Istandsættelse i forbindelse med flytning - alt hvad du skal vide

TEMA: Når du flytter bolig

Når du flytter bolig er der rigtig mange praktisk gøremål, man skal huske. Alt fra folkeregisteradresse til nedpakning af boligens inventar. Ofte skal boligen også istandsættes – det ser vi nærmere på i dette tema.

Istandsæt boligen, når du flytter

Når du flytter fra en bolig til en anden er der ofte flere praktiske gøremål at tage højde for, der er både praktikken omkring selve flytningen, men også en del økonomiske spørgsmål og så er der istandsættelse af boligen i forbindelse med flytningen. Rigtig mange istandsætter nemlig i forbindelse med at de flytter bolig. Måske kræver en lejekontrakt at gulve og vægge gøres klar til de kommende beboere, eller også flytter du ind i en bolig, hvor du ønsker at istandsætte inden boligen bliver indrettet.
Ligegyldigt om du flytter hjemmefra, eller du flytter til et hus, du har købt, så er det en stor beslutning, når du skal flytte bolig. Det er altid en god idé at være grundigt forberedt inden især, når det kommer til udbedring og renovering af boligen. Mange skal istandsætte den bolig, de flytter fra og endnu flere vælger at istandsætte den bolig de flytter til, så blandt andet gulve og vægge er nyrenoverede og klar til indflytning.

Regler og råd til istandsættelse, når du flytter

Der bruges både tid og penge, når boligen skal istandsættes ved til- eller fraflytning. Særligt hvis du fraflytter en bolig, som du ikke ejer, er der specifikke krav til, hvordan du skal aflevere boligen til udlejer. Vi ser nærmere på reglerne og giver gode råd til maler- og gulvarbejdet her.

Læs hele artiklenMalermesterens tre gode råd til istandsættelse af boligen

Står du overfor en flytning, eller trænger boligen bare til en opfriskning, så kan en omgang maling og nyslebne gulve gøre en verden til forskel. Det er dog ikke uden besvær, når malerpenslen skal svinges. Her får du tre gode råd til istandsættelse af boligen direkte fra fagmanden.

Læs hele artiklen

Dét skal du være opmærksom på, når du køber en bolig

Når du står overfor et boligkøb, er der mange vigtige elementer at tage stilling til. Køberrådgivning kan give dig et særligt indblik i boligens tilstand, da et sikkert overdragelsesgrundlag skal være på plads inden købsaftalen underskrives. Vi spørger fagmanden til råds, så du kan komme trygt igennem boligkøbet.

Læs hele artiklen


Værd at vide i forbindelse med flytning

Håndværkere & producenter til din flytning

Find relevante leverandører til dit flytning her:Haven er ens visitkort til, hvor meget overskud man har. Det er en vigtig del af vores imagepleje i forhold til naboerne. De fleste haver kan man kigge ind i, så det er et meget synligt tegn på, om vi er i underskud eller har overskud.

Relaterede artikler om gulv og malerarbejde


Find det rette gulv til din bolig
Hvilke former for gulvbelægning kan man få? Hvad koster de? Hvordan er deres holdbarhed og funktionalitet? 3byggetilbud.dk ser nærmere på tendenserne i gulvbranchen og sammenholder pris, design og funktionalitet på de forskellige gulvtyper.
Læs hele artiklen


Danskerne vil have det råt
Renoveringsiveren er over den danske befolkning – og det kan ses på hele paletten af håndværksopgaver, som 3byggetilbud.dk får ind. Men danskerne bestiller især opgaver, som giver et råt og minimalistisk twist til nutidens boliger.
Læs hele artiklen


Malerarbejde i ejerforeninger
Skal I have udført malerarbejde i jeres ejerforening, er der store penge at spare ved at indhente flere tilbud på malerarbejdet. Især timepriserne varierer meget fra malerfirma til malerfirma.
Læs hele artiklen

Andre temaer fra 3byggetilbud.dk:

Alt hvad du skal vide om den kommende renovering af “husets skal”: Tema om tag og facade –>

Viden og inspiration til din kommende badeværelsesrenovering: Tema om badeværelset –>