Her er det grønne håndværkerfradrag for 2016 og 2017
Farvel til maleren og gulvmanden – goddag til energirådgiveren og bredbånd. Aftalen om det nye, grønne håndværkerfradrag for 2016 og 2017 er endelig på plads. Læs her, hvilke håndværkerydelser du kan trække fra i 2016 og 2017, og hvor mange penge du kan få i håndværkerfradrag.

I 2016 og 2017 er der også håndværkerfradrag til fjernelse af bygningsdele med asbest
Et politisk flertal bestående af Regeringen, SF, Dansk Folkeparti, Konservative og Alternativet indgik allerede i juni 2015 en aftale om, at forlænge BoligJobordningen i 2015 med samme vilkår som var gældende i 2013 og 2014. Ydermere blev aftalepartierne enige om, at et nyt og mere grønt håndværkerfradrag skal gælde i 2016 og 2017.
Aftalepartierne er nu nået til enighed om, hvad det nye grønne håndværkerfradrag omfatter og som ventet er der kommet nye “grønne” håndværksydelser med, samtidig med at fradragsretten bortfalder for “ikke-grønne” håndværksydelser.
Nyt grønt håndværkerfradrag i 2016 og 2017:
- Håndværkerfradraget øges fra 15.000 til 18.000 kr. pr. person over 18 år i husstanden. De 6.000 kroner er øremærket serviceydelser (ex. Lektiehjælp, vinduespudsning eller rengøring i hjemmet), mens 12.000 kroner er til håndværkerydelser. Dette bliver i 2021 hævet til 25.000kr. pr. person.
- Som noget nyt indføres der fradragsret på en lang række håndværkerydelser, som ikke tidligere var fradragsberettigede. De nye tiltag tæller blandt andet fradrag på energirådgivning, reparation af skorsten, solafskærmning af vinduer og døre, installation af alle former for luft-luft varmepumper, sikring af vinduer og døre mod oversvømmelse, udskiftning af fast belægning til vandgennemtrængende belægning, fjernelse af bygningsdele med asbest, PCB og bly, ladestik til elbiler, afmontering af brændeovne, samt tilslutning til bredbånd.
- Ydermere fjernes fradragsretten på en lang række håndværkerydelser, som tidligere har været fradragsberettigede, men som ikke har funktion af at være klimatilpasning eller energibesparende. Disse tæller blandt andet indvendig maling af boligen, renovering af køkken og bad, gulvarbejde eller reparation eller fornyelse af elinstallationer.
- Aftalepartierne er også blevet enige om, at der skal afsættes en halv million kroner til en udredning fra den svenske ROT- og RUT-ordning.
Forligspartierne er enige om at stemme for det lovforslag, der udmønter den endelige aftale. Skatteministeriet forventer at Ændringerne vil få virkning for arbejde, der udføres den 1. januar 2016 og senere.
Du kan se en komplet liste over, hvilke arbejder der er med i det kommende, grønne håndværkerfradrag i vores infografik, der forklarer håndværkerfradraget.
Sidste chance for fradrag til køkken, bad eller gulv
Med det grønne håndværkerfradrags velkomst er det også et farvel til håndværkerfradrag på en lang række arbejder, der tidligere har været fradragsberettigede. I 2015 er det derfor slut med at få håndværkerfradrag til indvending maling af boligen, tagmaling, udskiftning og renovering af køkken og bad og også gulvarbejder er ikke længere fradragsberettigede. Det er derfor ved at være sidste chance, hvis man ønsker håndværkerfradrag for disse ydelser.
18 kommentarer
Hejsa
Kan man få håndværkerfradrag på udskiftning af tag når de gamle tagplader indholder aspest?
Hej Majbrit,
Tak for din henvendelse.
Du kan få fradrag til at fjerne forurenede bygningsdele såsom asbest, hvis der er foretaget en kortlægning af asbest, som du kan dokumentere i form af en rapport eller lignende. Fjernelsen af asbest omfatter nedtagning og bortskaffelse, inklusiv bortkørsel af materialet.
Det betyder, at du ikke kan få fradrag på udskiftning af taget til et nyt, da tagudskift ikke indgår i det nye fradrag.
Du kan læse mere om, hvad fradraget indbefatter på:http://www.energihjem.dk/nye-groenne-haandvaerkerfradrag-2016-2017/
/Nynne – 3byggetilbud.dk
Jeg skal have efterisoleret hulmuren, der er noget med at man kan få et ekstra fradrag fra sin energileverandør ( el), huset opvarmes med jordvarme, hvordan gør man det ?.
Jesper Nielsen
Hej Jesper,
Mange tak for din henvendelse.
Ja, det er korrekt, at du også kan få tilskud til isolering fra et energiselskab. Du skal søge om tilskuddet hos et energiselskab, og du skal huske at gøre det inden arbejdet udføres og materialerne indkøbes. Du kan læse meget mere om tilskud til energirenovering her: http://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/
/Maria – 3byggetilbud.dk
Jeg skal have lavet en hel masse i nærmest fremtid og vil derfor høre om hvilke af de disse ting skal laves i år eller næste år og så vil jeg høre om der er nogle af de her ting som ikke er berettede til fradrag?
Vi skal have lavet Luft/vand anlæg, Varmegenvinding og solceller samt isolerning af loftet ? God dag 🙂
Hej Nick
Som det ser ud lige nu er der i 2016 både mulighed for fradrag på solceller, isoleringsopgaver, samt også på ventilationsanlæg med varmeindvinding og jordvarmeanlæg. Se mere info om fradraget i 2016-17 på denne infografik: https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/
/Toke – 3byggetilbud.dk
Hej,
Vil det nye håndværkerfradrag gælde for isolering af tag i vores udestue? vi skal have lagt noget membran ind og have isoleret taget, for at holde mere på varmen
Hej Peter
Nej, det er desværre kun udskiftning af vinduer og døre i udestuer, der er fradragsberettiget. Du kan finde udestuer på SKATs liste over ydelser, der ikke giver fradrag her:
/Toke – 3byggetilbud.dk
jeg skal have isoleret under gulve til næste år, er det fradrags berettet i 2016?
Hej Annette,
Tak for din henvendelse.
Ja, du kan godt få fradrag til isolering af gulv i 2016.
/Maria – 3byggetilbud.dk
Er reglerne for sommerhuse uændret – med andre ord, gælder ordningen også for sommerhuse med flere ejere (f.eks. familieeje), hvor alle ejere kan få fradrag for arbejdet.
Hej Jan
Ja, det er også i 2016 muligt at få håndværkerfradrag for energiforbedrende renoveringer udført på fritidshuse, men det er forudsat at to krav er opfyldt. Det første krav er, at fritidshuset kan tjene som bolig for ejeren, og det andet krav er, at der betales ejendomsværdiskat af fritidshuset. Du kan finde en infografik om det grønne håndværkerfradrag her, og læse mere: https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/
/Toke – 3byggetilbud.dk
I forhold til det nye grønne fradrag.
Hvis kontrakten bliver underksrevet i 2015 er det så underordnet i forhold til hvis arbejdet først begynder i det nye år?
Hej Mia,
Tak for din henvendelse. Skal du have håndværkerfradragdrag for 2015 skal arbejdet være udført fra den 1. januar til den 31. december 2015, og skal betales senest den 29. februar 2016. Det er med andre ord ikke underordnet, hvornår arbejdet udføres.
/Maria -3byggetilbud.dk
Jeg skal have lavet tag, bad og skifte til gasfyr i marts måned grundet vejret m.m, hvad har jeg “krav” på eftersom renoveringen er blevet rykket?
Mvh
Peter Baumann
Hej Peter,
Tak for din henvendelse. Til næste år er der desværre ikke håndværkerfradrag på tagarbejde (kun til isolering af tag) og heller ikke til renovering af badeværelser. Får du ikke udført arbejdet i år, så er der desværre ikke mulighed for at få håndværkerfradrag til den type opgaver. Der er dog fradrag til “Reparation eller udskiftning af gasfyrskedler og varmeanlæg” i 2016 og 2017.
/Maria – 3byggetilbud.dk
Hej.
Vi har fået installeret 2 luft til luft varmepumper i 2015, kan vi trækker noget fra i forhold til det, her i år ??
Mvh Minna Jensen
Hej Minna,
Tak for din henvendelse. For at få håndværkerfradrag på varmepumper i år skal det være varmepumper, der ikke kan køle. Hvis dette er tilfældet kan du godt indberette arbejdet på varmepumperne.
/Maria – 3byggetilbud.dk
Viser 0 af 18 kommentarer