Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Coronakrisen holder ikke danskernes byggelyst tilbage

Terrasser, tagopgaver og sommerhustilbygninger. Dét er blot et udpluk af de mange bygge- og renoveringsopgaver, som de byggelystne danskere søger håndværkere til under corona. Faktisk boomer byggelysten i sådan en grad, at 3byggetilbud.dk kan melde opgaverekord under coronakrisen.

”Vi har aldrig i vores 20-årige historie modtaget så mange henvendelser, som vi gør lige nu,” sådan lyder ordene fra 3byggetilbud.dks administrerende direktør, Martin Borgstrøm.

Lockdown og karantæne i hjemmet under coronakrisen afholder nemlig ikke danskerne fra at tænke kreativt og gå i krig med diverse byggeprojekter i boligen. Tværtimod. Nye tal fra 3byggetilbud.dk kan dokumentere en vækst i bygge- og renoveringsopgaver i 2020 på hele 58 procent, hvis vi sammenligner med samme periode sidste år.

“Jeg er simpelthen så stolt af, at danskerne bruger vores portal til at række ud til de lokale håndværkere. Antallet af henvendelser, som vi modtager, accelerer lige nu, og kurven går kun opad, ” siger Martin Borgstrøm.

I april slog 3byggetilbud.dk opgaverekord med 7.059 opgaver i alt på én måned, og maj ser ud til at nå nye højder. En udviklingen der er nået hele vejen til TV2 Nyhederne.

Mere tid i hjemmet åbner for muligheder

Mere tid i hjemmet og en pause fra hverdagens hamsterhjul giver anledning og tid til at igangsætte nye boligprojekter i hjemmet. Og det kan blandt andet mærkes hos 3byggetilbud.dks 1.600 håndværkere. Simon Hother Holmstrup, indehaver af tømrervirksomheden Hother CPH ApS, er en af dem.

Han kan i høj grad nikke genkendende til den store tilvækst i opgaver under corona.

Vi har oplevet en stor stigning i byggeopgaver. Opgaverne kommer primært fra 3byggetilbud.dk, men bygherrerne ringer også selv. Folk har fået tid til at se nærmere på, hvad der skal laves i boligen, da de alligevel går hjemme under corona. Det betyder, at der er kommet virkelig mange opgaver ind, og det er jo altid en skøn udvikling.

Simon Hother Holmstrup, indehaver af Hother CPH ApS

Lige nu søger 3byggetilbud.dk flere håndværkere

Er du håndværker og vil være en del af 3byggetilbud.dks landsdækkende håndværkernetværk, hvor du bliver tilbudt relevante bygge- og renoveringsopgaver fra landets bygherrer?

Så læs mere, og tilmeld dit firma her.

Danskerne holder hånden under håndværkerne

Hos 3byggetilbud.dk oplever vi også, at de byggelystne danskere ønsker at fremskynde projekterne for at holde hånden under håndværkerne og udnytte tiden, og det glæder Martin Borgstrøm.

“Det gør mig utrolig glad. Der er også mange, der planlægger projekterne, sådan at de eksempelvis kan få malet boligen mens de alligevel har isoleret sig selv i sommerhuset,” siger han.

Og det er ikke kun de private bygherrer, der har valgt at føre deres idéer om byggeprojekter ud i livet. Også erhverv og institutioner har valgt at bruge tiden væk fra arbejdspladsen på at renovere.

Flere institutioner og virksomheder udnytter, at deres bygninger står tomme og beder om at få tilbud på diverse renoveringsprojekter. Det er eksempelvis skolen, der får lavet taget, nu hvor eleverne ikke er tilstede, eller restauranten, der får ordnet vinduesfacade

Martin Borgstrøm, administrerende direktør hos 3byggetilbud.dk

Særligt sommerhuset får en overhaling

Når det kommer til bygge- og renoveringsprojekter står sommerhuset højt på danskernes bestillingsliste under corona. 3byggetilbud.dk oplever nemlig en stigning i opgaver, der skal laves i sommerhuset, på hele 106 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

“Det vidner om, at selvom vi er i en sæson, hvor sommerhusopgaver normalt er populære grundet helligdage og åbning af sommerhuset, så bruger danskerne endu flere penge på sommerhuset under corona. De efterspørger alt fra varmepumper, maling af træværket og terrasser, men også større projekter som nyt tag, tilbygninger og anlægsentrepriser er i høj kurs fortiden,” forklarer Martin Borgstrøm.

Håndværkeren samler op på gør-det-selv

Lige for tiden er der ikke grænser for, hvilke boligprojekter håndværkerne kommer ud til.

”Vi får mange forskellige opgaver. Det kan være alt fra renovering af carporten eller udskiftning af vinduer, til tagrenderne, der har dryppet længe, og nu har man fået tid til at få det fikset”, siger Simon Hother Holmstrup.

Nogle af de opgaver som håndværkerne møder under coronakrisen er dog til tider også dem, hvor bygherren først selv har prøvet kræfter med projektet, men til sidst har overgivet sig og ringet efter en professionel håndværker.

”Måske har bygherren selv revet gulvet op, og så står de der og ved ikke, hvordan de kommer i mål. Så det er faktisk en del halvfærdige opgaver, hvor boligejeren allerede selv er gået i gang, men har mødt modstand undervejs”, tilføjer Simon Hother Holmstrup.

Der er altså ingen tvivl om, at håndværkerne og 3byggetilbud.dk har nok at se til trods coronakrisen, og den udvikling tages imod med kyshånd hos 3byggetilbud.dk.

“Travlheden kan mærkes hos os og i særdeleshed også hos de håndværkere, vi samarbejder med – men det er kun en god ting. I starten af coronakrisen oplevede vi en enorm usikkerhed i forhold til, hvordan de selvstændige håndværkere ville klare sig igennem denne tid og ingen vidste, hvad vi kunne forvente. Så en vækst som denne, der holder hjulene i gang hos de mange håndværkerfirmaer, kan vi ikke være andet end taknemmelige for,” siger Martin Borgstrøm slutteligt

3byggetilbud.dks opgavevækst i år sammenlignet med 2019:

11/03 – 20/05 2019

  • Antal opgaver: 10.045
  • Gns. pris pr. opgave: 25.668 kroner

11/03 – 20/05 2020

  • Antal opgaver: 15.270
  • Gns. pris pr. opgave: 25.977 kroner

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *