Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Solceller til landbrug

Flere og flere landmænd har fået øjnene op for de populære solcelleanlæg, der de seneste år er skudt frem på landets villa- og parcelhustage. Nu er turen kommet til landbruget, der med hjælp fra solceller kan sænke omkostningerne til strømforbruget og samtidig dyrke et grønt og CO2-frit landbrugserhverv.

Sælg din strøm til staten

Er man landmand og dyrker et landbrug kan man udnytte statens nettoafregningsmodel til solceller. I november 2012 ændrede folketinget reglerne, hvilket åbner op for, at landbrugsvirksomheder kan nettoafregne, uanset hvor stort et solcelleanlæg, man installerer. Tidligere gik grænsen ved et 6 kw-anlæg.

Landbrug kan altså nettoafregne ved at sælge den overskydende strømproduktion til det offentlige elnet for 1,30 kroner pr. kWh i ti år for derefter at købe den samme strøm tilbage til markedsprisen, der typisk ligger på mellem 60 og 160 øre, når moms og andre udgifter er modregnet.

Brug strømmen, når den produceres

Med nettoafregningen afregner man på timebasis, hvorfor det bedst kan betale sig at bruge strømmen, når den produceres. Derfor er ordningen en ekstra fordel for landbrugsvirksomheder med et højt strømforbrug. Landbrug har typisk et stort elforbrug fra maskiner, produktionen og belysningen.

Fordele med solceller til landbrug:

  • Sænk elregningen
  • Udnyt nettoafregningsmodellen
  • Bliv CO2-fri
  • Blive selvforsynende med strøm

Gælder kun strøm til landbrugserhvervet

Tilskuddet i nettoafregningen, den gamle nettomålerordning, trappes ned årligt med 14 øre frem til 2018, og det medfører, at man i 2018 får 60 øre for sin overskydende strømproduktion.

Landmænd, der bor det samme sted, som de dyrker deres landbrug, skal huske, at hvis de bruger strøm fra solcelleanlægget til den private bolig, for eksempel stuehuset, kan man ikke sælge den strøm. Derimod betaler man fuld strømpris for denne del af strømforbruget.

Få tilbud på solceller

Skal du have solceller til dit landbrug, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud på opgaven.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *