Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Hvordan håndterer du stormskader på din bolig?

Er din bolig blevet beskadiget under stormen eller har du endnu ikke overblik over, hvilke skader, som en storm kan efterlade? Det anbefales at du minimerer skaderne så meget du kan, så hurtigt som muligt for at begrænse stormskadernes omfang. 3byggetilbud.dk har derfor samlet de vigtigste råd til, hvad du bør være opmærksom på for ikke at undgå for høje omkostninger, hvis der har været materielle skader på dit hjem forårsaget af en storm.

Begræns skadernes omfang:

  • Tjek dit tag efter for manglende, løse eller ødelagte tagsten og plader. Vær også opmærksom på om tagrender, nedløbsrør eller antenner har revet sig løs eller er blevet beskadiget. Hvis der er sket en skade på dit tag, så husk at få eventuelle huller lukket eller dæk skaderne til med presenning, så der ikke kan trænge vand ind i bygningen.
  • Sørg for at dække ituslåede og knuste ruder til med træplader eller plastik, så vind og nedbør ikke kommer ind og ødelægger indbo.
  • Stormen kan have medført at store mængder blade og skidt er landet i tagrender og nedfaldsrør. Husk at gennemgå dem, så eventuelt nedbør kan blive transporteret væk fra huset.
  • Gennemgå husets facade, garage, plankeværk eller skur for revner og andre beskadigelser.

Dokumentation til forsikringsselskabet

  • Husk at tage billeder eller videofilm af skadernes omfang og de elementer, som er ødelagt, så dit forsikringsselskab har dokumentation, når du anmelder skaden. I det hele taget er det vigtigt, at man venter med at smide beskadigede genstande og ting væk før man har rådført sig med sit forsikringsselskab.
  • Gem alle kvitteringer for de udgifter, som du har haft til afdækning og nødreparationer.

Håndværkerfradrag på din selvrisiko

Det er muligt at modtage håndværkerfradrag på den del af din selvrisiko, som svarer til arbejdslønnens andel af hele regningen, hvis din bolig eller dit fritidshus har fået en skade under uvejr. Ifølge SKATs hjemmeside skal du blot kunne dokumentere, at du har betalt selvrisiko og så skal håndværksarbejdet stå på listen over ydelser med håndværksfradrag.

Har du behov for hjælp til udbedring af en stormskade kan du indsende din byggeopgave og modtage 3 gratis tilbud fra vores landsdækkende netværk af leverandører.

UPDATE: Håndværkerfradraget er udløbet. Den sidste dag du kunne få arbejde udført med håndværkerfradrag var d. 31.12.2014.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *