Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Tendenser på badeværelset 2023

Hvilke tendenser ser man ude på de danske husstandes badeværelser i 2023? Funktionalitet og æstetik er typisk i højsædet på badeværelset om end det er i et etagebyggeri eller en planvilla. Men hvad betragter danskerne som æstetik og hvilken form for funktionalitet er det præcis der vinder frem? Her kan du læse meget mere om, hvilke tendenser der ses i danske badeværelsesrenoveringer i 2023.

Selvom badeværelset i nok langt de fleste tilfælde bruges til præcis det samme som i 2022, og mange af det forgangne års tendenser følger med ind i dette år, er der et par nye tendenser, der vinder frem i 2023. Blandt andet er sanitet i guld, blomster på badeværelset og smart-løsninger at finde på danskernes to-do lister, når der er badeværelsesrenoveringer på programmet – her kan du læse om otte tendenser, der ses i danske badeværelsesrenoveringer i 2023.

Minimalismen foretrækkes stadig

Gennem de seneste år har minimalismen været i fokus, når der er blevet foretaget badeværelsesrenoveringer. Dette er stadig uændret – enkelthed og rene linjer er derfor stadig det helt store tema, når håndværkerne rykker ud i 2023.

Guld og messing

Guld og messing har de seneste år været øverst på hitlisterne, når det er kommet til saniteten på badeværelset. Guld og messing er med til at give et luksuriøst præg på badeværelset og går godt til alt fra marmor til mørkt træ.

Messing på badeværelset

Industri

I stor stilmæssig kontrast til den luksuriøse guld- og messingtendens, er den industrielle stil nemlig også kommet buldrende ud på markedet i 2023 som en bjørn der er vågnet fra vinterhi. New Yorker vægge var det helt store hit i 10’erne og nu er det badeværelsernes tur til at få en omgang af den industrielle revolution. Derfor er det ikke atypisk at finde f.eks. cementhåndvaske på badeværelser rundt i Danmark i 2023.

Natur

Det er særligt blevet en af de store tendenser at bringe naturen indenfor og udover de luftrensende egenskaber som mange indendørsplanter har, så bringer de også en friskhed ind i rummet. Og grønne planter er faktisk ikke det eneste fra naturen, der bliver taget med ind på badeværelserne. Naturens materialer i form af træ, sten og naturkeramik er nemlig også blandt en af de nye normaler ude på badeværelset. Det skal naturligvis være nogle forarbejdede materialer, så de er modstandsdygtige over for de fugtige rammer, der er på badeværelset.

Natur på badeværelset

Smart-løsninger

Hvis man skal tro på Charles Darwin, er mennesket i konstant udvikling og har været det siden den første tidsalder. Det er på en eller anden måde endt med smart-løsninger på badeværelset. Og med alle de fordele er det svært at sige andet end at det er kommet for at blive. Med en smart-løsning på badeværelset kan man f.eks. ændre på lysstyrken i spejlet gennem stemmekontrol. På den måde kan man få et lidt mere dæmpet lys til de trætte morgener og et normalt lys til, når man kommer hjem efter en tur i træningscenteret. En af de helt nye smart-løsninger er lys i badeværelseshylden.

Rain shower

En af de helt store tendenser er rain showers. Der er noget terapeutisk over regn i sig selv. Derfor er det også blevet udbredt at få installeret rain shower brusearmaturer i brusekabinen. Det bløde og behagelige vandnedfald er lige til at man kan blive lullet i søvn, og med et utal af varianter og størrelser, er der noget for enhver smag.

Terrazzo

Fliser, klinker eller microcement – mode og tendenser er meget omskifteligt, når det kommer til gulv- og vægbelægningen på badeværelserne. I 2023 er især Terrazzo en populær vare, da den er fugefri, let medgørlig, stærk og holdbar, nem at vedligeholde og har et særligt look som passer ind på mange badeværelser.

Vandbesparende armaturer

Vi er i nyere tid blevet gjort mere opmærksomme på, hvor værdifulde vores ressourcer er, og hvor vigtigt det er at optimere vores forbrug der hvor vi kan. I Danmark har vi et stødt stigende vandforbrug, men med nye teknologier kan det vendes på hovedet. Vandbesparende brusere har nemlig gjort deres entre når det kommer til badeværelsesrenoveringer, og de kan gøre en stor forskel – både for miljø, klima og pengepung. Med vandbesparende brusesystemer sparer man store mængder vand hver gang man tager et bad. Dette foregår gennem teknologier, der ved hvilket vand der kan genanvendes og sender det i cirkulation, så der ikke er noget vand der går til spilde.

Vidste du, at 3byggetilbud.dk det seneste år (marts 22- april 23) har modtaget mere end 1.500 henvendelser fra danskere, der ønsker at renovere eller istandsætte badeværelset? Få 3 uforpligtende tilbud på din næste badeværelsesrenovering lige her.


Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *