Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Malermesterens tre gode råd til istandsættelse af boligen

Står du overfor en flytning, eller trænger boligen bare til en opfriskning, så kan en omgang maling og nyslebne gulve gøre en verden til forskel. Det er dog ikke uden besvær, når malerpenslen skal svinges. Her får du tre gode råd til istandsættelse af boligen direkte fra fagmanden.

Denne artikel er skrevet i forbindelse med vores flyttetema på 3byggetilbud.dk. Her giver vi dig guides og viden til, hvordan du renoverer og vedligeholder i forbindelse med en flytning. Se hele flyttetemaet her

Ligegyldigt om du flytter ind eller ud af en bolig, så er maler- og gulvarbejde en stor del af istandsættelsen. Dette gælder også, hvis du går med ønsker om at friske boligen op. En ny farve på væggene i stuen, lysere gulve med lak eller tapet med mønster i køkkenet. Mulighederne er mange, men en istandsættelse er dog ikke noget, som du lige laver over natten. Her deler firmaet DP Maler og Tømrer ApS ud af deres erfaring med istandsættelse af boligen, og giver tre råd til det gode maler- og gulvarbejde.

Råd 1: Lav gulvarbejdet først

Skal væggene males før gulvene slibes? Eller skal gulvene slibes først? Det er et spørgsmål, som mange stiller inden boligen skal istandsættes. Et spørgsmål som firmaet DP Maler og Tømrer ApS også tit møder, når de er ude hos kunder, der skal renovere boligen eller fraflytte en lejlighed. For indehaveren af firmaet, den erfarne håndværker og malermester Dejan Prikulovic, er svaret dog klart:

Jeg anbefaler altid, at man laver gulvarbejdet først. En fejl, som mange gør er, at de maler boligen først og derefter sliber gulvene

Dejan Prikulovic, Indehaver af DP Maler og Tømrer ApS

Dette råd giver han fordi, at mange får helt ondt i maven over, hvor meget gulvafslibningen kan ødelægge de nymalet vægge.

”Når man afsliber gulve efter malerarbejdet er det synd, da der kommer støv på vægge, lofter og paneler. Noget som folk bliver overrasket over, da støvet fra gulvet faktisk kan ødelægge glansen på de nymalede vægge,” forklarer Dejan Prikulovic. Dertil er det meget nemmere at afdække gulvet, når der skal males, så gulvet ikke bliver beskadiget end at afdække både vægge og lofter, når gulvet trænger til en afslibning.

Råd 2: Kvalitetsmaling er billigere i længden

Kvalitetsmaterialer er noget, som fagmænd ofte anbefaler, og dette gælder særligt, når det kommer til købet af maling. Det kan faktisk ikke betale sig at købe andet end kvalitetsmaling både i forhold til holdbarhed, men også i forhold til pengepungen, lyder det fra Dejan Prikulovic, som aldrig går på kompromis med kvaliteten af det maling de bruger.

Mange tror, at der er store besparelser at hente ved at købe den billige maling, men sådan er realiteten ikke. Med maling af lav kvalitet skal man nemlig male flere gange samme sted. Det er heller ikke billigere. Malerfirmaet kan ofte købe kvalitetsmaling til samme pris, som kunderne kan få lavkvalitetsmaling i byggemarkedet, fordi vi får store rabatter, da vi køber store mængder ind ad gangen

Dejan Prikulovic, Indehaver af DP Maler og Tømrer ApS

Ud over de store besparelser er kvalitetsmaling også langt bedre for indeklimaet i hjemmet.

”Kvalitetsmaling dækker bedre og er også lugtfrit, hvilket betyder, at man ikke får hovedpine af malingen. Kvalitetsmaling er samtidigt allergivenligt. Det handler netop om at bruge så få kemikalier som muligt, så børn, husdyr og voksne har det bedste indeklima,” rådgiver Dejan Prikulovic, som kun bruger maling og materialer, der er svanemærket i hans arbejde.

Råd 3: Find et fleksibelt firma

Det sidste råd som renoveringsfirmaet DP Maler og Tømrer ApS gerne vil videregive er, at du ikke skal være bange for at påbegynde en istandsættelse af boligen grundet skrækken for koordineringsarbejdet. Hvis du vælger det rette firma kan du nemlig sagtens blive boende i boligen imens istandsættelsen finder sted.

”Man behøver ikke flytte hele familien ud af huset blot fordi vægge eller gulve trænger til en renovering. Vi er eksempelvis gode til at rykke rundt og dele arbejdet ud i flere stykker, så familien stadig kan blive boende. Det handler om fleksibilitet, og man kan jo sagtens male både i arbejdstiden, om aften og de sene timer, da malerarbejde ikke larmer,” lyder det fra Dejan Prikulovic, som tænker meget over, hvordan arbejdet bedst tilpasses de familier han arbejder for.

”Det handler om at være effektive når man er der, eventuelt sætte flere mand på, som så kan lave opgaven dobbelt så hurtigt. Og så kan det altså godt betale sig at vælge et firma, der kan stå for hele istandsættelsen, da der er meget at koordinere,” slutter Dejan Prikulovic, som laver alt i malerarbejde og tømrerarbejde, og ligeledes har et tæt samarbejde med et gulvfirma.


DP Maler og Tømrer ApS står til rådighed med gode råd og tilbud

Dejan

Dejan Prikulovic råder altid folk til at tage en snak med en fagmand omkring istandsættelsen, også selvom de selv ønsker at trække i arbejdstøjet. På den måde sikres den bedste proces og et ordentligt resultat. Søger du sparring til istandsættelsen eller et uforpligtende tilbud på opgaven, er DP Maler og Tømrer ApS derfor klar til at hjælpe dig godt videre. Du kan læse mere om, hvilke opgaver firmaet er specialiseret i på deres profilside.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *