren skal være ren og tør.
 • Er muren pudset i forvejen, skal det hamres af med en hammer og slibes af.

Huskeliste ved udendørs vandskuring

 • Gå fugerne igennem og fyld mørtel i de fuger, der er slidte eller som smuldrer.
 • Skift de dårlige mursten ud med nye – hvis de smuldrer skal de skiftes.
 • Murstenene må ikke være glatte, da vandskuringen så kan have svært ved at hæfte på glatte overflader. Sandblæs murstenene for at løse problemet.
 • Fjern nedløbsrørene, skruer, ledninger og andre ting på muren.

Hvad er prisen?

En vandskuring i klassisk grå koster omkring 350-400 kroner pr. kvadratmeter eksklusiv moms. Et hus med et murareal, uden vinduer på 120 kvadratmeter kan altså koste i omegnen af 40.000 kroner. Dertil skal man typisk medregne opsætning af stillads eller lift samt bortskaffelse af affald.
Få 3 uforpligtende tilbud nu.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

Hus fasade vandskuring i Horsens.
Hus er på 106 kvm,bedes om pris par kvm?

Nicole MikkelsenNicole Mikkelsen

Hej Safer
Mange tak for din kommentar.

Vi formidler byggeopgaver på 3byggetilbud.dk og sidder ikke med tilbudsgivningen og priserne. Hvis du ønsker et tilbud på din bygge- eller renoveringsopgave, kan du indsende den via vores portal. Du kan læse mere om, hvordan vores service fungerer her: https://www.3byggetilbud.dk/saadan-virker-det/.
Hvis du ønsker at indsende en opgave, kan du gøre det via dette link: https://www.3byggetilbud.dk/indhenttilbud/

Jeg ønsker dig en god dag.

Bedste hilsner
Nicole/3byggetilbud.dk

AvatarMaj Nissen

Vandskuring af ende væg på 3 etagers ejendom med hvid farve åndbart

AvatarMaria Carlsen

Hej Maj,

Mange tak for din forespørgsel. Jeg skal bede dig om at udfylde vores formular her: https://www.3byggetilbud.dk/indhenttilbud/ så vil vores serviceafdeling kontakte dig og hjælpe dig videre.

Bedste hilsner
Maria – 3byggetilbud.dk

Viser 0 af 4 kommentarer